Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Pon Tra 02, 2012 6:45 am Naslov poruke: |
|
|
Ispostavilo se da zena ima pronto za sve. ...za podove, parket, wc, kuhinju... Eto, ako se neko pitao da li ima radosti u braku!
Inace, nisam odmah obrisao. Pustio sam da se osusi na wc papiru nekih sat-dva, pa umocio jas jedanput i opet pustio da se osusi. Dobar je bio postupak samo sto sam trebao duze da susim.
Sto se tice brusenja, potpuno si u pravu. ...pravo da ti kazem, zurilo mi se da vidim pronto na delu, pa nisam mnogo vremena potrosio na brusenje. ...a i odabrao sam los canopy za isprobavanje.
Ako pogledas prve slike apachovog canopyja, videces da izgleda kao da je moj predhodnik stavio canopy na cackalicu (ili nesto slicno) kojom je nanosio lepak, pa je ona utisnuta u plastiku. Tu rupu sam hteo da popunim clearfixom pre poliranja. ...zato pominjem clearfix. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 02, 2012 10:30 am Naslov poruke: |
|
|
Na ovim tvojim slikama mi udubljenje od ljepila na canopy-u apachea ne izgleda preduboko tako da bi ga trebao moći riješiti sa ovom metodom.
Ako je rupa baš toliko duboka jedino što mi pada na pamet je da obrusiš rupu do kraja tako da ti se ne vidi nakon poliranja i zatim postupno u slojevima nanosiš Pronto ili nekakav akril lak dok ne ispuniš udubljenje. Te na kraju opet sve pobrusiš, ispoliraš i umočiš u Pronto. To mi je jedino logično jer ako ne ukloniš rubove koji su nastali od ljepila šta god da staviš u tu rupu nazirati će se rubovi stare rupe. Ovo još nisam isprobao ali trebalo bi funkcionirati.
LP. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Ned Tra 15, 2012 12:38 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam se javljao neko vreme, ali to ne znaci da nisam nista radio... evo rezultata:
smirgla 360 i 500:
Smirgla 1000 i 1500:
Smirgla 2000 i 2500 sa vodom:
Zatim je usledilo poliranje zubnom pastom i umakanje u pronto, najmanje 10 puta, sa susenjem ponegad i 24 sata, ali rezultati nisu bas onakvi kakvim sam se nadao:
Kao sto rekoh, nisam bas prezadovoljan, ali nisam ni kompletno nezadovoljan, tako da cu ostaviti canopy kakav jeste.
Evo jos par slika makete od pre 10 dana, jer nazalost nemam svezijih slika. ...ali slikacu uskoro, pa cu i to da okacim.
Pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Tra 15, 2012 1:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Čuj, takvi pothvati su uvijek sanacija ili improvizacija nečega. Rijetko to ispadne baš idealno. Ali izgleda puno bolje nego prije! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Ned Tra 15, 2012 5:59 am Naslov poruke: |
|
|
To ljepo napreduje!
Ja bih dodao da zubna pasta i pronto je i kod mene dala jako lose zezultate, stovise da sad razmisljam Revell zamoliti za nove poklopce kabine ako jos smirglanje i lakiranje ne upali.  _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 15, 2012 12:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisi dovoljno dobro izbrusio ili ispolirao zubnom pastom canopy.
Po fotkama vidim da si uklonio ogrebotinu i tragove ljepila ali su ti još uvijek vidljivi tragovi brušenja. Dovoljna su ti dva sloja Pronta ali priprema mora biti dobro odrađena tj. nakon poliranja ne smiju biti vidljive crtice.
Uglavnom puno bolje nego prvi put.
Još uvijek ti nije kasno za popravak. Ubaci canopy preko noći u sredstvo za čišćenje prozora. Navodno je najbolji Mr. Muscolo za prozore. To će ti pomoći da ukloniš Pronto i ponovi završne postupke poliranja zubnom pastom a ukoliko je potrebno i završno brušenje.Nemoj umakati u Pronto dok nisi dovoljno dobro obradio canopy. Ja sam Glanzer uklanjao sa nekakvim Clinom. Nemoj se uplašiti ako ti nakon umakanja ostane onako mliječan. To je sloj Pronta koji možeš ukloniti sa noktom ili mekom četkicom za zube.
Po fotki vidim da ti se dosta prašine zalijepilo za canopy. Pri sušenju Pronta pokrij canopy sa nekom zdjelicom ili čašom. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Pon Tra 16, 2012 10:57 am Naslov poruke: |
|
|
Te poslednje slike su napravljene odmah po brisanju canopyja, pa su ostale dlacice od krpe, inace nema vidljive prasine. U svakom slucaju, slike su dosta zumirane i namerno sam birao one na kojima se vidi koliko je lose, a ne koliko je dobro, tako da sitlacija nije bas tako crna. Ostavicu ovako, pa ce mo videti kako ce to da izgleda na kraju.
Evo jos malo slika:
Toliko za sada.
Pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|