Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Messerschmitt BF109 G-6 Airfix 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Somi

Član od: 18 Lis 2010
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 8:32 pm    Naslov poruke: Messerschmitt BF109 G-6 Airfix 1/72 Citiraj ovaj komentar

Posle dosta muka sa Vallejo bojama uspeo sam, prosudite sami koliko, da dovrsim ovu maketu. Plastika i fitting su bili sasvim zadovoljavajuci, ali je bilo nekoliko gresaka koje sam morao da ispravim. Kokpit je, naravno, bio prazan, tako da je on kompletno scratchbuild. Maketu sam dosta 'isprljao', ne samo zato sto sam hteo da avion izgleda sto je moguce 'iskusnije', vec i da bih sakrio greske koje su nastale prilikom bojenja.

Eto. Budite sto je moguce kriticniji!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Varaždinec

Član od: 06 Sij 2010
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 9:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gledajuci prve slike cak dobro izgleda al na zadnjim fotkama vide se problemi koje si imao oko bojanja;pregusta boja i dosta prasine!Canopy je isto dosta musav,probaj ga na sljedecoj maketi bolje zastiti,znam da je kod Mesera stajni trap ukosen al ovo mi izgleda malo previse.Imam dojam da si dosta zurio s maketom,ponekad i ja zurim i onda uvjek fulam neku stvar.Eto tolko od menel Very Happy Very Happy
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 9:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da definitivno izgleda PUNO bolje nego je izgledalo u stratu! Baš me iznenadila! Trebao si i kukasti križ napravit na repu... bar to nije problem sa malo trake napravit šablonicu... Ajde sljedeći put probaj boju još razrijedit pa onda vidi kako će ispast... probaj na nekoj staroj maketi ili na kartonu, nemaš šta izgubit, a mogao bi se ugodno iznenadit!
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 21, 2011 8:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Popravi stajni trap-izgleda kao da ga je već napola uvukao na poljetanju.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 21, 2011 8:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sto je s ovim jednim krakom elise... nekako mi djeluje spigano... Confused

Maketa je ispala dosta dobro. Moja najveca zamjerka jesu te jako crne linije panela, to djeluje puno nerealnije od zrnatosti boje...
Natrag na vrh
Somi

PorukaUpisano: Sri Ruj 21, 2011 10:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stajni trap stvarno izgleda kao da je slon u kokpitu... Koristio sam neke reference, ali je moguce da sam preterao. Ispravicu to lako.

Ta 'prasina' po maketi je posledica skidanja boje vatom i stapicima za usi. ...tu sam izvukao lekciju za sledeci put.

linije panela su definitivno previse izrazene. To, na zalost, ne mogu sad tako lako da ispravim.

Boja je definitivno pregusta, ali ja jos uvek ne znam kako da je razredim.

Canopy nije uopste musav uzivo. Ne znam zasto je tako na fotkama. Mozda zato sto je preveliki zoom.

Citat:
Sto je s ovim jednim krakom elise... nekako mi djeluje spigano...

...sta znaci 'spigano'?
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 21, 2011 10:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Somi Napisao/la:

...sta znaci 'spigano'?

izvitopereno, savijeno... Very Happy
oklen si ti? Cool
Natrag na vrh
Somi

PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2011 7:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha... pretpostavljam da je to od reci 'spin'. Iz Srbije sam i uglavnom sve razumem, ali se pojavi s vremena na vreme po neka rec koju prvi put cujem.

Inace sad sam na poslu, pa ne mogu da proverim, ali sam prilicno siguran da je sa propelerima sve u redu. ...provericu.

Zaboravio sam prosli put da se zahvalim na komentarima. ...i sad, a i u procesu sklapanja makete.

Hvala!

Ti komentari mi mnogo pomazu, jer, sem svojih, nikad nisam video ni jednu maketu izbliza uzivo. ...niti znam nekog ko se bavi maketarstvom. Jedine reference su mi slike po netu i ovaj forum.
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Čet Ruj 22, 2011 9:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Somi Napisao/la:

...sta znaci 'spigano'?

Ovaj krak propelera gore lijevo:

Izgleda kao da si priblizio nesto jako vruce, pa se plastika izdeformirala... Ili je tako na originalnoj plastici makete?
Natrag na vrh
Somi

PorukaUpisano: Ned Ruj 25, 2011 10:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tek sad sam stigao da pogledam taj propeler na maketi i nema nikakvog vitoperenja... Nemam pojma zasto na toj slici izgleda tako. Na svim ostalim slikama, i na onima koje nisam okacio ovde, izgleda normalno.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma