Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 3:39 am Naslov poruke: flammpanzerwagen |
|
|
Pozdrav svima!
Evo da pokažem da se ipak nešto radi i da se malo ispušem usput..
Peta maketa i prestajem brojat.. već neko vrijeme je gotova ali tek sad fotkama službeno proglašavam kraj rada/rata..
Maketa mi je jako digla živce, od početka ništa ali baš ništa nije išlo kako treba.. Na samom početku sam već izgubio živce jer sam upute za slaganje zabunom bacio u smeće, tako da sam ju složio bez ičega.. pa sam se živcirao pokušavajući odgonetnuti mutne slike s neta i otkrivajući koji komadić bi se možda mogao uklopiti u koji komadić....Ali nije to sve- izgubio sam i dekale..
Farbanje je isto bilo kaos pošto sam prvi puta radio s akrilima.. Tu sam se isto jako naživcirao jer očito još ne znam ništa o tome.. Farbaj, skidaj, farbaj, skidaj, pa napokon dođem negdje, pa skužim da mi ipak ne valja pa skidaj opet pa ovo pa ono....Bez pretjerivanja, jedno 6 puta u krug.. 2 puta je bila u desert yellow, 2 puta panzer grey, i tako u krug dok se konačno nisam odlučio za dark yellow. Niti jedna boja, niti jedan sloj mi nije išao bez nekog problema! Ostala skidanja boje su bila zbog neuspjelih pokušaja hairspray tehnike.. Onda mi mat lak ostavi bijele točkice po maketi.. Pa mi drugi mat lak ostavi neku paučinu..
Tako su se problemi redali jedan za drugim dok nisam konačno digao ruke od makete i poslao ju nazad u kutiju uz prigodne psovke..
Bilo je tako par dana pa mi je sinulo: bolje vježbat i tek tolko, bar za iskustvo, izgurat maketu do kraja nego bacit ju u smeće.. Tako da je postala "dummy" za vježbanje weatheringa i skupljanje iskustva..
Odlučio sam napravit neki izmučeni i napušteni flammpanzerwagen.. Kao reference sam koristio nekoliko fotki i modela..
Isprobavao sam svakakve nove kemikalije i tehnike, CM, hairspray, itd itd..
Dakle, evo par slika gotovog.. (nisam bio motiviran za fotkanje obzirom na količinu frustracije i neugodnih emocija koju mi proizvela maketa.. samo što prije na policu i to je to
imam još sa moba par fotki u radu pa ak neko inzistira...
Ispuhao sam se, sad je lakše
Hvala vam SVIMA na pomoći, iskustvima i korisnim informacijama, a posebno kolegi velikom piletu, njega sam najviše istlačio pitanjima!
idemo dalje...
pozdrav! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 7:58 am Naslov poruke: |
|
|
Ma pisi ti sta hoces, ali ova maketa je vrhusnki rad! Weathering mi je opasno dobar i jednostavno joj ne mogu naci manu!
Svaka cast! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 8:56 am Naslov poruke: |
|
|
Au brate, pa ovo meni vrhunski. Sto se mene tice, mozes slobodno jos barem 10 slika staviti.
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomi
| | Član od: 25 Stu 2008 | | Poruke: 284 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 9:50 am Naslov poruke: |
|
|
da bar meni ovako ne uspije maketa  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
Nadam se da će te naši komentari, nakon svega, ipak motivirati da nastaviš dalje.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sinfulsaint
 | | Član od: 29 Lip 2007 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
Peta maketa... !!! Đe su ostale osim onog panzera s prikolicom? Moram te ostale viđet. _________________ Non Bene Pro Toto Libertas Venditur Auro |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5397 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
Iz mene isto trenutno izlaze emocije ,al zadovoljstva . Možda nije sve na svom mjestu ,al ovo je definitivno hrpa napuštenog žebelezja ,a koliko sam skužio to je ono što si i želio postići. Dakle "keep 'em coming".... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5788 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
Ajd' priznaj kako se ti zapravo zoveš. Je li...Mig Jimenez, a?
Šta se buniš, maketa ti je ispala odlična. Sve je na mistu, pa i frustracije. Tako treba bit jer ništa nije savršeno...šta je najvažnije tako je svakome. Dobro da si je dogurao do kraja jer je ispala fenomenalna. Samo i dalje nastavi tako.
I za kraj..dajem ocjenu, 5. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 11:59 am Naslov poruke: |
|
|
Maketa je odlična!
Wethering sa mig-ovom kemijom si odlično odradio.
Da bi realnosti u maketarstvu imala smisla realne nesavršenosti mora biti.
Maketa je oku zanimljivija jer se duže gleda.
Uvijek mi se sviđalo izbijanje čistog čelika po rubovima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 12:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično tebi to ide.
Ako si je 6 puta farbao, pa skidao farbu, isprobavao razne tehnike. To te je sve moglo samo obogatiti iskustvom... tako da gledaj pozitivno na ovo što si sve prošao sa maketom.
Nego ... šta je slijedeće? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 1:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Prekrasan rad, stvarno si ga prekrasno 'sredio'... Samo tako dalje  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 2:12 pm Naslov poruke: |
|
|
vec sam ti mislio prigovarat za curenje ulja na prednjem kotacu, al onda sam procitao da je to napusteno vozilo i sve je stimalo
jedino gusjenice, na prednjem dijelo , prema kotacu, po meni bi trebale bit opustene malo vise , nekako mi previse slijede tockove _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Tra 05, 2012 4:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Službeno objavljujem da imam novi nedostižni uzor u maketarstvu. Piss off Mig, here comes Bojanko! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|