Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Snipe
 | | Član od: 04 Pro 2011 | | Poruke: 8 | | Mjesto: Rijeka |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pon Pro 12, 2011 10:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Moj savijet je da uzmeš neku dual action jeftinjaru kinesku s e baya! Ja imam nekoliko brusheva, uključujući i nejeftini aztek i ti kinezi su mi se pokazali najbolji. Vjerojatno su neki "fancy" brushevi bolji, ali nisu bolji toliko koliko su skuplji, pogotovo ako ti je prvi brush. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
 | | Član od: 06 Lip 2008 | | Poruke: 495 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Uto Pro 13, 2011 12:09 am Naslov poruke: |
|
|
Ovaj link što si stavio gdje prodaju ovog "super" kineza mislim da je malo preskup. Kod Juričeka je model BD-203 koji je stvarno i provjereno super oko 400kn. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 13, 2011 5:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| pozarart Napisao/la: |
Ovaj link što si stavio gdje prodaju ovog "super" kineza mislim da je malo preskup. Kod Juričeka je model BD-203 koji je stvarno i provjereno super oko 400kn. |
Kad sam ja kupovao to je bio najjeftiniji AB koji sam našao...
Nedugo je neko na forumu prodavao AB dosta dobar za 400 kn...malo prolistaj...što se tiče kompresora nemam nikakvih iskustava sa dotičnim... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Uto Pro 13, 2011 10:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako planiras da koristis akrilne boje, kupi taj kineski AB od 20e, ali obavezno uzmi komplet koji ima vise dizni u sebi. 0.2mm je cesto preusko za akril, pa se brzo susi i cesto zapusava diznu. To znaci da ces u toku spricanja cesto da brises iglu, a kod tih kineskih ABa to je jako rizicna operacija, jer su im igle od neke jeftinije legure, pa se lako krive.
Ako koristis boje na bazi nitro razredjivaca, taj kineski AB ce ti trajati jednu, do dve, makete najvise, jer ce gumice da se dezintegrisu.
U svakom slucaju, ako mozes, kupi neki bolji ab od 100ak evra, koji je dual action i ima bar dve dizne u kompletu: 0.2, 0.3 i, ako moze, 0.5.
Pored toga razmisli da li hoces da puni odozgo, sa strane ili da ima bocicu za boju. Razlika je u tome koliko ces boje da iskoristis. Ja imam kineski koji se puni odozgo, tako da sa njim mogu da spricam bukvalno kap boje, a imam i neki badger koji ima tri razlicite bocice koje se kace odozdo, i tu uvek moram da sipam vise boje nego sto mi stvarno treba. ...a i malo smara sto moras da cistis i posudu i ab posle upotrebe, dok je kod ovog kineskog to sve odjednom.
Sto se tice kompresora, tu ti je moj savet da uopste ne razmatras da usmes klipne kompresore bez boce. Ja imam takav i planiram prvom prilikom da ga zamenim. Jako su bucni i brzo se pregrevaju, tako da uvek bojis na brzinu i upropastis sve.
...moram da kazem nesto sto se tice toga koji je AB bolji - kineski ili neki markirani: Kao sto rekoh imam taj kineski koji je zajedno sa postarinom iz hongkonga kosta ravno 20e. Koristio sam nitro boje u pocetku i radio je kako treba prvih nedelju dana. posle toga nije vise bilo gumica. Snasao sam se nekako koristeci maskol i presao na akrilne boje. vec tokom prve 'seanse' iskrivio sam jednu iglu, ali mi je ostala rezervna, tako da AB i dalje radi odlicno. Pored njega imam i neki badger cija je najmanja dizna oko 0.4 (nije mi tu da pogledam, a mere su u incima, pa nisam siguran), ima tri bocice, gde je i najmanja prevelika i nikako mi ne odgovara. Inace, kupio sam ga na aukciji polovnog za 40e zajedno sa crevom, tri dizne i nekih 10ak boja u velikom pakovanju.
I pored svih mana tog badgera, od kad sam ga kupio, kineski AB nisam ni pogledao!
Sve sam ti to ispricao iz sopstvenog iskustva. Nadam se da sam ti pomogao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Snipe
 | | Član od: 04 Pro 2011 | | Poruke: 8 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Pro 14, 2011 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
hvala svima na svjetima, sad ćemo nešto iskombinirat pa šta bude  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|