Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bole13
 | | Član od: 29 Ožu 2012 | | Poruke: 121 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Tra 01, 2012 9:01 pm Naslov poruke: Sveti Ivan Krstitelj |
|
|
Ovaj brod,odnosno ponuda je "kriva" što sam se vratio u maketarske vode,ali da se okušam po prvi put u drvenom brodomaketarstvu.
Da ne duljim evo par slika do kuda sam stigao sa svojim prvim drvenim modelom,pa pucajte.
 _________________ Who dare-wins! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2540 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Tra 01, 2012 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar početak.
Nije mi poznato što daju u uputama ali za palubne letvice bi trebalo ubaciti nekakvo "brtvljenje" koje se tada vršilo sa katramiranom kudeljom.
Ovisno o mjerilu to se izvodi na više načina:
crno bojani fini konopac ubacuje se između letvica palube, potrebno je ne pretjerati sa debljinom konca a u isto vrijeme trebalo bi biti u istoj visini s letvicama.
Uzmeš više letvica, stisneš zajedno, zalijepiš na hrbat crni papir/karton i zatim oštrom lamicom odvajaš letvicu po letvicu a uz svaku ostaje crna traka.
u ljepilo kojim lijepiš letvice na podlogu umiješaš malo crne boje a pri ljepljenju održavaš razmak između letvica.
Za najmanja mjerila može biti dovoljno preči olovkom po hrptu letvica, poslije ljepljenja lagano pobrusiti površinu letvica kako bi se uklonili oventualni prelasci olovke. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bole13
|
Upisano: Ned Tra 01, 2012 10:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Proizvođać po sastavnici savjetuje da kad se palubne letvice poljepe i odrežu,ocrtaju s olovkom i potom lakiraju mat lakom.
Ja sam nakon ocrtavanja,premazao sa premazom boje tikovine i onda lakirao.Sljedeće palube koje će se više vidjeti ću nakon tikovine proći još jednom sa olovkom pa onda lakirati.Vjerujem da će biti bolje.
Hvala na savjetima (za neke buduće projekte). _________________ Who dare-wins! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2540 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Tra 01, 2012 10:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Kakva je to boja za tikovinu?
Čini mi se malo mrljavo.
Pokušaj dobro očistiti gornju površinu letvica prije bojanja da se ne javve "mrljavosti" kod bojanja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bole13
|
Upisano: Ned Tra 01, 2012 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Obični premaz za drvo boje tikovine,a letvice nakon što su zaljepljene su pobrušene sa finim brusnim papirom i očiščene.Loše drvo daju u paketima zato ispada tako "mrljavo". _________________ Who dare-wins! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bole13
|
Upisano: Pon Tra 02, 2012 5:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Nastavak radova,pa evo što sam danas napravio.
Do sljedećeg paketa ostala je još jedna paluba za zaljepiti,te rebra obojati još jednu ruku,te udariti mat lak.
Slike:
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bole13
|
Upisano: Sub Tra 07, 2012 12:22 am Naslov poruke: |
|
|
Za sada će projekat prićekati dok se ne skupi par paketa,jer ovako ide "prebrzo".U paketu se jako malo dobije,pa je i izrada samog pakovanja praktično gotova isti dan.
Već pomalo razmišljam da započnem neki paralelni projekt. _________________ Who dare-wins! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Sri Tra 11, 2012 4:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajde, baš me zanima kako je radit sa tim paketima... za sad dobro izgleda Držim fige!  _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sri Tra 11, 2012 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| meni ko laiku izgleda odlično |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bole13
|
Upisano: Sri Tra 11, 2012 6:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| krivukov Napisao/la: | Ajde, baš me zanima kako je radit sa tim paketima... za sad dobro izgleda Držim fige!  |
Obrada i djelovi su za sada ok,uz neke male prepravke na kraju bi maketa trebala ispasti dobro (sve ovisi o brodogradilištu)
I do kraja makete "još" samo 95 paketa-tjedana. _________________ Who dare-wins! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
Upisano: Sri Tra 11, 2012 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Paralelno radimo istu stvar,samo što sam ja palube(trenice)obojao bezbojnim lakom tako da su prozirno žućkaste boje te do izražaja dolaze različite nijanse tih trenica.Kako sam gledao;taj brod je sa jedne strane otvoren pa mi se učinilo logički ako obojam svijetlijim tonom bolje će se unutrašnjost vidjeti.Pretpostavljam Uglavnom zanimljiv odmak od svega što sam do sad maketario. _________________ CCCP
https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bole13
|
Upisano: Čet Tra 12, 2012 4:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Nastavak radova,pa evo slike!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bole13
|
Upisano: Čet Tra 12, 2012 4:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Također sam pokušao napraviti nešto sa sidrima!
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ninoslav
 | | Član od: 03 Ožu 2010 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Maynooth,Ireland |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bole13
|
Upisano: Čet Tra 12, 2012 5:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| ninoslav Napisao/la: | Pratim vaš rad(pošto nikad nisam radio drvene brodove) i ovo sa sidrima je zanimljiva spoznaja  |
I meni je ovo prva drvena maketa,tek imam neke ideje. _________________ Who dare-wins! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|