Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

H.M.S. Bounty

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bounty

Član od: 13 Lip 2012
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 1:03 am    Naslov poruke: H.M.S. Bounty Citiraj ovaj komentar

Ukratko, nakon kojeg mjeseca rada i ne rada napokon sam zavrsio svoju prvu maketu. Znam da ima dosta prostora za poboljšanje al eto meni za gušt je, a i dobro će izgledati na polici Smile [url][/img]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 8:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

koliko je velik.

Meni kao nOObu ovo izgleda odlično, odlično če izgledati na polici
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 9:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E, da je meni doci do ovoliko prostora za izboljsanja... Very Happy

Super je, svaka cast Wink
Natrag na vrh
willer

Član od: 03 Tra 2012
Mjesto: Omis/Zadar
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 12:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kada bi se netko uhvatio jedrenjaka u plastičnoj izvedbi onako kako to rade kolege sa tenkovima, avionima, modernim bojnim brodovima rezultat uopće nebi bio loš. Dapaće, mislim da bi bilo realističnijih izvedbi s obzirom na težinu obrade materijala.
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 1:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

willer Napisao/la:
Kada bi se netko uhvatio jedrenjaka u plastičnoj izvedbi onako kako to rade kolege sa tenkovima, avionima, modernim bojnim brodovima rezultat uopće nebi bio loš. Dapaće, mislim da bi bilo realističnijih izvedbi s obzirom na težinu obrade materijala.

Ni meni nije nikad bilo jasno zašto se tehnike koje se primjenjuju na drugim subjektima ne primjenjuju na jedrenjacima.

Bounty je dobar, jedino mu je podvodni dio pogrešno obojan.

Bounty-u je prilikom dokovanja pred isplovljavanje za tropske krajeve podvodni dio obložen bakrenim pločama zbog zaštite od crva-brodotočca, tako da bi mu podvodni dio trebao biti bakrene boje i to tamne, oksidirane.
Bounty

Član od: 13 Lip 2012
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 2:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

S obzirom da se radi o prvoj maketi u zivotu, nisam htio eksperimentirati sa raznim tehnikama, vec sam htio za pocetak sloziti jednu maketu da vidim kak i na koji nacin je najbolje. Sto se tice bojanja, znam da bi trebao biti drugačiji.
P.S. Ne bi se slozio da se ne koriste te tehnike, ako pogledate druge radove na forumu također se može naći jako dobrih maketa na kojima je tako rađeno.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma