Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Prvi kompresor za AB

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
InvisibleMan

Član od: 12 Pro 2010
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Uto Lip 21, 2011 1:03 pm    Naslov poruke: Prvi kompresor za AB Citiraj ovaj komentar

Dosta sam ovdje pročita postova o kupnji i samogradnji kompresora ali mi ništa nije baš jasno. Zanima me pošto sam još uvik "priglup" za takve stvari što gledati kod kupnje kompresora i gdje je najbolje kupiti. Preporuke su naravno dobrodošle. Hvala! Cool
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Lip 21, 2011 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja bi reko kupi onaj sa bocom, i membranski motor, jer onaj obican ima preko 90 decibela, pa ako si u stanu baci oko na takve
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Lip 21, 2011 1:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma ja cu svog uzet u peveca ili baumaxa,necu gledat nista preskupo jer ti vecinon svi mogu zadovoljit kriterije jer ipak,ne triba ti za pituravanje kamona Wink
jedino sta bi ti ja preporucija je da trazis onaj sa bonon,spremnikon za zrak i to sta vecin jer oni bez boce ti cilo vrime zuje,tesko se skoncentrirat na rad Wink a ovi sa spremnikom (sta vecim) kad jedan put napunis moga bi opiturat prakticki cilu maketu Very Happy
eto,ja san ovo na brzinu,nadan se da san ti pomoga Very Happy
VooDoo

Član od: 27 Lis 2005
Mjesto: Zagreb / Ravnice
PorukaUpisano: Pon Lip 27, 2011 4:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kakav je to membranski motor !?!??
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Pon Lip 27, 2011 9:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
kakav je to membranski motor !?!??

Standardni kompresor je klipni, kao i klip u motoru automobila. ..otprilike se tako i cuje. Laughing ...dok je membranski ustvari membrana (verovatno gumena) koja vibrira i tako gura vazduh napred. u odnosu na klipni je neuporedivo tisi.
eto, to je svo moje skromno znanje o tome, i mislim da je to jedino sto i treba da znas sa tacke gledista obicnog korisnika.
Inace, ja sam u potrazi za nekim jako jeftinim membranskim kompresorom, pa ako neko zna za takav...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Lip 28, 2011 10:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao prvo ne postoji kompresor sa mebranskim motorom, jer takav motor nemože raditi na pritisku većem od 2 bara. Postoje pumpe sa membranom koje se koriste isključivo za akvarije. Da se vratimo na kompresore. Postoje dvije vrste kompresora odnosno motora, klipni koji se spominje (otvoreni i zatvoreni tip) i vijčani kompresor. Najglasniji i najzastupljeniji je naravno klipni otvorenog tipa. Izuzetno tihi su klipni zatvorenog tipa i vijčani koji su malo glasniji (čitaj jako šume) jer rade sa izuzetno velikim (ogromnim) kapacitetom zraka. Klipni kompresori zatvorenog tipa su motori iz frižidera.
Natrag na vrh
InvisibleMan

Član od: 12 Pro 2010
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Uto Lis 25, 2011 4:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel ima neko da zna negdi povoljno kupiti kompresor u Zadru kvalitetan i da ne prelazi 600-700 kn?
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Lis 26, 2011 10:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pogledaj one u pevecu ili raznim bauhau nesto.
Samo su ti dosta glasni tj.za kucu odnosno rad u garazi ili podrumu moze proci, a za u stanu mogu reci ovisi o dobronamjernosti susjeda.

PS. ja sam imao prije onaj Revelov i kad se pokvario kao nesto popravljao ima klip ali gore je membrana. Pa mi sad to nije jasno i taj je bio tih. Rado bi opet isti takav makar ide samo do 2 bara.
zore70split

Član od: 15 Lis 2011
PorukaUpisano: Sri Lis 26, 2011 10:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nelos tihi kompresor koji daje tlak i do 7- 8 bara se moze slozit od ispravnog kompresora od nekog starog frizidera ili ledenice,tih je,zatvoren u kapsuli i kompaktan..

Cak ga i neki proizvodaci kompresora rade u takvoj izvedbi..

Samo triba pametno slozit konstrukciju,ubacit odvajac vlage i uljnih para,ka i na svaki kompresor za fine radove.

E da,posto je zatvoren u kapsuli a tlaci zrak umisto rashladnog plina,ne mogu radit predugo bez stanke..sat,dva...ali to ionako za nase namjene nije bitno jer necemo pituravat autobus Laughing
Natrag na vrh
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2011 7:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zore70split Napisao/la:
Nelos tihi kompresor koji daje tlak i do 7- 8 bara se moze slozit od ispravnog kompresora od nekog starog frizidera ili ledenice,tih je,zatvoren u kapsuli i kompaktan..

Cak ga i neki proizvodaci kompresora rade u takvoj izvedbi..

Samo triba pametno slozit konstrukciju,ubacit odvajac vlage i uljnih para,ka i na svaki kompresor za fine radove.

E da,posto je zatvoren u kapsuli a tlaci zrak umisto rashladnog plina,ne mogu radit predugo bez stanke..sat,dva...ali to ionako za nase namjene nije bitno jer necemo pituravat autobus Laughing

Osobno znam da su neke ledenice zbog dotrajale izolacije radile godinu dvije bez prestanka.Zavisi na kakvi naletiš.
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Lis 27, 2011 9:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad smo već na ovoj temi, zna li netko gdje u ZG, odn. u HR ima za kupiti nepovratni ventil i sigurnosni ventil koji radi na oko 3 bara?
Upravo sam u procesu pregradnje svojeg dosadašnjeg kompresora iz jako improviziranog u malo manje improvizirani... Wink
Natrag na vrh
zore70split

PorukaUpisano: Pet Lis 28, 2011 12:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taurus Napisao/la:

Osobno znam da su neke ledenice zbog dotrajale izolacije radile godinu dvije bez prestanka.Zavisi na kakvi naletiš.

Ma je,to stoji,samo kompresor u krugu rashlada vrti rashladni plin pa mu on odvodi toplinu a kad ga pribacis na zrak on vuce zrak iz okoline i tlaci ga..
U tom procesu se stvara toplina izagrijava kompresor,ulje u kapsuli pa tako i samu kapsulu.Zato nisu za jako duge intervale rada.Dalo bi se izvana kapsule navarit neka rebarca,ubacit ventilator,ali za ove nase namjene nema potribe komplicirat Wink
Natrag na vrh
zore70split

PorukaUpisano: Pet Lis 28, 2011 12:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mirko S. Zlikovski Napisao/la:
Kad smo već na ovoj temi, zna li netko gdje u ZG, odn. u HR ima za kupiti nepovratni ventil i sigurnosni ventil koji radi na oko 3 bara?
Upravo sam u procesu pregradnje svojeg dosadašnjeg kompresora iz jako improviziranog u malo manje improvizirani... Wink

Bilo koja firma koja se bavi hidraulikom i pneumatikom ima te komponente..npr Hansaflex(oni su najskuplji)...to su standardne komponente pa nisu ni skupe ni nedostupne

Iman doma klasicni klipni kompresor ali je bucan,narocito navecer kad se ja zabijen u garazu radit pa iman u planu u skoroj buducnosti napravit jedan
ovakav bezsumni kompresoric samo za moje guste Wink
Onda cu sve poslikat i pojasnit..
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma