Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Re-2005 ,Pavla, 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lip 23, 2012 2:46 pm    Naslov poruke: Re-2005 ,Pavla, 1/72 Citiraj ovaj komentar

ove godine baš nemam sreće ,pošto je sve manje vremena za maketarenje ,pokušavam izabrati makete za "odmor", koje ću brzo zgotoviti ,ali svaka koju sam uzeo s tom namjerom je zahtjevala više posla neg ona prethodna koja mi je ubila volju.... Confused Crying or Very sad
Tako sam nakon Do-17E koji mi je uzeo "puno vremena" ,odlućio odraditi jednu "brzinsku" Re-2005 avion koji već dugo tražim i fali mi za popuniti seriju Reggiana. I tako ja uzmem Pavlinu maketu koja izgleda u kutiji vrlo obećavajuće ,ali...
Krenuo sam s kokpitom i tu je više manje sve ok ,sjedište i komandna tabla su malo predebele pa ih je trebalo ošmirglati da bočne stranice pašu na trup.

i gotovo spremno za sklapanje trupa(fali još spiner s propelerom)

I onda je nastalo "sranje":gospoda iz Pavle su dali unutrašnjost spremišta stajnog trapa izlivene u resinu i to bi sve bilo supe , DA NISU UŽASNO PREDEBELI I NE STANU U KRILO!!!

dakle nije stvar samo u tome da oblik nisu zaoblili neg su ga izlili 2mm predebelo ,tako da je bilo dosta smirglanja. Ovako izgledaju ošmirglani i "OOTB":

nakon skoro cijelog popodneva šmirglanja ,sinoć sam jedva uspio to ugurati u krila i sklopiti ga

toliko za sada ,sad se igram sa sklopom spinera i propelera koji su odliveni i rješeni jako loše, ima tu usahlina i nelogićnosti još...
husky011

Član od: 28 Ruj 2010
PorukaUpisano: Sub Lip 23, 2012 3:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To da je nesto predebelo izliveno i nije lako za uklopiti nije nista novo za short run makete, ali vidim da ti lepo ide!
Koju ce semu nositi?
Overall dark green ili...?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Poky

PorukaUpisano: Sub Lip 23, 2012 3:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma da, to je općenito problem short runa ,al opet nije uvijek naglašen il se ne primjećuje kao ovdje...
Bit će u bojama Regie Aeronautice ,da gore u jednoj nijansi zelene.
warhawk

Član od: 24 Tra 2010
PorukaUpisano: Sub Lip 23, 2012 3:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda je izlazne ivice krila bilo bolje stanjiti sa unutrašnje strane, da se ne naruši taj detalj...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Poky

PorukaUpisano: Sub Lip 23, 2012 4:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izlazni rubovi krila i jesu izšmirglani s unutarnje strane ,ovi tragovi što se vide na sklopljenom krilu su od finog šmirgla sa kojim sam ćistio ljepilo koje se zavuklo ispod stega prilikom sklapanja ,standardni postupak ,barem kod mene... Smile
Poky

PorukaUpisano: Ned Lip 24, 2012 10:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas imao slobodan dan ,žena i mali odmaraju u slavoniji ,pa se tata mogo igrati cijeli dan Very Happy . Dakle sklepao sam Ređija ,hardver više manje paše:

a onda sam u zadnji tren skužio još jednu grešku momaka iz Pavle! Stavili su top u krivi odjeljak prostora stajnog trapa Shocked

ali i to sam uspio srediti uz malo medicinske igle i svrdla

u međuvremenu je Ređi već dobio i crni prišejd, pa ćemo vidjeti za dalje....

Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Lip 24, 2012 11:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zar mu nećeš ove ogrebotine od brušenja po krilima malo sredit, ispolirat?
Poky

PorukaUpisano: Pon Lip 25, 2012 9:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Zar mu nećeš ove ogrebotine od brušenja po krilima malo sredit, ispolirat?

NE. Bolje će se boja primit

Very Happy Very Happy Very Happy

Ma to izgleda na fotkama velko jel je fotkano s makrom, to i jesu tragovi poliranja ,buš vidio kad ga prefarbam ,niš se nebu poznalo Wink
husky011

Član od: 28 Ruj 2010
PorukaUpisano: Uto Lip 26, 2012 9:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad kad gledam tvoj rad, svrbi me moj Reggiane 2000 u 1/48 na polici...

Koju ces zelenu koristiti za gornje povrsine i koju sivu za donje?
Trebace mi te informacije.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Poky

PorukaUpisano: Uto Lip 26, 2012 10:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radovi idu i brže od planiranog pa su i dekali već gore ,sljedeće fotke će biti u gotovim radovima... Boje koje već duže korisstim za Ređije su Dark Green 1710 i Aircraft Grey (nemrem se sjetit šifre) obje od MMa.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma