Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

I-16, 1/72, ICM

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
jak

Član od: 23 Ožu 2010
Mjesto: Tetovo, Makedonija
PorukaUpisano: Ned Sij 29, 2012 1:59 pm    Naslov poruke: I-16, 1/72, ICM Citiraj ovaj komentar

Zdravo drustvo

Evo zapoceo sam svoju najnoviju maketu (iako dosad imam 6 u razlicitim fazama izrade). Radi se o I-16 type 28. Maketa je veoma solidna, fino izliveni detali, iako mozda preplitki, a posto farbam kistom, ondato je mali problem. Planiram ne komplicirati previse (radi toga ove 6 jos nisu zavrsene).

Za sada sam malo doradio unutrasnost kokpita. Treba jos detalja i zica, ali malo kasnije, kad se ofarba i lakira ovo. Isto tako, planiram otvoriti kapotaz, pa sam malo detaljirao motor. Fali jos nekoja sitnica (filter za vazduh i rezervoar za ulje) ali to nakon montaze motora na drzace.

Da ne pricem previse, evo fotografije

Ovako je iz kutije

a ovo je sa dodanim rebrima

Ovo je motor, zamenio sam podizace ventila, i dodao zice i cev za dovod goriva

Posto mene interesuje uglavnom prvi svetski rat, ovaj avion mi je premoderan, pa ako imate sugestije, slobodno recite Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
warhawk

Član od: 24 Tra 2010
PorukaUpisano: Pon Ožu 19, 2012 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj tip je radio Hasegawin, ali većina dorada se može primeniti i na tvoju maketu. http://www.ratomodeling.com/finished/i16/

A ovde ćeš naći tačne boje i pregršt drugih informacija http://mig3.sovietwarplanes.com/

Par saveta:
Ako mu već detaljišeš unutrašnjost, otvori vratanca. Rupa je malena i ništa se neće videti... Takodje, ne zaboravi i glavnu grešku na ovoj maketi - potpuno omašen vetrobran! Ja sam za moju morao da pravim vak...

pozdrav, Aleksandar
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 19, 2012 7:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pridruzujem se istom savjetu kao i prethodnik - nema smisla raditi ista u unutrasnjosti osim sjedala i jastucica za glavu, ako ne otvoris bocna vratasca. Ja sam se namucio s cockpitom, a kad sam sve sklopio, ne vidi se nista. Npr. kompletnu instrument-plocu sam mogao izostaviti, potpuno je skrivena.

Umjesto muke s cockpitom, mozes se dulje vrijeme zabavljati sa detaljima stajnog trapa i kutija istih. Tu je zaista komatozno, a za razliku od cockpita - to ce se vidjeti na gotovoj maketi.
Natrag na vrh
warhawk

Član od: 24 Tra 2010
PorukaUpisano: Uto Ožu 20, 2012 12:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Damir Napisao/la:
Npr. kompletnu instrument-plocu sam mogao izostaviti, potpuno je skrivena.

Mislim da će se instrument tabla videti ako izbušiš ona dva otvora u trupu ispod vetrobrana (nije nikad kasno za ovu doradu).
I na pravom avionu služili su da pilot vidi instrument tablu...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma