Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Ned Ožu 20, 2011 10:12 pm Naslov poruke: Registracije "drvarskih" DFS 230 |
|
|
Kolega Tomo mi je ustupio krasnu maketu DFS 230 u 48-ici i sad razmišljam koju registraciju implementirati na trup iste.
Molio bi malu pomoć; iz fotki iz Drvarske operacije mogu se razaznati slijedeće registacije 45 jedrilica koje su uporabljene u akciji:
H4+3-50
?E+1-33
??+4-5?
Da li tko ima još saznanja o mogući registracijama koje bi mi pomogle u odluci?
Unaprijed hvala _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2011 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Nece puno pomoci oko registracija, ali moze oko bojenja i detalja...
Zivi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2011 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Vlado, odlicne fotke. Dvije od ovih nisam nikada prije vidio.
Ako ima još, samo izvoli.
Lp _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Pon Ožu 21, 2011 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
guglaj dfs 230 u kombinaciji s Drvarom i konjičkim skokom i naići ćeš na nekoliko fotki.
btw. preživjele jedrilice uništene su tokom snimanja Desanta na Drvar, možda ali samo možda se i u samom filmu vidi štogod, pitanje je koliko autentično _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
|
Upisano: Uto Ožu 22, 2011 9:06 am Naslov poruke: |
|
|
Da, jedrilice su stradale tijekom snimanja filma i suludog paljenja istih. _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
|
Upisano: Sri Ožu 23, 2011 8:09 am Naslov poruke: |
|
|
| Posljednji kostur jedrilice koji je stajao ispred muzeja u Drvaru su krajem 90-tih nizozemski SFOR-ovci jednostavno natovarili na kamion i odnijeli kuci... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 23, 2011 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| dr. vlado Napisao/la: | | Posljednji kostur jedrilice koji je stajao ispred muzeja u Drvaru su krajem 90-tih nizozemski SFOR-ovci jednostavno natovarili na kamion i odnijeli kuci... |
Mučka đ....d!
Nego, ako me oči ne varaju, vidim da ovi DFS-ovi nemaju svastiku na vertikalcu, već neki imaju ovu kružnu oznaku (koje označavanje /pretpostavlj. za potrebe ovog poduhvata/ se očito ponavlja i na nosu jedrilice). Ili je u pitanju nešto drugo ...
Zna li netko više o tome? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2011 1:37 am Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | | dr. vlado Napisao/la: | | Posljednji kostur jedrilice koji je stajao ispred muzeja u Drvaru su krajem 90-tih nizozemski SFOR-ovci jednostavno natovarili na kamion i odnijeli kuci... |
Mučka đ....d!
Nego, ako me oči ne varaju, vidim da ovi DFS-ovi nemaju svastiku na vertikalcu, već neki imaju ovu kružnu oznaku (koje označavanje /pretpostavlj. za potrebe ovog poduhvata/ se očito ponavlja i na nosu jedrilice). Ili je u pitanju nešto drugo ...
Zna li netko više o tome? |
Upravo to (nedostatak svastike) već neko vrijeme želim napisati kao zanimljivost. Mislim da sam negdje pročitao da je to žute boje i označavalo je transportnu Schleppgruppe 1 - moram samo naći gdje sam to vidio _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:

hornet: poruka promijenjena dana: Čet Ožu 24, 2011 2:05 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2011 1:48 am Naslov poruke: |
|
|
Da, mogla bi biti oznaka neke postrojbe, ili neka druga "ad hoc" oznaka ...
No, ovaj deficit svastike mi je vrlo neuobičajen i čudan, pače se ne sjećam da sam to igdje to uočio kod LW zrakoplova ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DarkoB
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 124 | | Mjesto: sl. i kr. grad Varaždin |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2011 9:09 am Naslov poruke: |
|
|
Evo dvije iz knjige Luftwaffe Colors: Transporter 2 - Luftwaffe Transport Units, izdanje Ian Allan.
Vide se H4+3-39 i H4+2-8. Loš sken.
 _________________ http://warasdinerart.wordpress.com
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| L 555 BAT
 | | Član od: 20 Lis 2008 | | Poruke: 323 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Tra 06, 2011 7:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: |
btw. preživjele jedrilice uništene su tokom snimanja Desanta na Drvar, možda ali samo možda se i u samom filmu vidi štogod, pitanje je koliko autentično |
popodne bio film na klasik tv- u , jedna zapaljena jedrilica je imala oznaku H4+1-53 (ja sam je zapisao kao H+4-153??) - moguće da registracija odgovara? _________________ MAK Reoplan - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Čet Tra 07, 2011 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
ne budi lijen dva screenshota iz filma, nisam primjetio iznad spomenutu registraciju no evo jedna u letu i jedna oko koje se najviše snimalo
 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 8:20 am Naslov poruke: |
|
|
Znao sam da sam ovo negdje vidio...
Zivi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
Momci, hvala lijepa, ovdje se već nakupila prava mala arhiva o ovome, nadasve zanimljivom i za naše uvjete krajnje neobičnom, događaju.
Sve fotke i skenovi su jako, jako dobrodošli, jednako kao nove koje ćemo postavljati.
LP _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
| | Član od: 22 Svi 2008 | | Poruke: 410 | | Mjesto: Svicarska |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|