Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

G.M. FM-2 Wildcat ,1/72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 17, 2012 2:30 pm    Naslov poruke: G.M. FM-2 Wildcat ,1/72 Citiraj ovaj komentar

Novi projektić...
Ukratko o avionu: General Motors FM-2 Wildcat, kako je GM bio podugovaratelj proizvodnje Wildcata ostala mu je ta "čast" da proizvede zadnje verzije jel je Grumman prebacio svoje kapacitete na Hellcata. Dakle GMu je ostala proizvodnja Wildcata za potrebe FAA i manjih eskortnih nosača koji su se bavili zaštitom ,obale i konvoja od podmornica ,a pošto su bili manji ,a mali Wildcat nije trebao katapult, pokazao kao koristan avionćić. GM je u svojoj verziji (zapravo Grummanova F4F-8 ) Wilcata postavio jaći motor Wright R-1820 ,što je zahtjevalo i viši vertikalac ,a smanjio je broj strojnica sa 6 na 4 i to je to , dovoljno razlike da ga ja poželim slagati kao posebnu verziju Wildcata...
Stara MPMova maketa moglo bi se reći i među prvima. A svakako zanimljiva kad se otvori kutija:

naime u kutiji se dobije kompletna Academyjeva maketa Wildcata i potrebni dodaci od MPM potrebni za FM-2 verziju

academy:

i MPMov dio:

na prvu ruku ne izgleda loše ni nelogićno ,ALI: od novih djelova ,prepunih flasha, dobije se kompletan trup i novi motor sa detaljiranim cockpitom i sitnicama ,ali za ostatak se koriste academiyevi djelovi ćime maketaru ostaju i najgori djelovi academiya: loši kotaći i grozan propeler sa svim svojim greškama... Al šta je tu je ,novi maketarski izazov je pred menom! Very Happy
Poky

PorukaUpisano: Pet Velj 17, 2012 2:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo sinoć se malo radilo:
MPMov trup prepun flasha ,svugdje pa i u panelima koje je trebalo proći scriblerom

krila na kojima je trebalo pokitati panele vanjske strojnice koje FM-2 nema ,te uvodnike zraka sa donje strane krila koje sam odrezao i zakitao kasnije

plehovinje za detaljiranje kokpita ,prije sklapanja

i OOTB cockpit nakon farbanja i sklapanja

ja ću još malo probati izdetaljirati cockpit i nabaciti malo wetheringa ,pa onda dalje.....
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pet Velj 17, 2012 3:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast na odabiru subjekta, a i na volji sa savijanjem PE dijelova... Pošto se meni ne da zaj.... s PE-om, u svojeg namjeravam ugraditi True detailsov kokpit, a i True Detailsov prostor za kotače i stražnja strana motora je bitno bolja nego MPM-ovi dijelovi. Ak ti se da čekat da ti to stigne....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Poky

PorukaUpisano: Pet Velj 17, 2012 4:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma nije problem svinuti malo lima Very Happy rađe to neg čekati,moram još iskopati malo literature ,pa ću još doraditi detalje ,problem mi je pod jel je ogroman, pa izgleda prazno....
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Pet Velj 17, 2012 5:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja mislim da on nije ni imao pod Confused
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Sub Velj 18, 2012 11:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićan odabir subjekta Very Happy , pratim sa uživanjem
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sub Velj 18, 2012 1:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam stručnjak, ali meni izgleda super!!!!
Poky

PorukaUpisano: Ned Velj 19, 2012 9:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:

E imaš kakvu fotku ,znam da Grummanovi nisu imali pod,jel su imali one prozore ispod trupa,ali FM-2 nema te prozore pa nisam ziher.... Confused
Slider

PorukaUpisano: Ned Velj 19, 2012 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Citat:

E imaš kakvu fotku ,znam da Grummanovi nisu imali pod,jel su imali one prozore ispod trupa,ali FM-2 nema te prozore pa nisam ziher.... Confused

cu pogledam tumaro ak nije kasno
al kad si vec slozil, hoces li ic to mesarit?
Poky

PorukaUpisano: Ned Velj 19, 2012 11:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:

cu pogledam tumaro ak nije kasno
al kad si vec slozil, hoces li ic to mesarit?

Ma pogledaj i ja ću po svojoj literaturi, bio sam vikend u slavoniji pa nisam ništ radio još je sve ko na slikama ,lako se odvoji pod od ova dva elementa ak se isplati.
Poky

PorukaUpisano: Pon Velj 20, 2012 2:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imao si Slidere pravo, nije imao pod ,već ona dva "foot troughts-a" ,ali je sve oko njih tak nagruvano i popunjeno sa raznim điđama da se i ne kuži da nema poda... Tak da neću skidati svoj pod, zbilja nema smisla pogotovo što je on jedino što će držati kvalitetno cijeli kokpit na mijestu pošto su prednja i zadnja strana od PEa, već ću na njega nakalemiti te foottroughse i te razne điđe Very Happy
Slider

PorukaUpisano: Pon Velj 20, 2012 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Imao si Slidere pravo, nije imao pod ,već ona dva "foot troughts-a" ,ali je sve oko njih tak nagruvano i popunjeno sa raznim điđama da se i ne kuži da nema poda... Tak da neću skidati svoj pod, zbilja nema smisla pogotovo što je on jedino što će držati kvalitetno cijeli kokpit na mijestu pošto su prednja i zadnja strana od PEa, već ću na njega nakalemiti te foottroughse i te razne điđe Very Happy

ja uvijek imam pravo Very Happy Very Happy Very Happy
(osim kad nemam) Very Happy Very Happy Very Happy
ma i tak se nece vidjet
a i ne moram onda ic kopat po podrumu, idem na rekreaciju- stigla drva Cool
Poky

PorukaUpisano: Uto Velj 21, 2012 12:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo me natrag u sedlu Very Happy
Dakle jučer se radilo malo pa je dovršen cockpit, probao sam ispraviti pod koliko je moguće ,dodao foottroughse, izbušio rupe na potrebnim mjestima ,dodao raznig điđa (ojaćanja poda , cijevi za zrak ,throttle,razne rućkice,kutije navigacijske opreme s desne strane, map case, žice....) i za kraj malo pigmentom poprašio, evo fotki:

sad krećem s motorom, fotka da vidite poćetno stanje:

bit će tu dosta posla od skidanja flasha ,napraviti da se propeler može okretat,detaljirati firewall prema stajnom trapu ,napraviti onaj ispred cockpita....
Slider

PorukaUpisano: Uto Velj 21, 2012 1:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pravi posel
jedino, ajd provjeri polozaj palice Cool
Poky

PorukaUpisano: Uto Velj 21, 2012 1:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da palicu sam već skužio i zakrenuo na pravu stranu... (fotke su od sinoć)
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma