Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bocice na kapaljku
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 1:20 pm    Naslov poruke: Bocice na kapaljku Citiraj ovaj komentar

Dakle di ima (koja apoteka) provjereno da se more kupiti bocice "na kapaljku" to su one bocice ko za valleyo boje, ili u kojima su kapi za nos,uho. Obišo 6 apoteka i nijedna ne prodaje, dobivaju već gotove, pakirane prpravke i nude jedino da kupim fiziološku otopinu (7kn), a pretpostavljam da je prazna bočica oko 1-2kn.

E da Zagreb.
ovakve bocice

Hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 1:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ih kupujem u apoteci nasuprot Shopping Centra Prečko To ti je apoteka između ZABE i nekakvih sanitarija.

LP.
Kruger

Član od: 19 Sij 2010
PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Moja slika:))
Ima ih u svakoj apoteci u Vinkovcima, pa pretpostavljam da u Zagrebu ne bi trebao imati problema. Trazi prazne kapaljke od 20ml.

Jedno upozorenje, bocice su dobre za akrilne boje, ali ne i za enamelke.
Ako boja nije akrilna bocica se ispresavija nakon nekog vremena.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
nono_zg

PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 1:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mpuky1 Napisao/la:
Ja ih kupujem u apoteci nasuprot Shopping Centra Prečko To ti je apoteka između ZABE i nekakvih sanitarija.

LP.

e super to mi je blizu posla

Za akrilke su
Natrag na vrh
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 1:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kruger Napisao/la:
Moja slika:))

Dao si mi super ideju svojim postom pa sam to i realizirao prije mjesec-dva.
Bio sam slobodan kolegi nono_zg dati link i napraviti se "pametan" s tvojom idejom. Nadam se da je to ok Wink
Natrag na vrh
Kruger

Član od: 19 Sij 2010
PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 4:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kekso Napisao/la:

Dao si mi super ideju svojim postom pa sam to i realizirao prije mjesec-dva.
Bio sam slobodan kolegi nono_zg dati link i napraviti se "pametan" s tvojom idejom. Nadam se da je to ok Wink

No problemo Very Happy
Tu smo da pomognemo jedni drugima.

Primjetio sam da neke Revell-ove boje s vremenom "secuju", tj. gore ostane prozirni sloj a dolje gusci sloj boje (to se sa mojim vallejo i tamiya bojama ne dogada), tako da svakako preporucam ubaciti metalnu kuglicu u bocicu.
Natrag na vrh
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 8:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Primjetio sam da neke Revell-ove boje s vremenom "secuju", tj. gore ostane prozirni sloj a dolje gusci sloj boje (to se sa mojim vallejo i tamiya bojama ne dogada), tako da svakako preporucam ubaciti metalnu kuglicu u bocicu.

Mislim da nemas dovoljno vallejo boja.. Smile Meni segregira polovina vallejo bocica, s tim sto gore ostane bela tekucina (kao njihov thinner) dok je dole boja. Naravno, pricam o vallejo model air, koje su vec razredjene. Kod model color to nisam primetio. Inace, to se obavezno desava ako su metalik boje, mada mi se desava i sa obicnom crnom.

...ali sa tim vallejo bojama imam jedan mnogo veci problem od tog koji se resava sa bar brzih pokreta sakom. Naime, na trecini (a mozda i polovini) bocica je pukao zatvarac odmah iznad navoja. Da li se tako nesto i tebi desilo?

I nesto mi nije jasno oko te kuglice... zar se ne desava da kuglica zapusi rupu gde treba da izadje boja kad bocicu okrenes naopako? Uvek ubacim kuglicu u (humbrol) kantice sa bojom, ali nisam probao u kapaljku.

Uzgred, ako neko zna gde mogu da kupim te bocice (kapaljke) u srbiji (beogradu), bio bih mu jako zahvalan da napise.

Pozdrav!
Natrag na vrh
nono_zg

PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 9:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to je i meni palo na pamet da začepi rupu, ali vecinom mi treba par kapi boje tak da nije problem uspraviti i ponovno kapnuti
Natrag na vrh
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 9:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1. Ja sam i kod Vallejo Model Colora primjetio blagu segregaciju ako boja duže stoji. No malo ju promućkam (desetak puta udarim dnom boce o dlan) i problem rješen. Kažu iz Valleja da se običnim mućkanjem stvara pjena, no da ona ne bi trebala previše smetati jer brzo nestaje.

2. Ako staviš kuglicu od 6mm ona je prevelika da začepi rupu.

3. Probaj pitati za bočice u apotekama. Vjerujem da i vi koristite kapi za nos Very Happy
Natrag na vrh
nono_zg

PorukaUpisano: Uto Tra 03, 2012 9:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

istina, boje koje ne koristim duze bar jednom u 2 tjedna probučkam, a boje od MM i otvorim jel se poklopac obavzno zaljepi pa muka odšerafiti ga
Natrag na vrh
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Sri Tra 04, 2012 6:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na vallejo sajtu kazu da ih ne treba muckati uopste, vec da ih treba protrljati dlanom o dlan. To sam radio sa rust bojom i stvarno je i lakse i bolje od muckanja, ali je problem sto se toliko izlize nalepnica da posle ne znas o kojoj je boji rec.

Kapaljka je konusnog preseka, tako da ce kuglica sigurno da se zaglavi, bez obzira kog je precnika. Medjutim, boje su relativno guste, a i ne sipas (kapas) mnogo od jednom, pa verovatno ne stigne da padne na dno, odnosno vrh kad je okrenes, pa mozda zbog toga ne zapusava. U svakom slucaju, ideja je dobra i vredi pokusati.

Imam malo dete u kuci, pa sam upoznat sa sadrzajem apoteke, pogotovo sa raznim kapima. Kapi za nos dolaze u bocici, ali sa raspsivacem koji se gurne u nos. Vecina ostalih kapi je u staklenoj bocici sa gumenim zatvaracem-kapaljkom koja je toliko lose zatvorena da tekucina u njoj vise ispari nego sto se upotrebi. Samo sam jedanput video neke kapi (ciji naziv ne mogu ni da procitam i ne znam cemu tacno sluze) koje dolaze u standardnoj bocici, ali su one dosta skupe. Pogledacu ovih dana u apotekama da li se prodaju prazne bocice, pa vam javljam. ...tj. srbima sa foruma koje to zanima.

Pozdrav!
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Tra 04, 2012 7:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam foru pokupio sa kolege Scarabei, u ljekarni sam pitao za te prazne bocice, cep+bocica mi nije doslo vise od 2 kn. Super je ideja, pogotovo za akrilne boje i kad sami mjesate neku nijansu
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sri Tra 04, 2012 7:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad smo vec kod zacepljivanja, koristio sam valejo (one za kist) treba paziti da se ne zacepi vrh, stvori se ugrusak u tom suzenom dijelu. Jednom nisam to primijetio i nakon muckanja okrenem bocicu za iskapati boju, kako nije isla nesvjesno stisnem jace ...i naravno katastrofa, glava izleti i s njom boja..... naravno koja? pa crna ://
MM bocice su tako fensismensi dok ne zapece navoj pa trebaju kljesta, super su i klijesta za lomljenje oraha, s malo paznje uspije se izbjeci mrvljenje staklenog navoja.
Znam trebalo bi svaki put ocistiti krpicom navoj, kao i kod limenki rub kao i kod valeja tankom zicom otvor glave :/ .

Kuglice su blazena stvar, za enamelke najbolje funkcioniraju kada su tri, ne pitajte me zasto ali vidio sam da daleko najlakse smuckati boju kada su tri kuglice (ne dvije ne cetri Wink )
E da glupo zvuci ali pogotovo kad muckate limenke sa kuglicama drzati prstom cep! (Srecom ovo iskustvo nije moje Smile) )
Natrag na vrh
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Tra 04, 2012 8:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
K)
E da glupo zvuci ali pogotovo kad muckate limenke sa kuglicama drzati prstom cep! (Srecom ovo iskustvo nije moje Smile) )

ja usput umotam cijelu u krpu, i tek onda tresem ......
jer jednom nisam zatvorilo limenku kako treba, i kroz te sitne pukotine je bilo boje po cijeloj radioni...i mojoj ruci...i majici...i to crvena Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Tra 04, 2012 8:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
ja sam foru pokupio sa kolege Scarabei, u ljekarni sam pitao za te prazne bocice, cep+bocica mi nije doslo vise od 2 kn. Super je ideja, pogotovo za akrilne boje i kad sami mjesate neku nijansu

Pile, u kojoj ljekarni si kupovao bocice, da ne idem od jedne do druge trazeci? I gdje svi nabavljate kuglice?
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma