Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Par pitanja u vezi nasih Mi-24
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
slider
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 28, 2011 1:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kad su dosli, ( bar oni koji su bili stacionirani jedno vrijeme u VZ)imali su rundele na bokovima, grbove, ali s donje strane samo sivom bojom prefarbanu zvijezdu, i to kistom...
Natrag na vrh
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Sij 19, 2012 3:36 pm    Naslov poruke: Nostalgija za hrvatskim topovnjačama Citiraj ovaj komentar

Poštovani
Silno me dojmilo kad smo preuzeli prve dvije demilitarizirane Mi-24 letjelice, jer sam se nadao da će mo nabaviti i borbene. Isto se ostvarilo. Postali smo respektabilna sila i mogli krenuti u oslobodilačke akcije s njihovom podrškom. Sama pojava istih je bila dovoljna da se neprijatelj "pregruprava prema pozadini". Nepotrebno je objašnjavati koliko je to moćan stroj ako se pristojno održava i rabi hladne glave.
Neprežaljena je šteta i slabost ne imati takvav oružani sustav u naoružanju.
Dok se ne pojave posve robotizirane letjelice na bojnom polju, ovaj helikopter će biti ono za što je i napravljen, zastrašujuća višenamjenska leteća topovnjaća izrađena od kovine koja se može uvijek i u svakoj državi lako održavati.
Ne razumijem što će npr. Turskoj sva silna oklopna tehnika, Grčkoj sva silna zrakoplovna tehnika, kada znamo da nitko pametan ne misli ratovati? Prema analogiji morali bismo i mi imati neku malo veću batinu upripremi za nezamislive situacije.
Maketarski gledano, izgled Mi-24 je dojmljiv u svakom mjerilu i velik izazov za izraditi vjernu maketu. Vrlo dobrih novih maketa u M 1:72 postoji od Zvezde i Hobby Bossa, a ni stara maketa od Monograma u M 1:48 nije loša. Velike makete ne poznajem dovoljno dobro, ali na natjecanjima izgledaju divno izrađene, zadivljujuće.
Lijep pozdrav, Dragiša.

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Svi 14, 2012 8:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na CAF-u dvije nove fotke srušenog Mi-24 u BiH nakon oluje (vidi 2. sliku 2. posta ove teme), navodno obavljene u Klik-u Shocked prošle godine
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Pon Lip 10, 2013 9:59 am    Naslov poruke: Komarac na Hindovima Citiraj ovaj komentar

Da ne otvaram novu temu, zanima me dali netko ima dobar crtež (ili dobru plošnu fotografiju) komarca koji je krasio naše Hindove?

Ili još bolje bi bio crtež u Corelu ....

Hvala.

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Pon Lip 10, 2013 12:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vojo

PorukaUpisano: Pon Lip 10, 2013 12:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala .... prema donjoj slici sam i počeo crtati - gornji crtež će svakako pomoć ....

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
vojo

PorukaUpisano: Čet Pro 19, 2013 10:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iz istog razloga tražim i dobru fotografiju natpisa OPASNOST! na repu, ima li netko ali da se dobro vidi font slova ....

Hvala

Vojo
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Čet Pro 19, 2013 10:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel trebam vaditi Zvezdinu maketu Smile u 1/72 naravno Cool
Natrag na vrh
potez XXV

PorukaUpisano: Čet Pro 19, 2013 11:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
vojo

PorukaUpisano: Čet Pro 19, 2013 12:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Potez, hvala, jako mi pomaže .... a jesi li razmišljao da preimenuješ svoj nik u Mig-Mil ....?

Vojo Laughing
Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Čet Pro 19, 2013 1:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Malo kasno ali evo još koji komarac

potez XXV

PorukaUpisano: Čet Pro 19, 2013 1:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vojo Napisao/la:
Potez, hvala, jako mi pomaže .... a jesi li razmišljao da preimenuješ svoj nik u Mig-Mil ....?

Vojo Laughing

He, he Laughing .

Evo i komarac:

Ali stanje ovih muzejskih izlozaka je zabrinjavajuce, pogotovo 102. Kako je samo propala u dvije godine - bio sam 2011 i sad u petak - to je strasno Tuzni ne
Natrag na vrh
vojo

PorukaUpisano: Čet Pro 19, 2013 6:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala obojici, jako mi pomaže ....

Nego, da budem bezobrazan do kraja - dali je netko izmjerivo veličinu onih slova OPASNOST, barem visinu i ukupnu dužinu ....? Rolling Eyes

Vojo
Natrag na vrh
potez XXV

PorukaUpisano: Čet Pro 19, 2013 7:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hah. Imao sam metar ali nisam uspio nista izmjerit - kriva raspodjela vremena - kad sam se masio za metar vec su nas gurali vani iz baze.

Inace, za dimenzije natpisa rekao bih oko 515mm +-5mm x 90mm +-5 mm.

Mozete uzet za referencu i ovaj dispenzer mamaca ASO-2 ako se ne varam i njegove dimenzije.

768,5х125,5х60,5
fi "rupica" za punjenje bi trebao biti 26mm (valjda, ispravit ce netko tko je bolje upoznat)
Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Pet Pro 20, 2013 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vojo Napisao/la:
Hvala obojici, jako mi pomaže ....
Vojo

Very Happy a pazi (C) logo i potpis na trećem komarcu Cool
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naprijed
Stranica 7/8

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma