Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Jugo Gustavi
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1945. do 1991.
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
RUDI ČAJEVEC
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 27, 2006 8:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SVE makete su u razmjeri 1-72 ,napravljene pre 5 godina i to OOB osim naljeppnica.A ,napravljeni po istim bojnim projekcijama koje je objavio na ovome mestu Karaya.tu temu pratim osobno več desetlječima.pošto sam vam več jednom to ppomenuo,evo islike Embarassed
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Jul 27, 2006 9:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uuuu, pa ovo je jako lijepa zbirka i makete djeluju vrlo studiozno napravljene, šteta što nema i ostalih u krupnom planu. Pogotovo mi ovaj spominjani Gustav 9644 u pozadini djeluje zanimljivo. Ima li i za njega krupniji plan? A ako postoje krupniji planovi i za ostale prikazane makete, predlažem da ih staviš(te) u rubriku "Dovršene makete" pa da se malo divimo...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
RUDI ČAJEVEC
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 27, 2006 10:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PA ima jih negde ,samo CD da mi vrate pa bi moglo iči Rolling Eyes
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 12:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

RUDI lijepa kolekcija, i sam pripremam, nadam se, jednu takvu.
Pitanje za RUDIA, na G-6, bijeli "3" koje si sive koristio, ako se sječaš naravno?
Dali netko zna ili ima kakav podatak više što se tiće dvosjeda u JRV-u. Meni je poznata samo ova fotografija i Nenadov nacrt iz YASIG-a 3/4 sa bijelim 15. Što se tiće fotke vidljivo je da je ovaj G-12 izveden iz G-6, dali je poznato "porijeklono" drugih G-12, mislim na to dali su izvedeni možda iz drugih starijih, G-2, 3, 4 varijanti, što je bio slučaj kod prvih dvosjeda. Što se tiće Erla kabina, dali su dvosjedi došli sa njima iz Bugarske, ili je to Jugo inprovizacija.
Postoji li uopče koja fotka više.
tnx
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 2:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dvosjedi su "kućna radinost" u Jugoslaviji, dobijeni pregradnjom nekih jednosjeda. Jugoslavenski dvosjedi su specifična varijanta, jer nisu imali kabinu kao G-12, nego je za stražnje sjedalo korišten Erla poklopac.

Hobby M: poruka promijenjena dana: Pet Jul 28, 2006 9:41 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 2:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hobby M Napisao/la:
Svi dvosjedi su "kućna radinost" u Jugoslaviji, dobijeni pregradnjom nekih jednosjeda. Jugoslavenski dvosjedi su specifična varijanta, jer nisu imali kabinu kao G-12, nego je za stražnje sjedalo korišten Erla poklopac. Dakle, iz Bugarske su stigli samo jednosjedi.

..a fotka?
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 6:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Rudiju na pokazanim maketama i pridružujem se Preludeu u želji da svaka posebno bude u rubrici dovršenih maketa. Very Happy Što se tiče još fotki JRV Messera, ako netko ima još i voljan je pokazati, željno čekam...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 6:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Hobby M Napisao/la:
Svi dvosjedi su "kućna radinost" u Jugoslaviji, dobijeni pregradnjom nekih jednosjeda. Jugoslavenski dvosjedi su specifična varijanta, jer nisu imali kabinu kao G-12, nego je za stražnje sjedalo korišten Erla poklopac. Dakle, iz Bugarske su stigli samo jednosjedi.

..a fotka?

Kakva fotka?
Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 7:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hobby M Napisao/la:
tiger Napisao/la:
Hobby M Napisao/la:

..a fotka?

Kakva fotka?

..pa američkoga F-15E iz Eglina. Wink
Pa napisavamo se o Jugo messerima, mislim, a valjda si shvatio da mislim na G-12, iskreno sumnjam da se u jugi označavao kao G-12, ako su već bile domače prepravke. Negdje sam jednom načuo da su neki bili u domačim radionicama prepravljani, no takodjer imam podatak (izvor YASIG 3/4 iz '98.) da je iz Bugarske 1947. dobiveno 53 Bf-109 (G-2 i G-10) i 6 dvosjeda G-12.
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 8:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Što se tiče domaćih Me 109 dvosjeda, nisam vidio nijednu fotku više od tebe, pa sam se zato i čudio tvom pitanju. Imaš ovog nabijenog na nos iz dva kuta snimanja i onu fotku u poretku iz Dragišinog članka. Za drugo ne znam.
Natrag na vrh
suba
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 9:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zvanicna oznaka u RV je bila UMe-109, i mislim da je bugarskog porekla (definitivno ruski stil) a takodje mislim da je u pitanju bugarska "konverzija"...
Svi su radjeni od verzije G-6, i 6 komada je doslo direktno iz Bugarske dok su jos 3 naknadno preradjena od postojecih jednoseda koje je dobila Jugoslavija.
Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 11:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hobby M Napisao/la:
Što se tiče domaćih Me 109 dvosjeda, nisam vidio nijednu fotku više od tebe, pa sam se zato i čudio tvom pitanju. Imaš ovog nabijenog na nos iz dva kuta snimanja i onu fotku u poretku iz Dragišinog članka. Za drugo ne znam.

Pa ajde nek netko onda stavi tu fotku, jer (očito) nemam(o) svi taj članak.
Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 2:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa evo, da se ne motamo dalje ko "mačak oko vruće kaše" i ne izmišljavamo "toplu vodu", dao sam si malo truda, pa sam poskenirao članak o Jugo Gustavima Š. Oštrića i D. Savića iz starog "Fronta" koji je dosad najopsežniji rad na ovu temu i sadržava mnoge zanimljive informacije koje vjerojatno mnogi nisu znali. Tehnički se ovo vjerojatno dalo i bolje izvesti, ali moje je računalno znanje i vještina takvo kakvo je, drugi puta će valjda biti bolje... Problem je što članak bio složen u uskim stupcima, pa da ne moram davati uputstva kako čitati, išao sam najednostavnijom (za mene) metodom, nadam se da nećete imati problem s praćenjem...

Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 2:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Idemo dalje...

Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 2:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima još malo...

A evo i par popratnih fotki od kojih sam izdvojio one koje nisu dosad objavljene na ovom topicu. Radi se o fotokopiji članka, pa su ove fotke tek informacije radi, a doma na tavanu imam negdje originalni broj tog "Fronta", pa kad ih poskeniram stavit ću ih u boljoj rezoluciji, premda sam tisak "Fronta" i nije bio nešto, nemojte puno više od ovoga očekivati:

Nadam se da će ovo potaknuti nove diskusije i razmišljanja, ali i izvjesne demantije, obzirom je članak star sigurno jedno tridesetak godina. Sâm sam primijetio neke sitne pogreške i nelogičnosti.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1945. do 1991. Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 4/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma