Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mig-21UM 1:48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Airbus89

Član od: 02 Velj 2011
Mjesto: Dubrovnik/Bec
PorukaUpisano: Sri Lip 13, 2012 11:03 am    Naslov poruke: Mig-21UM 1:48 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,
ovo sam slucajno nasao:
http://www.neomega-resin.com/mig21.htm
ovo je redizajnirani set za UM, prije je Neomega radio samo prednji dio trupa koji je trebalo spajati sa repom academy-a, sada je cijeli trup izliven u jednom komadu. Nije jeftino, ali se dobije dosta rezina i kvalitet mi se ne cini los. Jedino sto nema uopce jetkanih dijelova, npr za periskop. Plus je da su prilozene i naljepnice Begemonta koji ukljucuju i "kockicu".
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
husky011

Član od: 28 Ruj 2010
PorukaUpisano: Sri Lip 13, 2012 12:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Preskupo, 30 funti je oko 50e...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Sri Lip 13, 2012 2:12 pm    Naslov poruke: Re: Mig-21UM 1:48 Citiraj ovaj komentar

Airbus89 Napisao/la:
Pozdrav,
ovo sam slucajno nasao:
http://www.neomega-resin.com/mig21.htm
ovo je redizajnirani set za UM, prije je Neomega radio samo prednji dio trupa koji je trebalo spajati sa repom academy-a, sada je cijeli trup izliven u jednom komadu. Nije jeftino, ali se dobije dosta rezina i kvalitet mi se ne cini los. Jedino sto nema uopce jetkanih dijelova, npr za periskop. Plus je da su prilozene i naljepnice Begemonta koji ukljucuju i "kockicu".

Pa u odnosu u stariju verziju veliki plus je što se dobije prednja zračna kočnica. Vidim da se dobiju i kutija nosne noge stajnog trapa, ali mi ne izgleda baš nešto. To što je za razliku od prije sad trup cijeli, a ne samo prednja polovica ne smatram nekom prednošću jer koliko vidim samo su zalijepili nos na Academiyev trup i to tako odlili bez korekcije grešaka na Academijevom trupu.
Detalji cockpita ne odgovaraju UMD-u pa tako ni "kockici", a sjedišta su loša jer vidim da su ista kao i u starijem setu kojeg imam.
Sve u svemu jedino mi se ta prednja zračna kočnica sviđa u odnosu na prije.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Lip 13, 2012 4:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih isto rađe probao upasat stari set kojeg imam na Eduardovu maketu.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lip 13, 2012 8:38 pm    Naslov poruke: Re: Mig-21UM 1:48 Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:

Pa u odnosu u stariju verziju veliki plus je što se dobije prednja zračna kočnica. Vidim da se dobiju i kutija nosne noge stajnog trapa, ali mi ne izgleda baš nešto. To što je za razliku od prije sad trup cijeli, a ne samo prednja polovica ne smatram nekom prednošću jer koliko vidim samo su zalijepili nos na Academiyev trup i to tako odlili bez korekcije grešaka na Academijevom trupu.
Detalji cockpita ne odgovaraju UMD-u pa tako ni "kockici", a sjedišta su loša jer vidim da su ista kao i u starijem setu kojeg imam.
Sve u svemu jedino mi se ta prednja zračna kočnica sviđa u odnosu na prije.

Ako se ovome što je Tomo naveo još doda da ni jedan element iz Begemotovih oznaka za HRZ MIGove nije ok, a još k tome treba izmesariti i neku maketu, onda je to opako preskupo. A za koju godinicu će i Eduardov UM doći...
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
Natrag na vrh
Zond

Član od: 25 Sij 2009
PorukaUpisano: Sri Lip 13, 2012 9:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:

Neki su se već oprobali u mesarenju Smile

http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=247969
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lip 14, 2012 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zond Napisao/la:
vrsa Napisao/la:

Autor makete sa linka je naveo lošu kvalitetu vakuformiranog poklopca kabine, a i ne štima baš "grba". Mislim da neće trebati dugo čekati na Eduardove dvosjede MiG-21. Taman dok dok dovršim dva BIS-a i MF.. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Lip 15, 2012 12:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zond Napisao/la:

Pa kad se već oprobao u mesarenju mogao se oprobat i u gledanju fotki. Prvi put vidim dvosjedu dvadesetjedinicu sa četiri potkrilna nosača, da sad ne cjepidlačim sa nekim drugim sitnicama.
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
Natrag na vrh
cromodeler

Član od: 18 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Lip 15, 2012 9:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da li se netko sjeća HIPIM konverzije za UM-a u 1/48 ?
Prije nekih 10-15 godina , bila je za tadašnje prilike opako skupa ( oko 50 DM) , a bila je slična ovoj novoj Neomega konverziji .
Resinski trup u komadu , a krila i ostalo su bili od OEZ makete , koja je tada bila jedina maketa MiG-a 21 i 1/48 .
Bilo je kod Vikija u dućanu u Preradovićevoj .
Da li je to itko kupio i napravio ?
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Čet Lip 21, 2012 6:55 pm    Naslov poruke: Samogradnja M 1:48 MiG-21 UM HRZ-PZO Citiraj ovaj komentar

Poštovani
Dipl. inž. strojarstva Goran Pučar je izradio samogradnju/konverziju u M 1:48 MiG-21 UM HRZ-PZO, odnosno vrlo lijepo prepravio postojeću maketu OEZ. Ako se dobro sjećam on je izlagao istu na natjecanjima i izložbama. Nisam siguran da li je rabio ikakve kupovne dodatke osim naljepnica oznaka. Kušajte ga pronaći na ovoj poveznici i pozdravite ga od mene:

www.aero-jastreb.hr/sekcije-maketarstvo.htm

Nadam se da nisam odmogao, ako već nism pomogao oko nabave zamjenskog kompleta.

Lijep pozdrav, Dragiša.

Član od: 20 Ožu 2006
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pet Lip 22, 2012 4:27 pm    Naslov poruke: Re: Samogradnja M 1:48 MiG-21 UM HRZ-PZO Citiraj ovaj komentar

dragisa1956 Napisao/la:
Poštovani
Dipl. inž. strojarstva Goran Pučar je izradio samogradnju/konverziju u M 1:48 MiG-21 UM HRZ-PZO, odnosno vrlo lijepo prepravio postojeću maketu OEZ. Ako se dobro sjećam on je izlagao istu na natjecanjima i izložbama. Nisam siguran da li je rabio ikakve kupovne dodatke osim naljepnica oznaka. Kušajte ga pronaći na ovoj poveznici i pozdravite ga od mene:

www.aero-jastreb.hr/sekcije-maketarstvo.htm

Nadam se da nisam odmogao, ako već nism pomogao oko nabave zamjenskog kompleta.

Lijep pozdrav, Dragiša.

Hvala Dragiša!
Evo dok s nestrpljenjem čekam dokumentarac "Dva ratna druga" moj dugogodišnji prijatelj me prozvao Smile
evo i linka na stranicu ... davno je to bilo ...
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=2434&highlight=
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma