Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 692 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 23, 2011 3:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlican filmic! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tupoljev
| | Član od: 01 Ruj 2009 | | Poruke: 353 | |
|
Upisano: Pon Svi 23, 2011 5:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| predobro |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 24, 2011 8:41 am Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno-spremljeno u favorites. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 25, 2011 2:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrlo zanimljiv slikopis.
Što mislite, je li moguće da je bombaš Do 17 (kojeg snimka počima na 01:45) zapravo onaj A1+OZ koji je 25. lipnja 1942. iz naše 15.(Kroat.)/KG53 preletio na sovjetsku stranu. Na žalost, Werk Nummer na repu nije čitljiv, a Einheit oznake su prebojene. Ovo potonje mi je pak posebno zanimljivo jer mi baš i nije posve jasan razlog konkretnog prebojavanja kada na nekim zrakoplovima s ovog slikopisa to nije učinjeno. A ne vjerujem da bi takvo prebojavanje zaostalo još iz njem. postrojbe. Ali ne čini mi se nemogućim, jer znam da je ovaj zrakoplov napadnut i oštećen od strane sovjetskih lovaca tiekom preleta, da je ovo prebojavanje zapravo učinjeno naknadno, odn. može biti nakon "krpljenja" kako bi se zrakoplov doveo u letno stanje. Jasno, to još uviek ne mora reći da ovdje nije rieč o nekom drugom Do 17, a ne A1+OZ - što bi medjutim bilo jako zgodno. Jer pitaj boga koliko su primjeraka Do 17 Sovjeti zaplienili do 1943.
Da skratim, ima li netko ili znade kako do toga doći, popis zaplienjene, a uporabive (zrakopl.) Lw tehnike (barem ugrubo) do vremena održavanja ove izložbe, odn. one koja je prikazana na ovom slikopisu ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|