Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Čet Svi 19, 2011 4:18 pm Naslov poruke: wash-tvornički proizvedeni |
|
|
Ne gledajući Đurine kuće čarolije i doktorate oko spravljanja washa u kućnoj radinosti,interesiraju me vaša zapažanja sa kupljenim proizvodima.Ja sam kemijao sa nekima i nisam još naišao na nešto što bih rekao da je posve dobitna formula-lagano nanošenje,uklanjnje bez posljedica i opstojnost na maketi.
Pro Modeller-nakon mućkanja neki različito reagiraju kod nanošenja.Npr.dark dirt mi je skroz vodenast i teže ulazi u panele,kod uklanjanja dio iz panela ponekad izađe,dok npr.mud brown reagira drukčije.Gušći je,kod sušenja ulazi u panele gdje uglavnom i ostaje.
-vallejo wash,nakon sušenja na gloss podlozi često zna ostati u obliku mrlja oko panela ako se nije brzo očistio.
-modelmates wash-osim što su mi pod dva različita naziva na bočici uvalili istu nijansu,kod uklanjanja mi malo toga ostane....
Molim vaša iskustva sa drugim ili ovim proizvođačima,hvala.
znam kako nisam pametan kao Vlado iz Big brothera ali mi je mrsko plaćat nešo što ne znam hoće li šljakat po mojim zamislima... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Svi 19, 2011 4:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Znam da ti vjerojatno neću pomoć, al' čisto me interesira što ti nedostaje sa provjerenim washevima iz kućne radinosti? Em ih ne plaćaš (bar ne toliko koliko ove gotove) em sigurno rade. Mnoštvo vrhunskih maketara na ovom forumu ih uspješno godinama koristi i nema nikakvih problema s njihovom primjenom a fotografije njihovih gotovih maketa potvrđuju učinkovitost tehnike. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
Upisano: Čet Svi 19, 2011 4:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda da tebi to treba striktno za avijaciju? Ja ti mogu reci za oklop, i mislim da je isti djavo, niko te ne ogranicava na cemu ces ga koristiti.
MIG Production koji je kao namenjen za oklop se dobro ponasa i nema probleme koje navodis, ako koristis njihovu hemiju, jedino sa njihovim Whitewash (belim) nisam preterano zadovoljan i smatram ga promasajem.
Manje vise ti se podjednako dobro ponasaju i AK interaktive, sto je i logicno, jer je u korenu jedan te isti covek.
Oba gore navedena su enamel washevi, za razliku od Valleja koji je akrilni i verovatno najzeznutiji za upotrebu. Imam ga ali ga extremno retko koristim. _________________ http://zlikovacscale.blogspot.com/
http://www.facebook.com/MaketarskaEkipaBanjaLuke |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Čet Svi 19, 2011 5:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| znam,wash u kućnoj radinosti najbolji i provjereni,ali kad pogledamo postove vidjet ćemo 101 i sa temom wash što je pošlo po krivu i zašto.Evo na primjer provjerena metoda-enamel boja,akrilni gloss lak,preko njega sam stavio uljane slikarske boje razrijeđene sa najblažim whit spiritom i gle čuda,ipak je nagrizao podlogu ili stvorio mrlje od boje koje se nisu mogle ukloniti.Nije se to uvijek dešavalo ali dovoljno da ti upropasti rad i živce na neko vrijeme. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Ned Svi 22, 2011 10:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Probaj slikarske uljane boje razrijeđivati sa uljnim razređivačem a ne sa whit spiritom.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 23, 2011 12:00 am Naslov poruke: |
|
|
Kućni Wash i niš drugo!
Moj recept je obična Aero tempera u potrebitoj boji i crni Rotringov tuš razrijeđen u vodi ,šljaka za sve. Lako se obriše ak pogrešiš ,a može i na akrilnu i uljanu lak podlogu. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 27, 2011 7:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Uljana Boja i White spirit. Napravim Wash kakav god želim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|