Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| profa
 | | Član od: 01 Lip 2007 | | Poruke: 77 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Čet Lip 09, 2011 7:34 am Naslov poruke: |
|
|
Sem nišana, koji mi se čini predimenzionisan, sve ostalo izgleda odlično  _________________ u radu: davno sam zaboravio broj i redosled... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
| | Član od: 18 Lis 2010 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Čet Lip 09, 2011 9:49 am Naslov poruke: |
|
|
Verovatno jeste malo veci nego sto treba, ali i na originalu nije mali:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Čet Lip 09, 2011 11:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Pokusao sam da dobijem nijansu zelene sa ove sheme:
Mesao sam Humbrol 105 (zelena), 24 (zuta) i revell 37 (tamno crvena) i evo sta sam dobio:
inace, slikano je nocu pod neonskim svetlom, tako da bi trebalo da bude svetlije preko dana. Mada, mislim da bi trebalo da dodam jos malo zute boje. Sta vi mislite? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pet Lip 10, 2011 7:13 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda. Probaj malo oko rebara isprljati smedjom nastruganom kredom  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| profa
|
Upisano: Pet Lip 10, 2011 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
Nemoj da se oslanjaš na profile da bi odabrao pravu nijansu boje - sve zavisi od štampe, boja na monitoru i još 1000 stvari - bolje se drži proverenih (opet se postavlja pitanje ???, ali manje) kolor-čipova i receptura...
Ovo bi trebalo da su OK boje: http://www.jadarhobby.pl/kolory-czeskie-c-21_453_783.html _________________ u radu: davno sam zaboravio broj i redosled... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| YSub
| | Član od: 09 Lis 2006 | | Poruke: 222 | |
|
Upisano: Pet Lip 10, 2011 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| pretpostavljam da će unutrašnja konstrukcija ipak biti tamno sive i srebrne boje ..? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Pet Lip 10, 2011 5:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Dobro izgleda. Probaj malo oko rebara isprljati smedjom nastruganom kredom |
Nisam znao za tu tehniku... jeli u pitanju ona obicna skolska kreda? ...da nemas neki link gde je to primenjeno? ...ja sam mislio da samo malo "zaprljam" uljanim bojama, ali ako je to bolje...
| Citat: | Nemoj da se oslanjaš na profile da bi odabrao pravu nijansu boje - sve zavisi od štampe, boja na monitoru i još 1000 stvari - bolje se drži proverenih (opet se postavlja pitanje ???, ali manje) kolor-čipova i receptura...
Ovo bi trebalo da su OK boje: http://www.jadarhobby.pl/kolory-czeskie-c-21_453_783.html |
Tu si u pravu, a ja sam to saznao na tezi nacin. Probao sam prvo da izmesam boje u photoshopu tako sto sam sa sajta skinuo njihove heksadecimalne oznake i nasao ih na RGB skali. Sve je bilo kako treba i nasao sam odnos koji traba da pomesam, ali kad sam poceo da mesam ispostavilo se da to nema veze sa onim sto mi je photoshop rekao. Na kraju sam dobio bar tri puta vise boje nego sto treba, jer sam morao da dodam jos dosta zelene i zute u odnosu na crvenu.
A sto se tice ovih Agama boja, mislim da su to te koje mi trabaju, ali, iskreno, nemam zivaca da ih cekam da stignu iz poljske. U svakom slucaju hvala za informaciju (nikad pre nisam cuo za Agama), pa cu znati za sledeci put.
| Citat: | | pretpostavljam da će unutrašnja konstrukcija ipak biti tamno sive i srebrne boje ..? |
sad si me potpuno zbunio... ja sam mislio da je unutrasnjost zelena kao i spoljasnjost. Nemam ni jednu sliku kokpita, pogotovo ne u koloru, ali mi logika nalaze da treba da se stedi koliko god moze, pa ne vidim zasto bi farbali kokpit u neku posebnu boju. Mislio sam da kokpit ostane ovako zelen kao sto je sad, a spoljasnjost za nijansu zuca (svetlija) zbog "zuba vremena". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Pon Lip 13, 2011 2:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam nasao smedju kredu nigde, tako da sam nastrugao malo ugljene olovke, pa cetkicom zaprljao kokpit i sediste. Ove "sipke" sam malo pobelio uljanim bojama, da bi ih istakao.
Evo slika:
Na poslednjoj slici je deo koji se nalazi iza pilotovog sedista i pretpostavljam da je fotokamera ili sprava za nisanjenje prilikom bombardovanja, ili i jedno i drugo. Nisam znao kako to izgleda, pa je ovo moje vidjenje toga. Medjutim, nesto me tu buni... Ako sam u pravu sto se te naprave tice, onda bi i sa donje strane aviona trebao da bude neki prozor ili tako nesto? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Napravio sam od 1.2mm igle nove auspuhe i od 0.8mm cev od mitraljeza napred.
Evo slike (nista nije lepljeno, tako da nisu bas u liniji):
...a evo i pitanja:
Koje su boje auspusi? Sa slika mi se cini da su crni, ali ne znam da li su mozda potamneli ili su tako obojeni... Meni je logicno da su u boji metala i samo na vrhovima zagaravljeni.
A i nisam siguran da li mitraljez tu dolazi? U opisu aviona kaze da ima po dva mitraljeza napred i pozadi, a to mi je jedino logicno mesto za te napred. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| profa
|
Upisano: Sri Lip 15, 2011 11:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro ti je mesto za mitraljez, samo cev malo manje viri.
Izduv oboj gun metal bojom pa malo zagaravi, i to je to... _________________ u radu: davno sam zaboravio broj i redosled... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Uto Lip 21, 2011 1:34 am Naslov poruke: |
|
|
Evo malo novih slika bez mnogo komentara...
Prvo kokpit pre zatvaranja:
Posle zatvaranja:
Preshading (po Aranzinom tutorialu, mada ni priblizno tako dobro):
Prvi sloj boje:
Drugi sloj boje:
Finalni izgled sa jos malo potamljenim linijama panela:
Eto toliko za sada. Ostalo je da to isto uradim sa zutom (tj, ovom mojom nijansom zute), ali to ce malo da saceka, jer cu verovatno biti u guzvi narednih par dana.
Svi komentari su i te kako dobrodosli. ...pogotovo kritike. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Lip 21, 2011 1:41 am Naslov poruke: |
|
|
nije lose.....nije lose, mislim i da sam majstor Ivica bi bio zadovoljan  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Sri Lip 22, 2011 12:42 am Naslov poruke: |
|
|
Mislio sam da necu imati vremena ali, eto... "stvorio" sam ga.
Evo par fotki sa dodatom zutom bojom (ne cistom zutom, naravno), koja mi je "pobegla na par mesta, ali mislim da cu to uspeti da ispravim kasnije.
Jos samo siva odozdo, pa se vracam na sitnice.
Inace, nisam koristio ni jednu od sema koje sam planirao. Bilo mi je previse da ceo rep bude zut, pa sam ofarbao ovako. Pored toga dodao sam i malo zute na gornjem krilu da razbijem monotoniju. Nadam se da vam se svidja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Somi
|
Upisano: Sri Lip 22, 2011 12:51 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i obojenog mitraljeza. Malo je lose osvetljenje, pa slika mozda i nije najbolja, ali sam njim jako zadovoljam. ...Pogotovo kad se uzme u obzir da je 1/72.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Sri Lip 22, 2011 2:26 am Naslov poruke: |
|
|
možda malo da si preshading(tamnije) ostavio jači (možda je do fotki i svjetla)ali ok izgleda  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|