Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| jak
 | | Član od: 23 Ožu 2010 | | Poruke: 112 | | Mjesto: Tetovo, Makedonija |
|
Upisano: Ned Sij 29, 2012 1:59 pm Naslov poruke: I-16, 1/72, ICM |
|
|
Zdravo drustvo
Evo zapoceo sam svoju najnoviju maketu (iako dosad imam 6 u razlicitim fazama izrade). Radi se o I-16 type 28. Maketa je veoma solidna, fino izliveni detali, iako mozda preplitki, a posto farbam kistom, ondato je mali problem. Planiram ne komplicirati previse (radi toga ove 6 jos nisu zavrsene).
Za sada sam malo doradio unutrasnost kokpita. Treba jos detalja i zica, ali malo kasnije, kad se ofarba i lakira ovo. Isto tako, planiram otvoriti kapotaz, pa sam malo detaljirao motor. Fali jos nekoja sitnica (filter za vazduh i rezervoar za ulje) ali to nakon montaze motora na drzace.
Da ne pricem previse, evo fotografije
Ovako je iz kutije
a ovo je sa dodanim rebrima
Ovo je motor, zamenio sam podizace ventila, i dodao zice i cev za dovod goriva
Posto mene interesuje uglavnom prvi svetski rat, ovaj avion mi je premoderan, pa ako imate sugestije, slobodno recite  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| warhawk
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 44 | |
|
Upisano: Pon Ožu 19, 2012 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovaj tip je radio Hasegawin, ali većina dorada se može primeniti i na tvoju maketu. http://www.ratomodeling.com/finished/i16/
A ovde ćeš naći tačne boje i pregršt drugih informacija http://mig3.sovietwarplanes.com/
Par saveta:
Ako mu već detaljišeš unutrašnjost, otvori vratanca. Rupa je malena i ništa se neće videti... Takodje, ne zaboravi i glavnu grešku na ovoj maketi - potpuno omašen vetrobran! Ja sam za moju morao da pravim vak...
pozdrav, Aleksandar |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 19, 2012 7:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Pridruzujem se istom savjetu kao i prethodnik - nema smisla raditi ista u unutrasnjosti osim sjedala i jastucica za glavu, ako ne otvoris bocna vratasca. Ja sam se namucio s cockpitom, a kad sam sve sklopio, ne vidi se nista. Npr. kompletnu instrument-plocu sam mogao izostaviti, potpuno je skrivena.
Umjesto muke s cockpitom, mozes se dulje vrijeme zabavljati sa detaljima stajnog trapa i kutija istih. Tu je zaista komatozno, a za razliku od cockpita - to ce se vidjeti na gotovoj maketi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| warhawk
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 44 | |
|
Upisano: Uto Ožu 20, 2012 12:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | | Npr. kompletnu instrument-plocu sam mogao izostaviti, potpuno je skrivena. |
Mislim da će se instrument tabla videti ako izbušiš ona dva otvora u trupu ispod vetrobrana (nije nikad kasno za ovu doradu).
I na pravom avionu služili su da pilot vidi instrument tablu... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|