Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 20, 2012 6:22 pm Naslov poruke: Hrvatski mornari NDH na Crnom moru, snimke |
|
|
Poštovani
Zanimljive su snimke Hrvata kako to pokazuje onovremeni ratni filmski žurnal, na njemačkim ratnim brodovima na Crnom moru. Izgleda da su neki od brodove nosili hrvatska obilježja. Držim da se neke od ovih snimaka nalaze i u najnovijoj knjizi objavljenoj kod nas na temu NDH ratne mornarice na Crnom moru.

Lijep pozdrav, Dragiša. _________________

dragisa1956: poruka promijenjena dana: Pet Lis 19, 2012 1:11 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 20, 2012 8:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Koja knjiga? Već je izašla il je u pripremi??? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Sri Lip 20, 2012 10:24 pm Naslov poruke: |
|
|
a ovo su screenshotevi kojeg dokumentarca _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dog
 | | Član od: 17 Stu 2006 | | Poruke: 564 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Čet Lip 21, 2012 12:21 am Naslov poruke: |
|
|
| o kojoj ti to knjizi...???????????? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
|
Upisano: Pet Lip 29, 2012 10:34 pm Naslov poruke: Tv kalendat HRT i promocija knjige u Zagrebu |
|
|
Postovani
Slike su snapshots Tv kalendara HRT, a nisam se pojavio na promociji nove knjige u Zagrebu o Hrvatskim legionarima na Azovskom moru, ako sam dobro zapamtio. Vec neko vrijeme nisam kupio ni magazin ni knjigu, pa me malo nerviralo doci na promociju. Evo, toliko od mene.
Dokufilm Dva ratna druga, sadrzi dio o Hrv. mornarima na Istoku,
Imam oko 3000 snapshots kao podsjetnik na meni zanimljiva tehnicka sredstva, ali kako to u zivotu biva, sve se nalazi na najnovijem doniranom PC u klubu kojem sam tajnik KMT TS. Kako se dogodio neki nesporazum tako je donator odnio svoju donaciju natrag. Pogadjate da su i svi moji dokufilmovi i snapshots 700Gb ostali na tom PC. Dvo su mrvice od onoga sto sve imam, ako se materijal uredno vrati.
Lijep pozdrav, s tudjeg PC, Dragisa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 30, 2012 10:50 am Naslov poruke: |
|
|
Može li više informacija o gore navedenoj knjizi? Autor, izdavač, gdje je dostupna? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
|
Upisano: Uto Jul 03, 2012 2:12 pm Naslov poruke: Promociju propustih |
|
|
Postovani.
Nisam se naknadno zanimao za naslov knjige kojoj sam propustio svecanu promociju, tako da za sada ne znam tj. nisam siguran o kojoj se knjizi radi. Ja sam razumio da se radi sadrzajno o Hrvatima na Istocnom bojistu uz more. Kako nisam dovoljno informiran, a u medjuvremenu je izasla iz tiska knjiga o 369. legionarskoj pukovniji na Istocnom bojistu pa sam moguce prouzrokovao dizanje morske pjene umjestostepske prasine. Drzim da bi to recimo g. Marko Jeras i ostali wan'-a-be autori knjiga u nas sve o istom naslovu mogli saznati iz spisateljskih izvora.
Uh, bas ste me ubacili u vesmasinu, pa se gombam i rastezem.
Lijep pozdrav, Dragisa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minolovac 161
 | | Član od: 16 Stu 2009 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/ |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bernardin
| | Član od: 01 Kol 2012 | | Poruke: 14 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Kol 01, 2012 11:19 am Naslov poruke: Knjiga o Hrvatskoj pomorskoj legiji |
|
|
Knjiga o kojoj se ovdje govori zove se "Hrvatski Argonauti 20. stoljeća-Povijest Hrvatske pomorske legije na Crnom moru 1941.-1944.", a obajvio ju je Hrvatski državni arhiv u Zagrebu i na žalost za sada se samo tamo i može kupiti te u još jednoj knjižari na Kaptolu. Cijena je 150,00 kuna. Arhiv radi svaki dan i samo se treba javiti na porti i pitati pa će vas oni dalje uputiti.
Osnova knjige je rukopis, svojevrsni naknadni ratni dnevnik zapovjednika Hrvatske pomorske legije, kapetana bojnog broda Andre Vrkljana uz predgovor urednika knjige Vladimir Brnardića, Vrkljanov životopis te tekstom Zvonimira Freivogela o mornaričkim postrojbama i operacijama na Crnom moru te na kraju s tabelama s popisom i karakteristikama brodova i gubitcima na svim stranama. Uz 20 originalnih fotografija i 5 pomorskih karata što su bile uz Vrkljanov rukopis obajvljeno je i 200 fotografija iz Hrvatskog državnog arhiva te mnogih privatnih zbirki od kojih veći dio gotovo nikada nije bio objavljen. U knjizi su i snap-shotovi iz njemačkog žurnala Deutsche Wochenschau kojega je postavio Dragiša. Osim toga na kraju je i nacrt KFK brodova kojima su plovili hrvatski pomorci tijekom 1943. i 1944. što ga je nacrtao Danijel Frka.
Vrlo preporučljivo za sve koje zanima ova tema, a još više za one koji o tome do sada nisu imali pojma:!: |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|