Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 3:50 pm Naslov poruke: Eduard noviteti |
|
|
Ne znam češki baš najbolje , ali iz novog newsletter-a ( zasad samo na češkom) , od Eduarda možemo očekivati i MiG-21 bis u 1/144 , te u 1/48 weekend izdanju . Po boxartu mi se čini da će u tom izdanju biti mađarske oznake, a ne naše , na žalost !
Također izlazi i BigED za Mi-24 u 1/72 !
Naravno da ima još zanimljivosti , izdvojio sam ono što je nama interesantno , tko želi , neka pogleda na linku ili pričeka izdanje na engleskom !
Pozdrav svima i želim sve najbolje u 2012.-oj ( s malim zakašnjenjem , nije me bilo par tjedana ) , te punoooooo složenih maketa !
http://www.eduard.com/store/out/media/InfoEduard/pdf/info-2012-01CZ.pdf _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 6:21 pm Naslov poruke: Re: Eduard noviteti |
|
|
| cromodeler Napisao/la: | od Eduarda možemo očekivati i MiG-21 bis u 1/144 , te u 1/48 weekend izdanju . Po boxartu mi se čini da će u tom izdanju biti mađarske oznake, a ne naše , na žalost !
|
Piše da će Mig-21bis u mjerilu 1:144 izaći u travnju i da će oznake biti kopija onih oznaka koje ima isti model u mjerilu 1:48. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pet Sij 13, 2012 7:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Cekaj, nisam razumio ovo za 144. Jel to znaci da ce bit nase oznake u tom mjerilu? _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 16, 2012 11:31 am Naslov poruke: |
|
|
| Vukic Napisao/la: | | Cekaj, nisam razumio ovo za 144. Jel to znaci da ce bit nase oznake u tom mjerilu? | Ako slijede trend iz MF-a i SMT-a 1/144 koji imaju smanjene dekale iz 1/48 profi pack-a, onda će bis imati naše oznake. Jedva čekam  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pon Sij 16, 2012 12:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Vukic Napisao/la: | | Cekaj, nisam razumio ovo za 144. Jel to znaci da ce bit nase oznake u tom mjerilu? | Ako slijede trend iz MF-a i SMT-a 1/144 koji imaju smanjene dekale iz 1/48 profi pack-a, onda će bis imati naše oznake. Jedva čekam  |
Predobro. Kupujem ga sigurno:) _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 16, 2012 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Dakle, provjereno-MiG-21bis 1/144 izlazi u travnju ove godine i ima iste dekale kao i profip. 1/48. Na 1/144 SMT-u ima jedna promjena u dekalima-za razliku od MF-a dodane su i naljepnice za instrumente u kokpitu, što je super i vjerojatno će biti i na dekalima od bisa. Dakle-must have u većoj količini. Za dioramu npr. aerodroma Pleso sa nekoliko aviona dušu dalo. Za informaciju-MF se izvrsno slaže i za mjerilo je odlično detaljiran. Razlika u maketi je ionako samo "grba" sa repom, ostalo je isto za MF, SMT i bis. Inače, uz LH dekale se može napraviti bez problema i JRV M i MF varijanta. Kolega Zdravko je nedavno u klub donio jednog dovršenog kao JRV "M"obojanog alcladima i izgleda fenomenalno. Kod mene su u radu 2 MF-a koji su predviđeni za dioramu. Malo sam zapeo zbog nedostatka vremena i rada na drugim projektima iako su već 80% gotovi.. malo sam lijen stavljat fotke, ali bit će, obećavam.
Sljedeći mjesec izlazi i Bf109E-1 za koji u eduardu tvrde da je smanjena 32-ojka sa ispravkama i još tvrde da će se odlično sklapati. nadam se da je tako. najavili su i odmah mjesec za mjesecom izdanje E-4, pa E-3 i u travnju i Royal class sa 2 Emila i kojekakvim dodacima. Zanimljiva je i najava special edition dual combo I-16 1/48 španjolski građanski rat sa dekalima za republikance i nacionaliste (na kutiji je u podlozi prikaza aviona uzorak naranči, za mnoge simbola Španjolske..). Najavili su za ovu godinu i 1/72 Bf110 i 1/48 Bf110G-4... i više reizdanja odličnog hellcata 1/72. ne smijem zaboraviti i Su-27 , prepak Academy makete, nove dorađene sa Eduardovim Bassinima i kolor jetkovinom itd. Neznam što je to Academy nedavno ispravljao na svojoj maketi, a što navodi Eduard? Možda je netko informiraniji? Maketa je skupa, pa treba dobro promisliti, ali brzo, jer će se vjerojatno razgrabiti.
Mig-21bis weekend 1/48 ima Bugarske oznake i izlazi kada i 1/144. Informacija iz prve ruke-maketa se odlično sklapa i vrlo je detaljna. Nažalost, na jetkovini je dio antena za naš bis D, pa weekend nije dobar ako netko hoće raditi naš bis nakon remonta u Rumunjskoj. Za ratne biseve je skroz Ok. -dapače, isplati se uz Weekend kupiti Brassin kokpit i mlaznicu, pa nije ni nužno kupovati neki dodatni PE set, a naših dekala ionako ima od Ze-Ro i Tole decals, a vjerojatno će i Balkan models ubrzo povećati sa 1/72 u 1/48 (i nadam se malo ispraviti!) svoj set za hrvatske bis-eve...Dragane, nadam se da ovo čitaš i da će set brzo na tržište. Eto, puno razloga za trošenje love i gomilanje stash-a, za onoga tko je u mogućnosti... tko je uopće spominjao krizu?? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Sij 16, 2012 3:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Što se tiče flankera, još jedna Eduardova laž, kada su najvljivali rekli su da će plastika biti dorađena, no kada je trebao izaći rekli su da je to stara plastika od academija.
Grunf, nos bis-a i MF-a nije jednak, dobro minorna je razlika ali ostane gorak okus jer kažu jedno i onda naprave drugo. bolje bi bilo da šute.
I da Eduard kaže da se piše BIS a ne bis  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
Upisano: Pon Sij 16, 2012 5:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | ........ ne smijem zaboraviti i Su-27 , prepak Academy makete, nove dorađene sa Eduardovim Bassinima i kolor jetkovinom itd. Neznam što je to Academy nedavno ispravljao na svojoj maketi, a što navodi Eduard? Možda je netko informiraniji? Maketa je skupa, pa treba dobro promisliti, ali brzo, jer će se vjerojatno razgrabiti....... |
Evo ovdje su fotke svega iz kutije:
http://scalemodels.ru/news/4120-novinka-Eduard--1-48-su-27.html
Eduard dobro "mulja" svojim pisanjem u posljednje vrime. Ovo sve je stari Academy sa svim zadržanim greškama i netočnostima.
Jedino što je Eduard = Academy mijenjao su kotači od plastike, a ne više sa gumenim gumama i nešto sitno dorađeno sjedalo u odnosu na ono "autobus-sjedalo" iz prvog pakiranja,ali opet treba resinsko!! Uglavnom previše love za stari Academy,ali Flanker frikovima nije lako!! _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrcak
| | Član od: 29 Jul 2010 | | Poruke: 162 | |
|
Upisano: Pon Sij 16, 2012 11:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Bez zelje da bilo koga ekskulpiram, ali Eduard nije tvrdio da ce doraditi plastiku vec doraditi maketu rezinom i jetkovinom. Nema sumnje da je paket kao takav eklatantna pljacka, ali trziste na koje puca su domaci kolekcionari, koji kao takvu vecinom nece niti slagati. Zanimljivo je i objasnjenje zasto nisu izradili ispravke u rezinu, naime i oni imaju svojeg T.Liksa, odredjenog Miroslava Tomana koji stanca za male novce konverzije i ispravke, medju njima nos, usisnike itd... za Su-27. Jasno da taj podatak nece objaviti u Newsletteru.
Da me krivo ne shvatite i meni itekako ide na zivce arogancija i bahatost koja svako malo bljesne iz Eduarda, ali u nekim stvarima kao o nosu bis-a se nevoljko ali ipak moram sloziti sa Sulcom i Co.
Vidjeti cemo sto ce biti sa Emilima, citava maketa u 32-ci je sfusana, tako da izmjene pretkrilaca i kabine nisu dovoljne za tocnog Messera, nadam se najboljem ali skepsa prevladava. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Sij 17, 2012 12:14 am Naslov poruke: |
|
|
| Hrcak Napisao/la: | | Bez zelje da bilo koga ekskulpiram, ali Eduard nije tvrdio da ce doraditi plastiku vec doraditi maketu rezinom i jetkovinom |
DA Eduard je to objavio u newsletteru za 12 mjesec 2011. evo citat:
So, now in a nutshell: January will
bring a Su-27 in 1/48 scale Limited Edition...
in the absence of powerful storms around the
worlds oceans. This Sukhoi has been significantly
improved by Academy, which upgraded their
tools, as well as by us. In this case, of course, by
our resin Brassin and by photo-etched set and
last but not least by attractive decals. Its price
is... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrcak
| | Član od: 29 Jul 2010 | | Poruke: 162 | |
|
Upisano: Uto Sij 17, 2012 1:11 am Naslov poruke: |
|
|
Mario, bez zelje za polemiziranjem, procitaj ponovno tekst  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|