Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Tra 10, 2011 11:48 pm Naslov poruke: Trazim znalce Photoetchinga i USS WWII navy-a |
|
|
Evo mene opet u ovaj dio foruma, i to sa ovim upitom.
Jel je moguca izrada PE plocica u "kucnu radinost"? Vidio sam po netu da ima toga, ali jeli se nego bavi s time tu?
Dakle TRAZIM neko tko bi mi mogao napravit nesto jetkovine, nista komplicirano.
E sad pitanje za USS navy znalce, trebao bi nac uzorak metala koje su imale povrsine na USS WWII brodovi, znaci nesto kao anti skid plate, al sam vidio negdje da nije onako tipicni anti skid kao kod IJN recimo nego ima bas neki uzorak.
Hvala unaprijed svima _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 9:47 am Naslov poruke: |
|
|
Nemam iskustva s PE u kućnoj radinosti, ali ovdje izgleda tako jednostavno:
http://www.techniks.com/how_to.htm
Ako se odvažiš, javi kako je uspjelo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 12:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako je bas nesto jednostavno, da se relativno jeftino i bez puno komplikacija izvesti, naprimjer flomasterom maskiras. No doduse ako znas nekoga tko je radio sa tiskanim plocicama, neka ti pokaze proces sa lakiranjem, maskiranjem, osvjetljavanjem i nagrizanjem. Dosta si spretne ruke i budes pokopcao kako izvesti PE set za maketu
Sretno i lijep pozdrav
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
hmm...meni u biti treba neki tanki PE sheet sa uzorkom anti slip materijala koji je USS Missouri imao na recimo svim 40mm platformama kao pod.
Nasao sam na netu vec za kupit diamond i X shape anti-skid folije, ali nije bas taj isti uzorak... _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
 | | Član od: 04 Sij 2011 | | Poruke: 368 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Pon Tra 11, 2011 1:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Oko uzorka neklizajuce povrsine ti ne mogu pomoci (ak imas kakvu fotku napravi se uzorak po njoj), a ak ti treba izradit pleh, javi. _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sonic
| | Član od: 28 Ožu 2011 | | Poruke: 5 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sri Tra 13, 2011 9:14 am Naslov poruke: |
|
|
kad je vec rijec o photoetchingu mene zanima ako se netko bavi s time gdje nabavlja mesing lim ili materijal s kojim radi. osobno doma radim plocice pa mi nije nikakav problem napraviti bilo sto drugo ali ne znam di kupiti medij za jetkanje tako malih debljina. mislim da bi nam to koristilo u ovom postu  _________________ Assumption is the mother of all fuckups. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
 | | Član od: 04 Sij 2011 | | Poruke: 368 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Čet Tra 14, 2011 10:03 am Naslov poruke: |
|
|
Recimo JB Models. Ima hrpa trgovina koje drze mesingane, bakrene, aluminijske, .... limove. Google  _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|