Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| supersxvmoto
 | | Član od: 20 Tra 2011 | | Poruke: 248 | | Mjesto: 10000 |
|
Upisano: Uto Svi 03, 2011 8:08 pm Naslov poruke: lifecolor boje |
|
|
Uploaded with ImageShack.us
znači tražim koja bi od lifecolora odgovarala za zelenu i pustinjsku...
onda sam uspoređivo boje sa ove stranice:
http://www.paint4models.com/paintchart/paintconversionchart20100101b.html#
i našo sam za zelenu ove boje: UA303_green, UA132_light green RLM 83 i UA059_green RLM 62
a za pustinjsku: UA089_desert sand 49 i LC21_flesh 2
i sad kad gledam po online shopovima više niš ne paše osim UA132... kome vjerovati, svaki dućan reklamira boju sa drukčijom nijansom... _________________ working on: TRUMP Strela-10 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Uto Svi 03, 2011 8:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Za pijesak uzmi bilokoju sand boju,pa lako posvjetliš bijelom ili potamiš¨! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 04, 2011 11:12 am Naslov poruke: |
|
|
Oznake UA su oznake samo za Lifecolor. Onaj broj uz slovčanu oznaku ne vrijedi za ostale brandove boja.
Na primjer: UA036 kod LifeColor-a predstavlja uvijek sivu boju koja odgovara FS36373 (Federal Standard) i niti jednu drugu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supersxvmoto
 | | Član od: 20 Tra 2011 | | Poruke: 248 | | Mjesto: 10000 |
|
Upisano: Pon Svi 16, 2011 9:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad da ne otvaram novu temu odlučio sam tu postaviti par upita... Maketa koju sam ofarbao je Humvee M998 sa šemom bojanja ko na prvoj slici gore. Farban je airbrushom i to akrilnom bojom oko 70% a ostatak enamelkom(zeleni paneli i zelena vrata).
Sad sam mislio prešpricati to sa MM enamel gloss clear lacquerom koji bi razrijedio sa MM enamel lacquer thinnerom... Zanima me koji omjer ide za to dvoje i dali je to dobar lak ili moram imati lak na akrilnoj bazi???
Poslje toga stavljam decale i onda opet po decalima ide gloss lak? Onda ide wash i sad me zanima koje uljane boje da kupim za ovakvu shemu bojanja... Mislio sam uzeti Winsor & Newton jel sam pročitao negdje da su dobre. I s čim se te boje razrjeđuju, sa terpentinom ili nečim drugim?
I kad završim komplet sve onda ide na kraju matt lak al na kojoj bazi?
evo bilo malo više pitanja jer dosad to nisam radio a ne želim usrati maketu..
Zahvaljujem unaprijed na odgovorima. _________________ working on: TRUMP Strela-10 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|