Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB Sherman M4A3 76(w) - Dragon
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 11:56 am    Naslov poruke: GB Sherman M4A3 76(w) - Dragon Citiraj ovaj komentar

Došlo je vrijeme da se i ja napokon prijavim na ovaj GB koji sam i predložio. Very Happy
Maketa je Dragonova, a dodaci od Formationa, Bronca, JB modelsa i jedan koji se čeka pa ću ga i objaviti kad dođe, od Legenda.

Izvinjavam se na oštrini slike jer je slikano mobitelom.Wink

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 12:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajme odlična hrpa dodatnih dijelova! i ja ću raditi M4A3 samo drugo pakiranje!
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 12:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo Barakuda, fino si se naoruzao Very Happy

Ja se nadam da cu i ja danas svoga staviti u GB Very Happy

Koji primjerak ce bit? Ardeni prepostavljam
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 2:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj put ne. Oznake su....
760th Tank Bn, US Fifth Army, Italy 1945.
Dakle, talijansko bojište. Wink

Ovo je upravo na putu (sad sam dobio obavijest o slanju) i nisam mogao izdržati, a ne postati. Wink

Naravno da neću sad sve to staviti po tenku jer bi izgledao kao ciganska kola. Wink
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 3:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stavi sve i jos obojaj u razlicite boje:D
Natrag na vrh
momcha

Član od: 24 Tra 2008
PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 3:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shema farbanja ? Very Happy
RAdicemo isti tip ali razlicite firme.Naravno ,Dragon je detaljniji.
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Čet Velj 17, 2011 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svakako će bit čisti OD iako sam se u početku mislio za dvobojnu shemu sa oznakama Black Panthersa ali to sam nakraju ostavio za neki budući projekt. Wink
Šta se tiće samih oznaka ni sam nisam načisto s tim.
Malo sam proučavao neke slike i izdvojio neke...
Ovo je prema sastavnici onaj koji sam prije gore naveo,
760th Tank Bn, US Fifth Army, Italy 1945

...i nažalost ga nisam uspio pronaći na stvarnim fotografijama. Sad
Ovo su dva koja sam izdvojio iz knjiga s tim da je na prvoj slici onaj kojeg ima i na samoj sastavnici.. Very Happy

4th Tank Bn, 1st Armored Division, St. Lucia, Italy 1944

Dok je ovaj drugi u zimskoj shemi koja mi se nekako sviđa i volio bi je probati izvesti što autentičnije... Wink

E sad...odlučit ću u hodu. Wink
Natrag na vrh
Plavac

Član od: 01 Stu 2009
Mjesto: Novi Sad
PorukaUpisano: Pet Velj 18, 2011 2:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Extra su mi ti setovi kada se stave,samo napred Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
barakuda

PorukaUpisano: Sub Ožu 26, 2011 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uhvatilo se nešto vremena i za GB Shermana.
Nije neki veliki pomak ali...šta je tu je.
Mislim da je najveći dio posla završio jer mi sastavljanje podvozja kod Shermana uvijek odnese najviše vremena.
Ploču transmisije sam dodatno tekturirao Mr.Surfacerom 1000.

Ovdje je bilo najviše kitanja i brušenja...

Natrag na vrh
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Ned Ožu 27, 2011 12:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro je. Radi se. Već sam se pitao šta je sa tobom u GB.
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Ned Ožu 27, 2011 12:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Puno projekata, a premalo vremena. Wink
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Ožu 27, 2011 10:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Napreduješ na nekoliko frontova Very Happy
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Ned Ožu 27, 2011 6:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne pitaj.... Ni sam ne znam zašto sam se uhvatio toliko toga odjednom. Rolling Eyes Sad je već svejedno jer su 2 od 4 spremna za bojanje. Wink
Natrag na vrh
barakuda

PorukaUpisano: Uto Lip 07, 2011 3:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, da i ja postavim koju sliku kako bi se vidilo da se ipak nisam toliku ulijenio. Wink Zapravo, malo je bremena kojeg se pronađe za maketarenje unututar stvarnog života...tako da se sve to malo odužilo...i više od planiranog, plus šta me zadesila lumbo-ishijalgija koje me je doslovno prikovala za postellju...ma nećemo sad o tome. Nastavimo dalje sa vedrijom temom... Wink
Daklem, ovo je nekolicina slika koje sam odlučio staviti...čisto onako da se vidi napredak. Nisam se nešto sad pretjerano dao u obradu sliku, a dva su razloga...prvi, zato jer mi se ne da , a drugi jer još uvik ne mogu normalno sjediti za stolom zbog gore navedenog razloga.
Zato ću, nadam se tome, a Bero će mi morati dati jednu lekciju oko obrade slika, slike gotovog modela (kad jednom bude) staviti obrađene kako treba.

E, da...nešto o samom sklapanju.
Kupola je teksturirana s Mr.Surfacer 1000 iz 3-4 puta i svaki od tih puta višak, a i tražen izgled same teksture je naknadno dobiven brušenjem...prvo nešto grubljim, a zatim finijim brus papirom.
Oka za podizanje su napravljena od žice koje je krivljena preko okrugle turpijice kako bi dobila potreban izgled ,a zatim ljepljena s CA. Još mi je ostalo napraviti varove od Milliputa oko njih.
Najšporkiji posao je zapravo bilo trimanje rezinskih dodataka...Šta da kažem...tih ostataka je bilo posvuda i nikako ih počistiti sa stola, poda, sebe itd.

Ni sama maketa nije baš bajna kod sastavljanja. Nije se upasavala baš kako treba i dosta dijelova je trebalo korigirati da bi sjeli kako treba. Da ne kažem da u samom pakiranju nije ni bilo nekih dijelova koji su naznačeni u sastavnici pa sam ih trebao posuđivati sa drugog Sherma kojem su to slučajno bili viškovi.
Uglavnom puno kitanja podvozja, brušenja, upasavanja, bušenja i lemljenja (blatobrani)... To je ono šta se i traži u ovom hobiju.

Da ne duljim dalje... Nekoliko slika trenutnog stanja...
p.s. Gusjenice čekaju svoj red.

I jedna slika s kojom nikako nisam zadovoljan kako je ispala ali eto...tek toliko da se vidi kako su svi dijelovi zapravo postavljeni samo za potrebe slikanja i da se mogu poskidati s modela.

Ovaj zahvat sam napravio na prtljazi kako bi se lakše postavila na poklopac motora i zalijepila sa par kapi CA u gelu jer bi inače nakon šta se model potpuno završi drugi način možda napravio OgrOmnu štetu.

Za sada toliko. Ima tu još dosta posla prije početka samog bojanja.
Treba napraviti vezice za prtljagu i alat. Za to ću koristiti maskirnu traku debljine 1 i 2.5 mm marke AIZU (nešto kao i Tamiya).
Sastaviti 50ticu (Dragon + JB models) i onda same gusjenice.
Periskopi su također za sada izostavljeni. Njih ću naknadno postaviti nakon šta ih obojam i kad model bude potpuno obojan, a prije samog tretiranja uljanim, washevima itd.

Mase
Natrag na vrh
Franc

Član od: 22 Lis 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lip 07, 2011 4:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ova krama super izgleda. Više ćeš se namučiti oko prtljage, nego oko tenka, ali isplatit će se.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma