Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5397 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 02, 2012 2:54 pm Naslov poruke: Do-17E, Airfix, 1/72 |
|
|
Hola!
Evo malo sam se ohladio od one TK-3 tankete pa sam odlučio uzeti neš što će bit brže i lakše i izvadio na stol prastari Airfixov Dornier Do-17E kojeg sam nabrzinu htio sklopiti i završiti sa ZNDH oznakama ,to više što sam ga zapoćeo već pred jedno 6-7g. i već sam ofarbao unutrašnjost s RLM-02, a i vanjski izgled sa urezanim panelima i zakovicama koje su po meni taman izboćene mi je davalo uvjerenje da ću ga brzo završiti...
No izgleda da me je uzeo "Detaljitis" i što sam prikupljao više literature i podataka ,skužio sam da tu ima puno posla da bi maketa iole sličila Do-17E (prokleti internet i onaj koji je rakao "u znanju je moć" il kako već ,ćini mi se da sam bio veseliji u stanju blaženog neznanja...)
Pa sam se polako ipak odlućio primit posla i dovesti maketu u red:
Prvo sam malo razmrdao komandne površine na repu:
a onda sam skužio da otvor za strojnicu na trbuhu nije na pravoj poziciji pa se ćini da će biti prekrajanja ,a izgleda i da svi paneli nisu baš točni ,te bi trebalo i otvoriti ove prostore u nacelsima za spremišta glavnih kotača....
Uz to sve našao sam par djelomičnih fotki kokpita i par nejasnih crteža istog ,pa će i tu bit dosta kemijanja...Bit će veselo  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 02, 2012 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Pratim  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Svi 02, 2012 3:38 pm Naslov poruke: Re: Do-17E, Airfix, 1/72 |
|
|
| Poky Napisao/la: |
prokleti internet i onaj koji je rakao "u znanju je moć" il kako već ,ćini mi se da sam bio veseliji u stanju blaženog neznanja... |
He, he, he...
Samo hrabro naprijed! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| _Hobby M_
| | Član od: 01 Lip 2011 | | Poruke: 197 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 02, 2012 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Khmmm, nadam se da neće biti prekasno kada ovo budeš čitao...
Vidim da koristiš nacrt od neke od kasnijih verzija Do 17 koje imaju metalno krilo, a ti radiš E ili F verziju s platnenim krilom, pa uzmi u obzir da onda ni paneli nisu skroz isti, a i položaj otvora za trbušnog strijelca je diskutabilan. Nisu nacrti amen, niti su uvijek bolji od modela, naprotiv, često je obratno. Savjetujem ti da nađeš neku fotku Do 17E/F iz profila i po njoj odrediš točan položaj trbušnog otvora (naravno fotku na kojoj se vidi mitraljez, jer je inače to nemoguće).
Znaš kak se veli: triput mjeri, jednom reži. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sri Svi 02, 2012 9:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije kasno, hvala HobbyM , za otvor sam ziher jel mi ne štima u kokpitu ak se ne pomakne ,a i vidi se na fotkama u odnosu na bočna vrata ,osim toga znam da je ovo nacrt za P verziju ,njega sam samo koristio za pokazati "šta je pjesnik htio reči"  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1717 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sri Svi 02, 2012 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Forza Poky!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Čet Svi 03, 2012 6:38 am Naslov poruke: |
|
|
Samo naprijed, majstore!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Čet Svi 03, 2012 4:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Ove tvoje muke idu u moju arhivu, jer me caka potpuno isti takav na polici, spreman za sklapanje. Sto se tice tacnosti modela, budi siguran da neces uspeti. ...koliko sam ja trazio po netu, video sam da ima jako malo autenticnih fotki.
U svakom slucaju, pratim sirom otvorenih ociju! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Svi 10, 2012 2:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo da osvježim topic iako se baš i nemam s ćime puno faliti i najrađe bi sve bacio u smeće...
Ima toliko posla na njemu da ne znam od ćeg bih krenuo ,puno je stvari za skrečati ,izmjeniti ,doraditi i sl ,a previše nepoznanica i detektivskog posla.
Polako uređujem lijevu str. trupa krenuvši od nosa dodao sam nešto konstrukcijskih pregrada, štangi i taj nekakvi "kotač" iza pilotskog sica ,a PE kutija je iz Eduardovog seta za Do-17Z(uvidio sam da bez plehovinja neću uspjeti puno napraviti pa sam žrtvovo taj set)
otvorio sam otvor za ulazak posade ,pa sam sukladno s time izdetaljirao unutrašnjost vrata ,i pilotov sic, a spremnik streljiva za MG je tu da vidite koliko je to sve sitno (još ih ima 10-15 za izradit)...
sastavio sam i nosač motora i stajnog trapa
pomaknuo sam i donji prozor na njegovo mjesto
a za kraj največe iznenađenje: HEBENI PODNI DIO PREDNJEG OSTAKLJENJA NIJE IZLIVEN DO KRAJA!!!!!
mislim da idem par dana kosit travu ,zaljevat vrt i bavit se smislom života da smirim živce.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 10, 2012 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
E jebi ga, da nisi stavljao fotke in-progress ovdje, sad bi se jos i izvukao. Ovako - moras to srediti do kraja.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Svi 24, 2012 3:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Alo alo! Evo još par fotki kokpita u izradi, nažalost više se igram detektiva spajajući podatke iz par fotki ,crteža i nacrta kokpita što imam neg što radim, nažalost fotke stražnjeg djela kokpita nisam našao tako da će to bit mješavina SF-a i neš oskudnih podataka što imam...
Komandna ploća je spoj Airfixove podloge i djelova izrezanih sa Eduardovog seta za Z verziju
desna str. trupa sa "šinama" na kojima će bit ciljateljev sic i ciljnik
lijeva str. trupa sa pilotovom pozicijom
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 3:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan.
Usput ako nisi ovisnik od skrečbildovanja postoji dobar set od Extratecha za ovu maketu. _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 3:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Da našao sam ga kad sam poćeo raditi ,ali nedam 10E za njega pa da je od zlata! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 6:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je . Moram se i sam natjerati na detaljiranje! _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Super je Very Happy. Moram se i sam natjerati na detaljiranje! |
Nemoj !!!!!!!!!!
jel kad kreneš nema natrag, sve ti se ćini da možeš napravit od komada plastike,a onda više vremena provedeš igrajući se sa sitnicama, a kad dođeš do samog sklapanja makete već izgubiš volju....
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|