Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Svi 06, 2011 10:10 pm Naslov poruke: Izrada cirkulara |
|
|
Evo s obzirom na mnoge upite izrade cirkulara, odlućia san stavi slike svog sa par detalja i riješenja do kojih san doša sa raznim pokušajima i naravno promašajima. Motor je od brusa, gornja ploća željezo 1.5mm, nosivi dio od iverice.
Pomićni gornji dio iz razloga da bi moga pilat različita udubljenja.
Riješenje sa različitim promjerom kolotura da bi dobia veći broj okretaja na listu.
I na kraju vodilica, oko koje san ima velikih problema dok nisan naša najbolje riješenje.Ova još nije dovršena jer na vidu idu još dvi stvari radi boljeg stezanja.
 _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
 | | Član od: 01 Svi 2011 | | Poruke: 99 | | Mjesto: st |
|
Upisano: Sub Svi 07, 2011 9:19 am Naslov poruke: |
|
|
Evo i jeftinog rješenja za cirkular http://imageshack.us/photo/my-images/594/dsc00279e.jpg/
list pile vidija 29 kn promjer 130 (pevec) kućište kugličnig ležaja i ležaj 80 kn remenica sa stare veš mašine i osovina u susida na tokarskom stroju.
Tu je još i motor od končareve perilice 2850 okr. koji ima na sebi za 10 mm širu remenicu pa će i to dodat koji okretaj
malo mašte za kućište i malo zezanja oko prekidača i to je to
kad napravim pošaljem slike |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 07, 2011 3:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemojte me krivo shvatit dečki.
Ideja i završni rad je odlična. Ali meni ovi listovi izgledaju jako grubi.
Za bilo kakav maketarski rad. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
|
Upisano: Sub Svi 07, 2011 5:03 pm Naslov poruke: |
|
|
nemoj da te zavara broj i veličina zubaca na pili važan je broj zubaca vrsta sječiva nagib zuba broj okretaja ............
vjeruj mi imam listova pila za drvo iveral aluminij plastiku i.t.d.u vrijednosti cca 40 000 kn |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
|
Upisano: Ned Svi 08, 2011 4:44 pm Naslov poruke: |
|
|
prva faza gotova
By jopo102030 at 2011-05-08
By jopo102030 at 2011-05-08
sad radim kućište. onako malo dizajnerski  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Ned Svi 08, 2011 11:23 pm Naslov poruke: |
|
|
E ovo će bit prava pila . _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
 | | Član od: 15 Velj 2011 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 8:50 am Naslov poruke: |
|
|
Samo bi te upozorio da s prednje i stražnje strane lista pile staviš šajbe u promjeru 30% lista pile, a to bi ti za ovaj tvoj list konkretno iznosilo 40 mm. Naime to je i mene upozorio jedan kolega s foruma pa sam malo pogledao u knjigu s fakulteta i vidio da je to potrebno radi proklizavanja i da ne bi dolazilo do plesanja lista. Ne znam koliko to ima utjecaja kod pila malih promjera, jer baš i prakse nemam ali biti na oprezu s takvim stvarima nije na odmet. _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 3:30 pm Naslov poruke: |
|
|
pa u praksi ti to ide otprilike da teorija o 30% promjera lista stoji i na svim mojim velikim cirkularima je to stvarno tako ali ovde je broj okretaja 1850
dok je tamo od 5000 do 8000 a promjer lista je 130 dok je tamo 250 do 300.
šta se tiče vibracija omjer promjera i debljine je znatno smanjen i.t.d.
da ne duljim u odnosu na proračune i velike cirkulare ovo ti je igračka
ali za letvice od 1do 5 mm vrlo korisna igračka.
p.s. kućište skoro gotovo.
šaljem slike uskoro |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 4:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislin da će ti bit malo to okretaja, kidat će ti drvo. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 5:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| jopo Napisao/la: | nemoj da te zavara broj i veličina zubaca na pili važan je broj zubaca vrsta sječiva nagib zuba broj okretaja ............
vjeruj mi imam listova pila za drvo iveral aluminij plastiku i.t.d.u vrijednosti cca 40 000 kn |
Pored tolikih cifri što nije onda jednostavnije kupit gotov cirkular, Proxxonov košta oko 3500 i 4000 kn ako se ne varam, onaj najjači model.
Ako je ovo izrada cirkulara iz zabave, onda zanemarite komentar
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 6:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Istina ali treba imati toliko para za odrješiti kesu  _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 10:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Night Hawk Napisao/la: | | jopo Napisao/la: | nemoj da te zavara broj i veličina zubaca na pili važan je broj zubaca vrsta sječiva nagib zuba broj okretaja ............
Pored tolikih cifri što nije onda jednostavnije kupit gotov cirkular, Proxxonov košta oko 3500 i 4000 kn ako se ne varam, onaj najjači model.
Ako je ovo izrada cirkulara iz zabave, onda zanemarite komentar
 |
izrada je iz zabave a pile u radionoci su osnovno sredstvo za rad u mojoj profesiji a za hobi mi se ne daju toliki novci.
u ovo što ću napravit uložit ću cca 200 kn i dva tri popodneva a oće li funkcionirat kako treba vidit ćemo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jopo
|
Upisano: Pon Svi 09, 2011 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Baraba Napisao/la: | Istina ali treba imati toliko para za odrješiti kesu  |
meni se čini da je puno veći gušt stvotit nešto a kad to još i radi kako treba ond se to zove čisto zadovoljstvo.
naravno uz veliku uštedu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Uto Svi 10, 2011 8:38 am Naslov poruke: |
|
|
Živa istina, ne bi svoju ljutu mašinu dao za proxxona nikada, jer su neke stvari neprocjenjive a za sve ostalo postoji mastercard  _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| trpanj
 | | Član od: 24 Ožu 2007 | | Poruke: 40 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 10, 2011 4:14 pm Naslov poruke: |
|
|
U pevecu sam nasao mali stolni cirkular Einhell 800 w 2950 okr/min promjera pile 200 mm za 500 kn. Pa me zanima vase misljenje o tome? _________________ Cijeli svijet je totalni cirkus i svi se lančano drže za jaja. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|