Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 09, 2012 5:52 pm Naslov poruke: margaritas ante porcas |
|
|
Bez komentara na izrazito uvredljivu, nisku i vulgarnu komunikaciju.
Nostromo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2541 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Lip 09, 2012 6:19 pm Naslov poruke: |
|
|
ja ću biti malo direktniji..
Ma Guc jel te netko tira na ove paklene muke čitanja Didinih postova???
i svih ostalih vezanih za ovu temu?
Razumio bih tvoje ispade da su ti upali u tvoju temu...
Ma preskoći temu i amen, jedini koji se ovdje oslobađao suviška iz očigledno napačanog tijela je tvoj post..
Stoj mi dobro i ne mući se čitanjem ovakvih "gluposti " koje očigledno druge zanimaju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| roni
| | Član od: 09 Lip 2012 | | Poruke: 2 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Sub Lip 09, 2012 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima,
veliki sam ljubitelj starih hrvatskih brodova i maketa, posjetioc sam svih maketarskih izložbi i jako mi je drago kad vidim da ima ljudi koji to vole i njeguju.
Žao mi je zbog ovih vaših nesuglasica koje čitam, ali osobno mislim da je tu došlo do velikog nesporazuma. Osoba pod imenom "Guc" po onome što sam vidio je očito profesionalac i nebi trebao toliko kritizirati ljude koji kreću u taj hobi, zato dečki samo naprijed i volio bih vas jednog dana vidjeti na nekoj izložbi!
Pozdrav,
Roni |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2541 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Lip 09, 2012 9:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Uopce nije bitno tko je sto vec sto radi tj pise ovdje na forumu...
A baj d'vej neko vrijeme je postojao dobar obicaj predstavljanja ali izgleda da ja zivim u nekom drugom vremenu
Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
 | | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 206 | | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Sub Lip 09, 2012 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam friški i u ovom hobbyu i na ovom forumu i jednu sam stvar sam shvatio. A to je da nije pristojno toliko kritizirati nečiji trud i rad. Posebno ne na ovakvoj razini. Svi mi imamo različito iskustvo, sposobnost, vještinu, mogućnost, slobodnog vremena i prostora itd. itd. ali ono što nam je svima zajedničko je ljubav prema ovom hobbyu. I baš zato treba imati dozu poštovanja prema svačijemu trudu. Sugestije su dobro došle ali ovako popljuvati višegodišnji trud i rad je u krajnju ruku plod ljubomore. _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Barba Boris
 | | Član od: 10 Lip 2012 | | Poruke: 24 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Lip 11, 2012 3:06 pm Naslov poruke: Pozdrav ! |
|
|
Novi sam ovdje i jos se ne razumjem u ovu tehnologiju,zapravo jedini razlog zbog kojeg imam kompjuter je kako bi procitato vijesti a sada i ovaj;forum.
Gospon Dida,vrlo mi se svida vas rad no imam jednu malu primjedbu,mozda zvuci smjesno no..barkica nije dobro pošlajfana.Eto nadam se da me necete pogresno shvatiti.Inače svaka čast i samo naprjed!!
Barba Boris |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Pon Lip 11, 2012 5:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Šlajfanje sam ostavio za kasnije, to ću svakako učiniti. Hvala na napomeni. Inače, na forumu su dobro došle kritike, podižu kvalitet maketa. Ako ne one o kojoj se razgovara, slijedećoj sasvim sigurno. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Barba Boris
 | | Član od: 10 Lip 2012 | | Poruke: 24 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pon Lip 11, 2012 7:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrlo dobra odluka!! _________________ Barba Boris |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nonić
| | Član od: 05 Kol 2012 | | Poruke: 34 | | Mjesto: Rc |
|
Upisano: Pet Kol 17, 2012 4:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da ova tema nije zaslužila da se odgovara na nečija,za ovaj forum za mene neshvatljive,tzv. kritike.Bio bi veoma zadovoljan kad bi netko poput Dide počeo na ovakav način raditi falkušu.Kako bi ja onda lijepo radio istu u "sjeni"Ne bi mi praktički trebala nikakva dokumentacija nego naravno čim više naših "preser......"
Nego Dida bit ću konkretan.Ustupam ti svu svoju dokumentaciju (ako nešto vrijedi),pa kad završis projekt leut kreni na.....Također,besplatno šaljem letvice za oplatu u materijalu i dimenziji koje odabereš.Mjerilo 1:16 ili više.Ovo moram navesti jer se bojim da ne počneš raditi maketu 1:1-šala.
Ovo o falkuši,iako stojim iza toga,ubacio sam da vidiš.koliko si ti sa ostalim kolegama zaista uspjeliZahvaljujem vam i čestitam.
Zašto falkuša a ne trabakul za koga se pripremaš?Pa trabakul već plovi a falkuša je u planu.Čisti sukob interesa da koristim izraze naših pol....
Oprostite na mom dugačkom" pr........"
Pozdrav,
Nonić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Sub Kol 18, 2012 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Bok, Nonić! Dobro nam došao. Što se falkuše tiče, ti bi mogao otvoriti temu o njenoj izgradnji, a mi ćemo "iz sjene" guštati i pisati svakakve komentare.  _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Kol 19, 2012 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
ljudi moji, kolko se ja sjecam, Dida je pocetnik, ali ono sto mene fascinira je to da nije uzeo nacrt i pilio po njemu nego je skoro sve sam i proucio i nacrtao - tj napravio nacrt i onda napravio.....
evo, da se malo bahatim, ja sam profesionalac, i molim kolegu koji je popljuvao ovaj rad da meni, profesionalcu, objasni Didine greske i preseravanja.....ako mu je vec ispod casti objasniti Didi di su greske.....
a kaj se nostroma tice, ja njegove postove uredno spremam na hard....pa cu ih jednom izdat ko knjigu
salim se naravno( ovo za knjigu), ali iz ovog threada sam i ja naucio neke stvari, a kamoli ljudi koji nisu toliko vezani ( sto amaterski, sto profesionalno) za brodove
suma sumarum, Dida, ne sekiraj se, najlakse se sakrit iza tipkovnice i pljuvat...
covjek koji se nije ni predstavio, da znamo s kim pricamo...necu vise rijeci trosit
samo ti radi, nostromo nek korigira, ja pratim s uzitkom
PS Nostromo, ajd mi izracunaj vrstu i velicinu jedra za plasticnu pasaru 4.90  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 19, 2012 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | ljudi moji, kolko se ja sjecam, Dida je pocetnik, ali ono sto mene fascinira je to da nije uzeo nacrt i pilio po njemu nego je skoro sve sam i proucio i nacrtao - tj napravio nacrt i onda napravio.....
evo, da se malo bahatim, ja sam profesionalac, i molim kolegu koji je popljuvao ovaj rad da meni, profesionalcu, objasni Didine greske i preseravanja.....ako mu je vec ispod casti objasniti Didi di su greske.....
a kaj se nostroma tice, ja njegove postove uredno spremam na hard....pa cu ih jednom izdat ko knjigu
salim se naravno( ovo za knjigu), ali iz ovog threada sam i ja naucio neke stvari, a kamoli ljudi koji nisu toliko vezani ( sto amaterski, sto profesionalno) za brodove
suma sumarum, Dida, ne sekiraj se, najlakse se sakrit iza tipkovnice i pljuvat...
covjek koji se nije ni predstavio, da znamo s kim pricamo...necu vise rijeci trosit
samo ti radi, nostromo nek korigira, ja pratim s uzitkom
PS Nostromo, ajd mi izracunaj vrstu i velicinu jedra za plasticnu pasaru 4.90  |
Gosparu Slider, budući da se radi o poludeplasmanskom brodu,koji je i sada vergolast ko sam vrag i bez jabola i jedra, a nakon nešto osobnih saznanja o prepravkama elanove, a kasnije i istranke, ni kojem slučaju ne bi preporučio jarbol i jedro, bez nekih sitnijih dogradnji u trupu. Eventualno bi podnjela bermuda jedro 14,60 m2 i flok od 5,50 m2. sa srednjim konstruktivnim gazom T 300. Relativno dobro jedri samo s krmenim vjetrovima - mezzo popa, u orcu ne ide do max 80 stupnjeva, a mezzo nave se izvrće. Kalkulacije su radjene s slabim vjetrom do 3 BOF.
Konstrukcijski zahvati obuhvaćaju postavljanje i ugradnju kašuna za tzv centarbot, peraju koja sprečava ionako preveliki drag - zanos pogledajte klasu finn, snipe isl. i cca 200 kg unutarnjeg balasta - zavora fissa.
Pozdrav, Nostromo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Kol 19, 2012 10:58 pm Naslov poruke: |
|
|
200 kg balasta?? ja i gajba pive
salu na stranu,pretpostavljao sam nesto takvo, drzim se ja svoje oldtimer tomos cetvorke i pol
znate za fireball jedrilice? bio nacrt nekad davno u HOBBY-ju, moj stari i brat napravili ju...nikad prezaljena....isla ko metak, 48 cm duboka samo....
pa kad se sjetim, opet se zazelim jedra
Dida, oprosti za OT  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nonić
| | Član od: 05 Kol 2012 | | Poruke: 34 | | Mjesto: Rc |
|
Upisano: Pon Kol 20, 2012 12:55 am Naslov poruke: |
|
|
Slider,nemoj se prenaglit za jedro na toj barci a naročitone na bermudska jedro i flok.Imao sam dosta iskustva i na Istranci i na Dalmatinci(proizvodi Kvarnerplastike)Pa Tomislav je dobro naveo neke probleme a ja bi dodao da ćeš morati imati motor više puta u pripravnom stanju da biš mogao napravit prelet.Nemoj to shvatiti kao obeshrabljenje ako treba, koliko je u našoj moći,pomoći ćemo.
Dida oprosti što sam skrenuo s teme. Uhodavam se.
POzdrav,Nonić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Pon Kol 20, 2012 9:19 am Naslov poruke: |
|
|
Dečki sve je u redu. Nema tu skretanja s teme dok se raspravlja o jedrima. Mario, gajba piva je 25 ili 30 boca? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|