Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Moj movi susjed! (Soko G-2)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 11:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ziher neka preplaćena teta u nekom marketingu...

Uvijek neka preplaćena teta u nekom marketingu.
CROtale

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 11:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa čovjek ima novaca i radi ono što se njemu sviđa, bolje tako nego da propadne na nekom smetlištu u orginal bojama.
Svaka čast na entuzijazmu.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 1:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prema slikama, ja bih rekao da taj avion niti nece letiti u HR registru Rolling Eyes

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 2:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Osim nove boje ne daje mi dojam da je u nekom letnom stanju, fale dijelovi trapa, untrašnjost kabine mi je malo praznjikava.

Jel ovo samo statički eksponat za koji muzej (onda je stvarno u krivoj boji)?
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Karaya

Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 4:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

SZVO Napisao/la:
Prema slikama, ja bih rekao da taj avion niti nece letiti u HR registru Rolling Eyes

Ovo je i meni prvo palo na pamet.
Ako nije to onda moze biti da je vlasniku ta shema jako simpaticna i/ili su sponzori odnosno novi vlasnici htjeli avion u tim bojama.

Drugo mislim da stanje nase svijesti i CCAA sigurno ne bi dozvolil da avion leti u punim bojama i oznakama RV I PVO iz '70 ili '80 tih.
A jos manje da bude u bojama HRZ tj skema koju su nosili Galeb/Jastreb nakon Oluje.
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 4:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

S obzirom na našu (nisku) svijest o potrebi zaštite i obnove naše zrakoplovne baštine, ovaj projekt zaslužuje "palac gore"! Naravno da ovakva, u najmanju ruku, neobična shema, proizvodi mnoga pitanja.
Ali, ponavljam, moramo biti prezadovoljni što je naš G-2 ipak sačuvan.
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 5:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima li išta gore od mariborskog Thunderjeta u bojama Thunderbirdsa? Ima! Ovaj Galeb G-2 u bojama Frecce Tricolori. Lud2 Ali podržavam što nije završio na rezanju.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 10:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Osim nove boje ne daje mi dojam da je u nekom letnom stanju, fale dijelovi trapa, untrašnjost kabine mi je malo praznjikava.

Mislim da nije, mene je put nanio u taj "šator" na 5min ,al iz razloga koji nemaju veze s avionom ,manje ugodne prirode.....
U kratko izmjenio sam par rijeći sa gospodinom koji radi na njemu i reko mi je (a i uvjerio sam se i vizualno) da je napravljen totalni servis i rebuild ,a bome i novi ,odnosno reparirani motor je bio u svom sanduku u čošku, rade kako uspiju nabaviti koji potrebni dio ,dakle s dosta čekanja...
Reko je da je plan da avion bude u letnom stanju i da se leti s njime, shemu nisu oni birali i nije se htio puno upuštati u raspravu oko nje ,a to je prvo što sam pitao kad sam ušo jel me s ulaza odmah opalio Frecce Tricolori Shocked !
Btw kad završe njega trebali bi na red doći i G-4 Super Galebi...
U svakom slučaju nadam se da će nam Anja pobliže objasniti sve glede aviona i planova...
vrsa

Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Citat:

Mislim da nije, mene je put nanio u taj "šator" na 5min ,al iz razloga koji nemaju veze s avionom ,manje ugodne prirode.....
U kratko izmjenio sam par rijeći sa gospodinom koji radi na njemu i reko mi je (a i uvjerio sam se i vizualno) da je napravljen totalni servis i rebuild ,a bome i novi ,odnosno reparirani motor je bio u svom sanduku u čošku, rade kako uspiju nabaviti koji potrebni dio ,dakle s dosta čekanja...
Reko je da je plan da avion bude u letnom stanju i da se leti s njime, shemu nisu oni birali i nije se htio puno upuštati u raspravu oko nje ,a to je prvo što sam pitao kad sam ušo jel me s ulaza odmah opalio Frecce Tricolori Shocked !
Btw kad završe njega trebali bi na red doći i G-4 Super Galebi...
U svakom slučaju nadam se da će nam Anja pobliže objasniti sve glede aviona i planova...

Ajde, nadajmo se da će poletjeti, ali u HR registru teško jer nema X kategorije u koju on spada.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Karaya

Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Pet Tra 06, 2012 11:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na CAFu je navedeno da je vec upisan u 9A registar uz to autor je napisao da mu nije jasno kako valjda je i on mislio naexperimental klasu?!'
MiGac

Član od: 31 Svi 2008
PorukaUpisano: Sub Tra 07, 2012 10:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://www.ccaa.hr/UserDocsImages/dokumenti/98/Hrvatski%20registar%20civilnih%20zrakoplova%20za%2001%2004%202012%20.pdf

REG. OZNAKA REDNI BROJ U REGISTRU PROIZVOĐAČ PROIZVOĐAČEVA OZNAKA ZRAKOPLOVA SERIJSKI BROJ VLASNIK ADRESA
XAC 188 Avid Aircraft Inc. Avid Amphibian-Catalina 140 AB Aeroklub "Brač" Zračna luka "Brač"
XBS 389 N/A Commander 582 N/A Fizička osoba
XCA 478 Aero-klub Zagreb CA-10 (Penkala) 1 Aero-klub Zagreb Jurišićeva 5/1, 10 000 Zagreb
XGB 306 Soko Mostar N-60 23122 Karting centar-Zagreb G.Krkleca b.b., 10 000 Zagreb
XJG 480 RotorWay USA EXEC 90 3543 Fizička osoba
XPC 303 Utva Pančevo Aero 3 40154 Aeroklub "Zagreb" Jurišićeva 5/1, 10 000 Zagreb
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Tra 07, 2012 11:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo kako je obojan najnoviji uradak u susjeda:
http://moskisvet.com/clanek/kofein/letenje-ni-poklic-temvec-nacin-zivljenja.html
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
MiGac

Član od: 31 Svi 2008
PorukaUpisano: Sub Tra 07, 2012 1:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mario Raguž Napisao/la:
S obzirom na našu (nisku) svijest o potrebi zaštite i obnove naše zrakoplovne baštine, ovaj projekt zaslužuje "palac gore"! Naravno da ovakva, u najmanju ruku, neobična shema, proizvodi mnoga pitanja.
Ali, ponavljam, moramo biti prezadovoljni što je naš G-2 ipak sačuvan.

Ima ta "medalja" i drugu stranu, avion je bio vlasništvo RH, tj. MORH-a i koznakakvim kanalima je postao vlasništvo privatne firme koja sada radi na njemu kako bi ga eksploatirala...neka meni npr. tako daju Mi-24 da se igram malo s njim, nakeljim na njega reklamu i berem neke pare...
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Tra 07, 2012 1:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Ok meni je jasno da je ovo privatni projekt i svaka čast vlasniku na restauraciji ,jel vidim da je uloženo puno truda i vremena,ali zašto avion ima talijansku tobojnicu prek cijelog trupa?!

Pa... ako je vlasnik talijan, simpatizer talijana, ako mu je žena talijanka ili mu se jednostavno sviđa shema... zašto ne. Ako je projekt privatni, može ga obojat kako god želi. Ne krši ni jedan zakon. Wink
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Tra 07, 2012 1:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

MiGac Napisao/la:

Ima ta "medalja" i drugu stranu, avion je bio vlasništvo RH, tj. MORH-a i koznakakvim kanalima je postao vlasništvo privatne firme koja sada radi na njemu kako bi ga eksploatirala...neka meni npr. tako daju Mi-24 da se igram malo s njim, nakeljim na njega reklamu i berem neke pare...

Ta privatna firma ga sigurno nije dobila na poklon, a ni tebi neće nitko braniti da kupiš Mi-24 ako ga MORH ponudi na prodaju. Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 3/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma