Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 1:19 am Naslov poruke: Arado Ar-96B, KP, 1/72 |
|
|
Nakon male prehlade koja me je usporila, završio sam i ovog mališu.
Tijek slaganja ste mogli pratiti ovdje:http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=20247, pa neću puno trkeljat o maketi i izradi.
Farbao sam kombinacijom MM enamelki i Gunzeovih akrilki, prvi puta sam na maketi koristio riveter (trumpeterov) i nisam baš zadovoljan kak je to ispalo,oćigledno mi treba još prakse.
U globali sam zadovoljan kak je Arado ispalo, ima grešaka, i moje šlampavosti,ali ispao je onak kak sam ga splanirao i zamislio, kao test dali se iz stare kramp makete može dobiti solidna maketa današnjeg standarda,odnosno dali sam ja to sposoban napraviti... Ne žalim ni grama kita koji sam upotrijebio! Evo fotki pa vi ocjenite ,dali sam uspio:
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 8:13 am Naslov poruke: |
|
|
Da ti budem iskren, kroz WiP se nisam nadao ovome. Vidjelo se da izvlacis maksimum iz makete, ali ovo je i vise od toga. Napravit ovo iz onog otpada je stvarno za sve pohvale. Zadivljujuce. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 9:35 am Naslov poruke: |
|
|
Odlićno odrađena maketa  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 10:16 am Naslov poruke: |
|
|
Bojenje (splinter) bih rekao da ti je ispalo perfektno, jako mi se sviđa pogođeni kontrast (umjereno "sfejdani") ove dvije zelene, a koje maketari inače često ne projiciraju realistično.
Šteta samo zbog pregrubih /predubokih gravura na trupu. Definitivno se prejako ističu na ovako sitnoj maketi u 72-ojci ...
Ali sveukupno ovo liepo djeluje, čestitam!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| skoro pa ko Tamiya. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| rugby
 | | Član od: 16 Pro 2010 | | Poruke: 112 | | Mjesto: Vodice |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Sedamdeset i dvojka? Svaka čast. _________________ bitno je jedno, a to su dvije stvari, red, rad i disciplina |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 3:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala momci!
| Citat: | | Šteta samo zbog pregrubih /predubokih gravura na trupu. Definitivno se prejako ističu na ovako sitnoj maketi u 72-ojci ... |
Da moram priznati da to i mene mući, a još nisam skužio u ćem je problem, radim s Tamiyinim scriblerom i nekad panel ispadne tak lijep i mal,a nekad moram stisnuti da uopće nešt zareže, najgore je na oblim mjestima (presjek trupa isl...) tam ispadaju široke brazde za popiz...i ,dal bi možda trebalo nanovo naoštriti nožiće scriblera? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 3:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Jos jedan dokaz da nema losih maketa vec je sve u volji koliko se kome da pomucit oko koje makete!
Odlican a jos u 1/72 ovako po slikama se nebi reklo! _________________ Vedran
Karaya: poruka promijenjena dana: Ned Lis 16, 2011 3:51 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 3:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan . Oznake su došle uz maketu ili? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Današnjim žargonom bi se reklo "lajkam"  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Da dekali su iz kutije i odlični su, tanki i odlični kod manipulacije i prijanjanja, oni su jedina svjetla točka ove makete.
Iako uz ogromnu netočnost prilikom prijanjanja djelova moram reći ,ruku na srce, da je maketa bila konturno točna ,a i stari izdignuti paneli su bili 95% točni. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 6:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo. Kao što je i Prelude rekao, mjestimice izgleda dosta grubo, ali kakva je maketa bila, izgleda izvrsno. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 6:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Super uradak. Divno.
Usput: kritika kriticarima same makete (onoga sto je u kutiji). Zaista nema smisla toliko pricati o "otpadu", "smecu" i slicnim stvarima. Poky je maketar, a ne ljepitelj i farbatelj. Ako ne postoji bolja plastika, a covjek je zainteresiran za tip zrakoplova - krene se u maketarenje. To je maketarstvo.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 7:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | Super uradak. Divno.
Usput: kritika kriticarima same makete (onoga sto je u kutiji). Zaista nema smisla toliko pricati o "otpadu", "smecu" i slicnim stvarima. Poky je maketar, a ne ljepitelj i farbatelj. Ako ne postoji bolja plastika, a covjek je zainteresiran za tip zrakoplova - krene se u maketarenje. To je maketarstvo.  |
Poky maketa je super!  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 7:23 pm Naslov poruke: |
|
|
svaka cast,vrhunski izgleda  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|