Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F-4E PhantomII Italeri 1/48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 2:44 pm    Naslov poruke: F-4E PhantomII Italeri 1/48 Citiraj ovaj komentar

U biti Escijeva maketa koju prepakirava Italeri... Maketa je sasvim solidna ako se ne uzme u obzir flash na dijelovima i katastrofalan kokpit. Ja sam kokpit uzeo od Hasegawe (za koju imam Aires), a sjedala neka resinska. Izuzev toga, sa upasavanjem nema većih problema izuzev jednog gap-a na doljnjem dijelu kada se spoje krila sa trupom - malo kita sve riješava. Paneli su izvrsni, decali još bolji... U biti maketu sam kupio na sniženju u LOM-u, koštala je 60-ak kn, a toliko realno vrijede decali koji se nalaze uz nju. Izraelski, Australski, Japanski i 2x USAF sa pripadajućim stencilima...

Ako se uspoređuje sa Hasegawom, maketa i nije toliko lošija. Imaju podjednak broj dijelova i detalja, obje imaju zatvorene uvodnike zraka, jedino Esci ima loš kokpit i nema ispušnog sustava. Zanimljivo, to čak ima prastari testors sa kojeg sam "posudio" "špulje" i ugradio ih u ovu maketu. Za decale ne moram niti pričati tko ima bolje, a što se cijene tiče - neusporedivo.

Po meni čak je najbolja opcija Revell F-4 1/48. U kutiji je Hasegawina maketa i dobri decali po relativno povoljnoj cijeni.

No što se ove moje makete tiče... unatoč dosta mesarije, pripasavanja tuđih dijelova itd, neovisno o tome zaznuo sam dosta stvari, a još je doživjela i nezgodu na natjecanju u Sisku kad je na nju opal fotoaparat i raspala se u poprilično dijelova... Tak da ovo definitivno nije nešto najbolje na mojoj polici, ali nije bitno. Kakva bi to kolekcija bila bez jednog Vijetnamskog Phantoma.

Usput, ovi kill markovi potječu od pilota koji je još za vrijeme WWII sa P-47 poskidao nekoliko Švaba i to si je čovjek prenesel na Phantoma. Inače, taj decal je samo sa kružićima - bez svastika, a njih sam nacrtal u Corelu i isprintao na laserskom pisaču na decal papir (THNX Mario)

Inače, fotke su nastala za dosta jakog sunca, pa boje nisu baš ko prave, al što je tu je... Većina ga je ionako vidjela u živo. (čak i u komadima) Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Tanelorn

Član od: 08 Tra 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 2:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio sam ga vec u Sisku i maketa je zaista odlicno napravljena, svaka cast autoru Klanjanje Very Happy
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 3:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično izgleda Razz Slažem se sa tvojom ocjenom makete i konstatacijom da bez Phantoma iz Vijetnama nema prave kolekcije U zdravlje . Ja za svojega (50 Kn na sniženju) čekam Aires resin, pa kad stignem...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidjeh ga u Sisku i zaista je odlicno napravljen. Svaka cast...
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 3:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je napravljen. Palac gore I mene čeka ta maketa ali ću raditi japanskog. Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Easy
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

preljepo, nemam komentara Very Happy
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 3:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Klanjanje
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
tiger
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 4:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Palac gore
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 4:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Odlično izgleda Razz Slažem se sa tvojom ocjenom makete i konstatacijom da bez Phantoma iz Vijetnama nema prave kolekcije U zdravlje . Ja za svojega (50 Kn na sniženju) čekam Aires resin, pa kad stignem...

Uff, ako misliš staviti Aires u Italerija, čeka te prava mesarija... Ja sam baš gledao. Morat ćeš kompletno zrezati prednji whel bay, malo sastrugati stranice i još štošta. Nakon spajanja dograditi wheel bay (kolko se da) i dosta kitati...
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 4:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ejj vjekoslave fantom ti je ludilo prava stvar zakonnnn
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Jul 06, 2006 5:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zaista lijep "Rhino"... Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma