Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PARANOJA
 | | Član od: 27 Ožu 2008 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Lis 05, 2011 3:14 pm Naslov poruke: Savjet |
|
|
Pozdrav svima,
molim za savjet, naime supruga mi je narucila za poklon preko eModelsa maketu, koju je i uredno platila. Dobio sam mail da je maketa poslana 19.09. Kako dani idu, a od makete nista, neznam dali treba da se pocnem brinuti ili trebam jos cekati!?
Živim u Puli i imam lošeg iskustva. Naime prije dvije godine narucio sam maketu, koju sam uredno platio, kontakritala me i carina iz Rijeke, koja je maketu, tj paket poslala u Pulu gdje joj se gubi svaki trag. U pošti su mi rekli da je stigla, a kako je ja nisam podigao u roku da je vracena dobavljacu. Nikad nisam dobio nikakvu potvrdu da je ista stigla iako sam vise puta bio na pošti u tom roku. Prodavač kaze da maketu nije nikada primio nazad a niti nisam dobio novac nazad jer je maketa, navodno uredno poslana.
Molim za savjet što mi je raditi (ne sa maketom izgubljenom prije dvije godine nego ovom koju čekam).
Unaprijed zahvaljujem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 05, 2011 5:01 pm Naslov poruke: |
|
|
...samo komentar: jedan od razloga što mnogi ne šalju robu u Hrvatsku jesu i "tajanstveni" nestanci iste , što se je izgleda i tebi dogodilo pred dvije godine. Vjerujem da ovaj puta to nije slučaj nego da paketu treba nešto vremena da stigne, da ga carina onjuši i eventualno proslijedi pošti koja ga treba isporučiti ... a to traje.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Sri Lis 05, 2011 5:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni se isto nešto neobično dešava. Sa Modelhobbies-a uvijek su u roku 2-3 dana od narudžbe poslali paket i trebalo mu je 10-ak dana da stigne. Kod zadnje narudžbe trebalo im je 12 dana da ga pošalju (i to su učinili nakon moje intervencije mailom) i nakon 15 dana još nije stigao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PARANOJA
|
Upisano: Sri Lis 05, 2011 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na odgovorima. Znaci strpiti se i nadati de ce i stici.
Mozda ima u Puli neki poštar, strastveni maketar, samo nema love.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nihongo
 | | Član od: 13 Lis 2009 | | Poruke: 52 | | Mjesto: Čakovec |
|
Upisano: Sri Lis 05, 2011 8:15 pm Naslov poruke: |
|
|
S ModelHobbies-om nikad nisam imao probleme, sve je uredno stizalo i prije nego sam očekivao, ali sa zadjom narudžbom ista stvar kao i kod tebe, čekam da stigne već tri tjedna i već me malo zebe oko srca. Ali još ne paničarim. Sva sreća da je bolja polovica škorpija pa imam dobre živce i mirnu narav.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PARANOJA
|
Upisano: Sri Lis 05, 2011 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo dok dodje, prodje te volja!!!
Ma nema veze. Stici ce.
Zao bi mi bilo da propadne, tu sam maketu cekao vise od godinu dana.
(Trumpeter 1:350 RN Roma 1943) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
|
Upisano: Sri Lis 05, 2011 8:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma ne paničarim ni ja, a nekako imam dojam da problem nije u MH-u već negdje na putu ovamo (carina, pošta,...). A i strpljenja imam jer paket s Luckymodela čekam već gotovo 2 i pol mjeseca. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PARANOJA
|
Upisano: Sri Lis 05, 2011 8:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo, 5 za strpljenje.
Mislim da u danasnje doba nije normalno cekati paket toliko dugo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
|
Upisano: Sri Lis 05, 2011 9:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| PARANOJA Napisao/la: |
Mislim da u danasnje doba nije normalno cekati paket toliko dugo. |
Naručio sam nešto što nisu imali na stocku ali su obećali da će imati za mjesec-dva. Nakon gotovo 2 mjeseca sam ih kontaktirao i uz ispriku su objasnili da je re-stock zakazao i da će opet imati za mjesec-dva. S obzirom da su obadva puta ljubazno ponudili da promijenim narudžbu ili da mi vrate novac (a 10-ak $ mi ne predstavlja nešto zbog čega ću biti gladan) pristao sam čekati. Samo nemam ideju što da napravim ako me za 2 mjeseca opet otpile uz ispriku...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nihongo
 | | Član od: 13 Lis 2009 | | Poruke: 52 | | Mjesto: Čakovec |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2011 7:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Na Lucky-u su uvijek uslužni i ako iz nekog razloga želiš otkazati narudžbu na koju dugo čekaš jer artikla nema na zalihi, ne prave nikakve probleme. A što se tiče pošte i carine, sve moguće, ali paket sa Lucky-a mi se uredno pojavio na vratima za dva tjedna. A obje su narudžbe bili manje 20$ i 20-ak Ł. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 06, 2011 9:01 am Naslov poruke: |
|
|
uglavnom je s...e s nasom postom..
meni je Dr. Vlado poslal maketu iz beca, nakom mjesec dana sam dobil obavijest da je stigla, i na njoj je pisalo '' druga obavijest''
odem u postu ( normalnu, ne carinsku) i veli mi kompic koji tamo radi ( isli smo skupa u skolu) da me je stel zvati, jer bi inace to vec vratili nazad, sreca pa me pozna pa zna da stalno neke makete narucujem...
naravno, pitam postara di je prva obavijest, covjek mi je postar 20 godina i nikad problema s njim, zna i on da stalno nosi pakete za mene i veli da nema pojma...neko je negdje zeznul...i naravno, naplatise mi lezarinu za maketu u 1:72( malecku) cca 35 kuna....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PARANOJA
|
Upisano: Čet Lis 06, 2011 1:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na javljanju.
Sada mi je puno lakše kada znam da nisam ja jedini s tim problemom.
Puno pozdrava i još jednom zahvaljujem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PARANOJA
|
Upisano: Čet Lis 27, 2011 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
Još ništa!!!
Zovem, tražim, kumim, molim....
Svi kažu da se strpim, da dolazi. Prošao je več mjesec i po od kad su poslali! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Čet Lis 27, 2011 2:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Slazem se da je dugo i znam kako ti je, ali probaj se zbilja jos malo strpit... ako ne dodje niti za 2 mjeseca, e onda digni frku!
Bilo je problema s postom iz Velike Britanije, meni je paket poslan 13. 09. stigao prosli petak. Pogledaj na forumu, i drugi su pisali o problemima s dostavom, uglavnom s Modelhobbies.co.uk. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PARANOJA
|
Upisano: Pet Stu 04, 2011 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo stigla maketa danas popodne.
Mojim mukama je kraj.
Pozdrav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|