Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| lika 01
 | | Član od: 09 Sij 2011 | | Poruke: 187 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Ožu 31, 2012 11:31 pm Naslov poruke: Bojanje optike |
|
|
Naime današnja sva moderna borbena vozila imaju posebne premaze na svojim optičkim uređajima koji sprečavaju da ih laseri oštete.Tako da se boja tih leća mijenja s obzirom na kut gledanja.
Pa me zanima dali tko ima kakvu pametnu ideju kako dobiti to presijavanje boje.
jedna slika da vidite na što mislim.
By palepa at 2012-03-31 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sub Ožu 31, 2012 11:39 pm Naslov poruke: |
|
|
probaj clear plavom,zelenom,žutom ili nekim tušem(tintom),pronto i takve stvarčice ili da za ovakve prozorčiče izrežeš iz neke folije ima ih raznih pa ih možeš spajati da dobiješ odsjaj koji tebi treba ,ovo na ovom mom modelu Mitsubishia je bojano Revellovom clear plavom bojom
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Ožu 31, 2012 11:46 pm Naslov poruke: |
|
|
ja sam takav film nasal na omot kutije jednog zenskog parfema sto je stari staroj kupio. Boje se mjenjaju od plave do zelene ljubicaste i sl. Meni je taman dosao. Ako ne nades nes tako, vidio sam da ima za kupit takve specijalne folije, bas za makete, samo neznam pod kojim imenom. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sub Ožu 31, 2012 11:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam na nekom forumu pročitao da je ekipa gulila pozadinu CD/DVD pa ljepila to na stakalca i premazivala sa transparentnom bojom, nekom od npr. u ponudi od Revella, Tamiye (meni draža).
Možda to možeš riješiti i sa negativom i onda opet to premazati sa transparentnom bojom.
Ili jednostavno kupiti ovo,
http://www.hobbyeasy.com/en/data/mapbxwxarta8wpkuiue2.html |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 01, 2012 9:14 am Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | Ja sam na nekom forumu pročitao da je ekipa gulila pozadinu CD/DVD pa ljepila to na stakalca i premazivala sa transparentnom bojom, nekom od npr. u ponudi od Revella, Tamiye (meni draža).
Možda to možeš riješiti i sa negativom i onda opet to premazati sa transparentnom bojom.
Ili jednostavno kupiti ovo,
http://www.hobbyeasy.com/en/data/mapbxwxarta8wpkuiue2.html |
Ovo ti je sjajna stvar... Ne kosta puno a efekt je odlican... Toplo preporucam _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| lika 01
 | | Član od: 09 Sij 2011 | | Poruke: 187 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Ned Tra 01, 2012 11:27 am Naslov poruke: |
|
|
| Hvala vam ,pomogli ste mi puno . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Tra 02, 2012 4:21 pm Naslov poruke: |
|
|
U istočnom djelu Zagreba ima jedna specijalizirana prodavaonica balona i rođendanskih stvarčica.
Imaju one puhaljke za rođendane koje zvuče kao vuvuzele. Na sebi imaju u trakicama staklenastu reflektirajuću foliju raznih boja.Ljubičasta, žuta, bjela, crvena.
Ako ih odrežete i stavite u unutrašnji dio kučišta od optike nakon što ste stavili prozirnu foliju dobiti će te vrlo realno prikazanu optiku na modernim tenkovima.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|