Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Fw 190A-8 (1:48)
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 01, 2011 3:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemrem vjerovati da ste pali na ovaku jeftinu foru Very Happy
Vidi se ko pozna Preludea, a maketa je totalna koma, aj sad priznaj ko ju je napravio.... Wink
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 01, 2011 4:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:
Vidi se ko pozna Preludea, a maketa je totalna koma, aj sad priznaj ko ju je napravio.... Wink

Samo malo, kako to misliš da je maketa koma? Naime, ja sam mu je napravio po narudžbi pa zato želim čuti tvoje argumente zašto mi pljuješ maketu?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pet Tra 01, 2011 5:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nebi li gospon prelude sada trebao biti banan jer tudju maketu predstavlja kao svoju Twisted Evil

Andrej: poruka promijenjena dana: Pet Tra 01, 2011 5:11 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 01, 2011 5:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Niš, vidim da sam više-manje provaljen (mada sam dobrim dijelom za to i sâm kriv) pa nema smisla da vas dalje zavitlavam … Mada su neki i fino nasjeli … Twisted Evil Što i nije čudo jer ovo doista jest fascinatan die-cast. I to poprilično težak (od metala je) - mogao bi komotno poslužiti kao hladno oružje ...

No, nije sve neistina što sam napisao. Naime, ovo doista jest pravi pravcati OOB. Uostalom slike ne lažu:

Ali ajmo redom - kako je zapravo smišljena ova pošalica; naime, moj dragi kolega klubnik mi je prije koji tjedan donio u klub pokloniti ovaj die-cast model – očito smatrajući da sam maketvorično gledano – posve “hopeless” slučaj … Vrijeme će pokazati da li je dugoročno – bio u pravu … ali realno, koeficijent za dobitak mu je poprilično "mršav" – za razliku od mog – ako jednog dana ipak sklepam nešto …
No, kako su se nazočni klubnici oduševili autentičnošću, pače i svim drugim maketarskim elementima replike (u što se uostalom imate prilike i uvjeriti), pala je ideja da to pokušam provaliti i prezentirati na forumu kao (moj) maketarski uradak. Ruku na srce, inače mi ovakva provokacija pari i malo pretenciozno, ali se nadolazeći 1. travanj nametnuo kao naručen, pa se sve poklopilo …
Nadalje, nisam lagao ni glede sklapanja – sve je doista bilo “shake´n´bake” Laughing (znači, jedino mi je preostalo umetnuti stajni trap te podvjesni nosač i tank s gorivom – al mi je doista uglavljivanje lijevog kotača malo štekalo … ha-ha).
Naravno "washati" neću ... kao ni dodavati bilo što. Ali baš me zanimaju sada komentari na ovakvo nešto u vitrini. Ja sam osobno bio doista fasciniran ...

Inače, vidim da su neki provalili i Sretena Firstića iz Travnika, ali vidim nitko nije i Oblt. Lügea (pogledajte u njem. riječniku što je "die Lüge"). Naravno, riječ je o aparatu Oblt. Waltera Dahla ...

No, da ne bude sve na prevari, podloga je doista moj rad - jedino nemojte pitati od kada se ovaj miks pijeska, gipsa i pastela već suši u ovom okviru ... Laughing Prava pravcata terra antiqua ...

Na koncu, nadam se da nitko od “nasukanih” neće zamjeriti (btw. Karaya je ispao kralj kraljeva - ovo s hiperscaleom … LOL umire ), jer ponajprije i u konačnici je sve ovo ipak i šala na moj vlastiti račun …
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Tra 01, 2011 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky, da ne misliš da sam bio ozbiljan oko mog prijašnjeg posta. Laughing
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Pet Tra 01, 2011 8:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@Timmy
Ma kaj bi ,tek sam sad sjeo opet za komp pa nisam stigao reagirati, ono sam rekao u skladu sa ostatkom posta: zeka peka ,kaj ne! Very Happy
Vidim sastanci u klubu su postali vrlo šaljivi.... Very Happy
Btw di je nabavljen taj Die-cast, kod nas negdje il je kupljen vani?
profa

Član od: 01 Lip 2007
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Sub Tra 02, 2011 2:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A taman sam se obradovao Exclamation, al' sam nekako nesvesno povezao datum i ime mehaničara, pa onda nastavio čitati topic...
No, nema reči, sastavio si ga, to je to Laughing
'ajde sada plastiku u ruke, i radi nešto kako treba!!
frka

PorukaUpisano: Sub Tra 02, 2011 8:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E odlično Robi, ja volim takve makete koje su napravljene uredno i točno, sa mjerom za weathering po vlastitom izboru. Bravo!!!
Natrag na vrh
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Čet Lip 02, 2011 10:58 am    Naslov poruke: Fw-190A, u odbrani 3. Reicha Citiraj ovaj komentar

Bravo!
(Hrabri!)Drago mi je da se još jedan istraživać autodidakta vratio "Velikom cirkusu", borbi izrade maketa. Evo zapljeskah i ja.
Lijep pozdrav, Dragiša.
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lip 02, 2011 4:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Glavom u stol

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma