Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| InvisibleMan
 | | Član od: 12 Pro 2010 | | Poruke: 106 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Uto Lip 21, 2011 1:03 pm Naslov poruke: Prvi kompresor za AB |
|
|
Dosta sam ovdje pročita postova o kupnji i samogradnji kompresora ali mi ništa nije baš jasno. Zanima me pošto sam još uvik "priglup" za takve stvari što gledati kod kupnje kompresora i gdje je najbolje kupiti. Preporuke su naravno dobrodošle. Hvala!  _________________ The final triumph of evil will be when the good men do nothing. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Lip 21, 2011 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
ja bi reko kupi onaj sa bocom, i membranski motor, jer onaj obican ima preko 90 decibela, pa ako si u stanu baci oko na takve _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Lip 21, 2011 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
ma ja cu svog uzet u peveca ili baumaxa,necu gledat nista preskupo jer ti vecinon svi mogu zadovoljit kriterije jer ipak,ne triba ti za pituravanje kamona
jedino sta bi ti ja preporucija je da trazis onaj sa bonon,spremnikon za zrak i to sta vecin jer oni bez boce ti cilo vrime zuje,tesko se skoncentrirat na rad a ovi sa spremnikom (sta vecim) kad jedan put napunis moga bi opiturat prakticki cilu maketu
eto,ja san ovo na brzinu,nadan se da san ti pomoga  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| VooDoo
 | | Član od: 27 Lis 2005 | | Poruke: 319 | | Mjesto: Zagreb / Ravnice |
|
Upisano: Pon Lip 27, 2011 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| kakav je to membranski motor !?!?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Pon Lip 27, 2011 9:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | kakav je to membranski motor !?!?? |
Standardni kompresor je klipni, kao i klip u motoru automobila. ..otprilike se tako i cuje. ...dok je membranski ustvari membrana (verovatno gumena) koja vibrira i tako gura vazduh napred. u odnosu na klipni je neuporedivo tisi.
eto, to je svo moje skromno znanje o tome, i mislim da je to jedino sto i treba da znas sa tacke gledista obicnog korisnika.
Inace, ja sam u potrazi za nekim jako jeftinim membranskim kompresorom, pa ako neko zna za takav... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Uto Lip 28, 2011 10:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kao prvo ne postoji kompresor sa mebranskim motorom, jer takav motor nemože raditi na pritisku većem od 2 bara. Postoje pumpe sa membranom koje se koriste isključivo za akvarije. Da se vratimo na kompresore. Postoje dvije vrste kompresora odnosno motora, klipni koji se spominje (otvoreni i zatvoreni tip) i vijčani kompresor. Najglasniji i najzastupljeniji je naravno klipni otvorenog tipa. Izuzetno tihi su klipni zatvorenog tipa i vijčani koji su malo glasniji (čitaj jako šume) jer rade sa izuzetno velikim (ogromnim) kapacitetom zraka. Klipni kompresori zatvorenog tipa su motori iz frižidera. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| InvisibleMan
 | | Član od: 12 Pro 2010 | | Poruke: 106 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Uto Lis 25, 2011 4:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel ima neko da zna negdi povoljno kupiti kompresor u Zadru kvalitetan i da ne prelazi 600-700 kn? _________________ The final triumph of evil will be when the good men do nothing. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Lis 26, 2011 10:56 am Naslov poruke: |
|
|
Pogledaj one u pevecu ili raznim bauhau nesto.
Samo su ti dosta glasni tj.za kucu odnosno rad u garazi ili podrumu moze proci, a za u stanu mogu reci ovisi o dobronamjernosti susjeda.
PS. ja sam imao prije onaj Revelov i kad se pokvario kao nesto popravljao ima klip ali gore je membrana. Pa mi sad to nije jasno i taj je bio tih. Rado bi opet isti takav makar ide samo do 2 bara. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
 | | Član od: 15 Lis 2011 | | Poruke: 149 | |
|
Upisano: Sri Lis 26, 2011 10:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Nelos tihi kompresor koji daje tlak i do 7- 8 bara se moze slozit od ispravnog kompresora od nekog starog frizidera ili ledenice,tih je,zatvoren u kapsuli i kompaktan..
Cak ga i neki proizvodaci kompresora rade u takvoj izvedbi..
Samo triba pametno slozit konstrukciju,ubacit odvajac vlage i uljnih para,ka i na svaki kompresor za fine radove.
E da,posto je zatvoren u kapsuli a tlaci zrak umisto rashladnog plina,ne mogu radit predugo bez stanke..sat,dva...ali to ionako za nase namjene nije bitno jer necemo pituravat autobus  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Čet Lis 27, 2011 7:04 am Naslov poruke: |
|
|
| zore70split Napisao/la: | Nelos tihi kompresor koji daje tlak i do 7- 8 bara se moze slozit od ispravnog kompresora od nekog starog frizidera ili ledenice,tih je,zatvoren u kapsuli i kompaktan..
Cak ga i neki proizvodaci kompresora rade u takvoj izvedbi..
Samo triba pametno slozit konstrukciju,ubacit odvajac vlage i uljnih para,ka i na svaki kompresor za fine radove.
E da,posto je zatvoren u kapsuli a tlaci zrak umisto rashladnog plina,ne mogu radit predugo bez stanke..sat,dva...ali to ionako za nase namjene nije bitno jer necemo pituravat autobus  |
Osobno znam da su neke ledenice zbog dotrajale izolacije radile godinu dvije bez prestanka.Zavisi na kakvi naletiš. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Čet Lis 27, 2011 9:01 am Naslov poruke: |
|
|
Kad smo već na ovoj temi, zna li netko gdje u ZG, odn. u HR ima za kupiti nepovratni ventil i sigurnosni ventil koji radi na oko 3 bara?
Upravo sam u procesu pregradnje svojeg dosadašnjeg kompresora iz jako improviziranog u malo manje improvizirani...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 12:44 am Naslov poruke: |
|
|
| Taurus Napisao/la: |
Osobno znam da su neke ledenice zbog dotrajale izolacije radile godinu dvije bez prestanka.Zavisi na kakvi naletiš. |
Ma je,to stoji,samo kompresor u krugu rashlada vrti rashladni plin pa mu on odvodi toplinu a kad ga pribacis na zrak on vuce zrak iz okoline i tlaci ga..
U tom procesu se stvara toplina izagrijava kompresor,ulje u kapsuli pa tako i samu kapsulu.Zato nisu za jako duge intervale rada.Dalo bi se izvana kapsule navarit neka rebarca,ubacit ventilator,ali za ove nase namjene nema potribe komplicirat  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
|
Upisano: Pet Lis 28, 2011 12:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Mirko S. Zlikovski Napisao/la: | Kad smo već na ovoj temi, zna li netko gdje u ZG, odn. u HR ima za kupiti nepovratni ventil i sigurnosni ventil koji radi na oko 3 bara?
Upravo sam u procesu pregradnje svojeg dosadašnjeg kompresora iz jako improviziranog u malo manje improvizirani...  |
Bilo koja firma koja se bavi hidraulikom i pneumatikom ima te komponente..npr Hansaflex(oni su najskuplji)...to su standardne komponente pa nisu ni skupe ni nedostupne
Iman doma klasicni klipni kompresor ali je bucan,narocito navecer kad se ja zabijen u garazu radit pa iman u planu u skoroj buducnosti napravit jedan
ovakav bezsumni kompresoric samo za moje guste
Onda cu sve poslikat i pojasnit.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|