Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

flammpanzerwagen
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bojanko

Član od: 09 Ruj 2006
Mjesto: karlovac
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 3:39 am    Naslov poruke: flammpanzerwagen Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima!

Evo da pokažem da se ipak nešto radi i da se malo ispušem usput..
Peta maketa i prestajem brojat.. već neko vrijeme je gotova ali tek sad fotkama službeno proglašavam kraj rada/rata..

Maketa mi je jako digla živce, od početka ništa ali baš ništa nije išlo kako treba.. Na samom početku sam već izgubio živce jer sam upute za slaganje zabunom bacio u smeće, tako da sam ju složio bez ičega.. pa sam se živcirao pokušavajući odgonetnuti mutne slike s neta i otkrivajući koji komadić bi se možda mogao uklopiti u koji komadić....Ali nije to sve- izgubio sam i dekale.. Smile

Farbanje je isto bilo kaos pošto sam prvi puta radio s akrilima.. Tu sam se isto jako naživcirao jer očito još ne znam ništa o tome.. Farbaj, skidaj, farbaj, skidaj, pa napokon dođem negdje, pa skužim da mi ipak ne valja pa skidaj opet pa ovo pa ono....Bez pretjerivanja, jedno 6 puta u krug.. 2 puta je bila u desert yellow, 2 puta panzer grey, i tako u krug dok se konačno nisam odlučio za dark yellow. Niti jedna boja, niti jedan sloj mi nije išao bez nekog problema! Ostala skidanja boje su bila zbog neuspjelih pokušaja hairspray tehnike.. Onda mi mat lak ostavi bijele točkice po maketi.. Pa mi drugi mat lak ostavi neku paučinu..
Tako su se problemi redali jedan za drugim dok nisam konačno digao ruke od makete i poslao ju nazad u kutiju uz prigodne psovke..Smile

Bilo je tako par dana pa mi je sinulo: bolje vježbat i tek tolko, bar za iskustvo, izgurat maketu do kraja nego bacit ju u smeće.. Tako da je postala "dummy" za vježbanje weatheringa i skupljanje iskustva..

Odlučio sam napravit neki izmučeni i napušteni flammpanzerwagen.. Kao reference sam koristio nekoliko fotki i modela..
Isprobavao sam svakakve nove kemikalije i tehnike, CM, hairspray, itd itd..

Dakle, evo par slika gotovog.. (nisam bio motiviran za fotkanje obzirom na količinu frustracije i neugodnih emocija koju mi proizvela maketa.. samo što prije na policu i to je to Smile
imam još sa moba par fotki u radu pa ak neko inzistira...

Ispuhao sam se, sad je lakše Smile
Hvala vam SVIMA na pomoći, iskustvima i korisnim informacijama, a posebno kolegi velikom piletu, njega sam najviše istlačio pitanjima! Smile

idemo dalje...
pozdrav!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 7:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma pisi ti sta hoces, ali ova maketa je vrhusnki rad! Weathering mi je opasno dobar i jednostavno joj ne mogu naci manu!

Svaka cast!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 8:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Au brate, pa ovo meni vrhunski. Sto se mene tice, mozes slobodno jos barem 10 slika staviti.

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 9:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bastardo Napisao/la:
Ma pisi ti sta hoces, ali ova maketa je vrhusnki rad! Weathering mi je opasno dobar i jednostavno joj ne mogu naci manu!

Svaka cast!

+1
Tomi

Član od: 25 Stu 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 9:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da bar meni ovako ne uspije maketa Embarassed

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 10:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nadam se da će te naši komentari, nakon svega, ipak motivirati da nastaviš dalje. Dva prsta gore
Natrag na vrh
sinfulsaint

Član od: 29 Lip 2007
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Peta maketa... !!! Đe su ostale osim onog panzera s prikolicom? Moram te ostale viđet.
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 10:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iz mene isto trenutno izlaze emocije ,al zadovoljstva Very Happy . Možda nije sve na svom mjestu ,al ovo je definitivno hrpa napuštenog žebelezja ,a koliko sam skužio to je ono što si i želio postići. Dakle "keep 'em coming"....
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 10:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo izgleda vise nego odlicno!! Slobodno jos novih fotki postavi da guštamo u ovoj maketi!! Jako dobro!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 11:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajd' priznaj kako se ti zapravo zoveš. Je li...Mig Jimenez, a? Laughing

Šta se buniš, maketa ti je ispala odlična. Sve je na mistu, pa i frustracije. Tako treba bit jer ništa nije savršeno...šta je najvažnije tako je svakome. Dobro da si je dogurao do kraja jer je ispala fenomenalna. Samo i dalje nastavi tako.
I za kraj..dajem ocjenu, Transparent 5.
Natrag na vrh
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je odlična! Smile
Wethering sa mig-ovom kemijom si odlično odradio.
Da bi realnosti u maketarstvu imala smisla realne nesavršenosti mora biti.
Maketa je oku zanimljivija jer se duže gleda.
Uvijek mi se sviđalo izbijanje čistog čelika po rubovima.
Natrag na vrh
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 12:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično tebi to ide.
Ako si je 6 puta farbao, pa skidao farbu, isprobavao razne tehnike. To te je sve moglo samo obogatiti iskustvom... tako da gledaj pozitivno na ovo što si sve prošao sa maketom.
Nego ... šta je slijedeće?
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 1:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prekrasan rad, stvarno si ga prekrasno 'sredio'... Samo tako dalje Cool
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 2:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vec sam ti mislio prigovarat za curenje ulja na prednjem kotacu, al onda sam procitao da je to napusteno vozilo i sve je stimalo Very Happy

jedino gusjenice, na prednjem dijelo , prema kotacu, po meni bi trebale bit opustene malo vise , nekako mi previse slijede tockove
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
PorukaUpisano: Čet Tra 05, 2012 4:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Službeno objavljujem da imam novi nedostižni uzor u maketarstvu. Piss off Mig, here comes Bojanko!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma