Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Čet Tra 07, 2011 11:59 pm Naslov poruke: Iwata-dizna problem. |
|
|
Prosli tjedan usred bojanja vise boja nije isla van..
Nakon sto sam bacio boju,i pregledao AB vidio sam što ne štima,dizna se nece zaserafiti do kraja na airbrush,kao da u nedogled okrečem,nakon par test fitanja uspio sam ju staviti,ali nisam vise mogao odseraviti,kada sam pokusao primitivnom metodom ona je pukla.Narucio sam novu i stigla je neki dan.Kad ono opet isti problem.serafim i serafim a ništa samo se okreće-boja opet naravno ne ide van :S .
Neznam sta da radim,jako sam temeljito ocistio airbrush,sve pregledao i tu ne štima zrak ne povlaci boju jer dihta kroz diznu i boja ne ide van.
Da li netko mozda ima ideju kako to rijesiti?
evo sheme.
pricam o ovom najmanjem dijelu,odn. najdesnijem.
Lp,Sven. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
 | | Član od: 16 Lis 2009 | | Poruke: 316 | |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
Ako serafis i serafis a ne "zategne" ti diznu onda se bojim da si shebao navoj unutarnji, a ako si to napravio tesko da ces moci to popraviti...
Mozda imas srece pa si samo "diznin" navoj shebao, a ne unutarnji...ako si diznin navoj unistil onda vjerojatno imas neki "smet" na unutarnjem navoju pa bi to trebao ocisiti...
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
| sponge Napisao/la: | Ako serafis i serafis a ne "zategne" ti diznu onda se bojim da si shebao navoj unutarnji, a ako si to napravio tesko da ces moci to popraviti...
Mozda imas srece pa si samo "diznin" navoj shebao, a ne unutarnji...ako si diznin navoj unistil onda vjerojatno imas neki "smet" na unutarnjem navoju pa bi to trebao ocisiti...
Lijep pozdrav.
Sponge |
Nazalost nije diznin jer je dizna nova i prvi put koristena,samo ne kuzim kako mi se sj*** unutarnji navoj,nisam koristio nitro,nikad mi nije pao,koristio sam prepruceni "cistac" za ab,zaista ne kuzim??
No dobro,sta da radim,ab nije ni pol godine star!
Lp. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 12:09 am Naslov poruke: |
|
|
Te dizne na Iwati su pipljave, i ja sam jednu previše zašarafio pa je pukla. Moraš bit jako pažljiva sa njima.
Čini mi se da si uništio navoj i na prvoj i na drugoj dizni. Ako nisi uništio navoj dizne, onda je moguće da si uništio navoj na tijelu AB-a (dio 13c sa sheme).
http://www.iwata-medea.com/images/iwata-pdf/guide_performance.pdf _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
| Night Hawk Napisao/la: | Te dizne na Iwati su pipljave, i ja sam jednu previše zašarafio pa je pukla. Moraš bit jako pažljiva sa njima.
Čini mi se da si uništio navoj i na prvoj i na drugoj dizni. Ako nisi uništio navoj dizne, onda je moguće da si uništio navoj na tijelu AB-a (dio 13c sa sheme).
http://www.iwata-medea.com/images/iwata-pdf/guide_performance.pdf |
Vjerujem da je problem 13c,jer kao sto napsiah ovu novu diznu sam tek prije pol sata prvi put stavio,tako da je nemoguce da sam shebo navoj?
LP. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 12:16 am Naslov poruke: |
|
|
Ako ti je tijelo otišlo sumnjam da ćeš ga uspijet nabavit. Raspitaj se malo po shopovima gdje su naručio AB... Al neće biti jeftino nažalost.
Neznam što da ti preporučim, jedino da je nekako trajno učvrstiš i koristiš AB dokle ide... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 12:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Ok,skuzio sam da je gotovo,ali ne razumijem kako,pazio sam ga i mazio,nikad nije pao ništa,a nije ni 6 mjeseci star :S |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 1:32 am Naslov poruke: |
|
|
Iz svega ovoga ja bih rekao da ti je u utorima navoja dijela 13C ostala prljavština ili ti se "zapekla" neka boja i sad ne možeš ušarafiti novu diznu jer ti vrhovi navoja dizne ne ulazi u utore navoja dijela 13C. Kužiš?
Ako i uspiješ malo zašarafiti, potrebna ti je velika sila da to do kraja zašarafiš jer se onda ta prljavština "melje" među navojima i otežava zašarafljivanje i naravno može doći do pucanja dizne.
Btw. I meni je pukla neki dan, na VEDI.
Probaj upravo taj dio 13C oprati u nitru. Baš ga i treba koristiti u tom slučaju. Samo pazi da povadiš sve gumene brtve prvo.
Uzmi četkice za čišćenje AB-a. Ako ih nemaš onda mogu poslužizi i one male četkice za čišćenje zuba. Imaš ih u DM-u i sl trgovinama.
Natapaj četkice u nitro i čisti kao što se čisti top.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 1:55 am Naslov poruke: |
|
|
Ali ako je okrece i okrece u nedogled, a neda se zavinuti i stegnuti, onda nema sta drugo biti nego navoj. Inace bi doslo do dijela gdje se zapekla boja i stalo bi, nebi se vise okretalo. A posto nece ni nova dizna, onda je unutarnji navoj.
Jesi li, nakon sto si otkrio problem, na silu sarafio diznu? Moguce da su tad otisli navoji.
Naravno da postoji stroj za narezivanje navoja (kako bi inace uopce napravili navoje), pa probaj da ti poprave. Ponesi i diznu da mogu izracunati sirinu i kut navoja. Mozda uspije. Ako ne, jbg, skupljaj lovu za novi AB. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 7:12 am Naslov poruke: |
|
|
| Vukic Napisao/la: | | Naravno da postoji stroj za narezivanje navoja (kako bi inace uopce napravili navoje), pa probaj da ti poprave. Ponesi i diznu da mogu izracunati sirinu i kut navoja. Mozda uspije. Ako ne, jbg, skupljaj lovu za novi AB. |
Ako je problem u navoju (a za sada sve upućuje na njega) onda nažalost ponovno urezivanje navoja neće puno pomoći, jer novi navoj će imati veći promjer od navoja dizne i opet je se neće moći ušarafiti.
Probaj namotati malo teflona (vodoinstalaterskog) na navoj dizne, pa je probaj ušarafiti. To bi ti moglo barem privremeno riješiti problem. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 7:42 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala dečki,probati ću s teflonom,več sam temeljito očistio s tim četkicama za čiščenje Ab.
Puno Hvala.
Lp,Sven. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 7:53 am Naslov poruke: |
|
|
Nazalost teflon nije uspio,sada mi jedino ostaje privremeno kupiti vedu,pa onda dalje-ima neko link na vedu?
Lp. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vukic
 | | Član od: 16 Stu 2010 | | Poruke: 1144 | | Mjesto: 385 km predaleko |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 8:33 am Naslov poruke: |
|
|
| Thundercat Napisao/la: | | Vukic Napisao/la: | | Naravno da postoji stroj za narezivanje navoja (kako bi inace uopce napravili navoje), pa probaj da ti poprave. Ponesi i diznu da mogu izracunati sirinu i kut navoja. Mozda uspije. Ako ne, jbg, skupljaj lovu za novi AB. |
Ako je problem u navoju (a za sada sve upućuje na njega) onda nažalost ponovno urezivanje navoja neće puno pomoći, jer novi navoj će imati veći promjer od navoja dizne i opet je se neće moći ušarafiti.
|
Mislio sam da ne urezuju nove navoje, naravno da ce imati veci promjer, nego da namjeste stroj na ovaj promjer, pa samo (ajmo reci) isprave ove stare. Mozda uspije, vrijedi pokusati. Sigurno ce biti jeftinije od novog AB-a, a da potraje jos par mjeseci-super. _________________ Grade moj! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 8:42 am Naslov poruke: |
|
|
Ha dobro-strpljen spasen,uzeti cu si ovog sa 02 i 0,3 iglama i diznama i crijevo,polsuziti ce 6,7 mjeseci dok ne usparam za novi!
Hvala i Lp |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|