Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

BF-109 F2 (JG54) zimska kamuflaza provjera boja

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mindtricks

Član od: 11 Tra 2012
PorukaUpisano: Pet Tra 20, 2012 1:42 pm    Naslov poruke: BF-109 F2 (JG54) zimska kamuflaza provjera boja Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,
Pocel sam raditi na Zvezdinom Bf-109 F2, pa posto namjeravam raditi kamuflazu koja nije na sastavnici rekoh da provjerim da li sam nasel tocne boje.

Znaci radil bi Ostfront 1941-42 zimsku kamuflazu koja se moze vidjeti na ovoj shemi i na ovoj fotografiji. To bi trebalo biti RLM 74/75 gore, 76 ispod, i RLM04 na nosu, krilima i crta na trupu. Jel to tocno?

Ako sam dobro shvatil, zimska kamuflazu su bojali na postojecu "ljetnu", pa se na mjestima di se zimska ljustila ispod nje nazirala "ljetna" shema?

Takodjer nasel sam dokument sa popisom boja u unutrasnjosti aviona i on kaze sljedece:
- Bf109E-4 thru K series: Cockpit areas are RLM Black-Gray 66
- engine compartments were painted in RLM 02, with the exception of the firewall. This was painted RLM 02 on the cockpit side, but left unpainted on the engine side in most cases. All engine support braces, connecting rods and internal framework was also RLM 02
- Engines remained in the color applied by the manufacturer, usually black

Eto, ako netko moze potvrditi da su boje tocne, ili u slucaju da nisu poslati prave boje bil bi jako zahvalan. Takodjer sve ostale informacije/slike su dobro dosle, posebice u vezi motora, jer maketa ima dosta detaljan motor koji budem radil u verziji sa otvorenim poklopcima.

Hvala unaprijed!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 20, 2012 3:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Navedene boje su OK.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
mindtricks

PorukaUpisano: Pet Tra 20, 2012 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super, tnx! Very Happy
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Tra 20, 2012 8:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

koji je motor unutra , 601 ili 610? ja ti imam slike onog iz tehn. muzeja, al ne znam napamet koji je to...
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
mindtricks

PorukaUpisano: Pet Tra 20, 2012 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da je 601 u bf 109 F, ali ne znam koji je u tehnickom.
Ja sam nasel dost slika, ali najbolje se zapravo sve vidi ovdje. Samo poksuavam provjeriti da li je tocan raspored ovih cijevi oko motora tak kak je na toj maketi napravljeno.

Danas sam tek otkril farposst.ru Surprised pa moram pogledat da li tam ima koja dobra slika. U svakom slucaji ti posalji slike koje imas ak nije problem.
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Tra 20, 2012 10:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne uzimaj tudje makete kao dokumentaciju osim ak ne znas autora osobno pa znas da je ok
skini s farposta knjige i to je to, imas ih milion
ps onaj HPM s nacrtima mesera mi nikad nisi vratil...... Cool Very Happy Very Happy Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma