Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 01, 2011 3:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemrem vjerovati da ste pali na ovaku jeftinu foru
Vidi se ko pozna Preludea, a maketa je totalna koma, aj sad priznaj ko ju je napravio....  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 01, 2011 4:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Vidi se ko pozna Preludea, a maketa je totalna koma, aj sad priznaj ko ju je napravio....  |
Samo malo, kako to misliš da je maketa koma? Naime, ja sam mu je napravio po narudžbi pa zato želim čuti tvoje argumente zašto mi pljuješ maketu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Tra 01, 2011 5:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Nebi li gospon prelude sada trebao biti banan jer tudju maketu predstavlja kao svoju 
Andrej: poruka promijenjena dana: Pet Tra 01, 2011 5:11 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 01, 2011 5:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Niš, vidim da sam više-manje provaljen (mada sam dobrim dijelom za to i sâm kriv) pa nema smisla da vas dalje zavitlavam … Mada su neki i fino nasjeli … Što i nije čudo jer ovo doista jest fascinatan die-cast. I to poprilično težak (od metala je) - mogao bi komotno poslužiti kao hladno oružje ...
No, nije sve neistina što sam napisao. Naime, ovo doista jest pravi pravcati OOB. Uostalom slike ne lažu:
Ali ajmo redom - kako je zapravo smišljena ova pošalica; naime, moj dragi kolega klubnik mi je prije koji tjedan donio u klub pokloniti ovaj die-cast model – očito smatrajući da sam maketvorično gledano – posve “hopeless” slučaj … Vrijeme će pokazati da li je dugoročno – bio u pravu … ali realno, koeficijent za dobitak mu je poprilično "mršav" – za razliku od mog – ako jednog dana ipak sklepam nešto …
No, kako su se nazočni klubnici oduševili autentičnošću, pače i svim drugim maketarskim elementima replike (u što se uostalom imate prilike i uvjeriti), pala je ideja da to pokušam provaliti i prezentirati na forumu kao (moj) maketarski uradak. Ruku na srce, inače mi ovakva provokacija pari i malo pretenciozno, ali se nadolazeći 1. travanj nametnuo kao naručen, pa se sve poklopilo …
Nadalje, nisam lagao ni glede sklapanja – sve je doista bilo “shake´n´bake” (znači, jedino mi je preostalo umetnuti stajni trap te podvjesni nosač i tank s gorivom – al mi je doista uglavljivanje lijevog kotača malo štekalo … ha-ha).
Naravno "washati" neću ... kao ni dodavati bilo što. Ali baš me zanimaju sada komentari na ovakvo nešto u vitrini. Ja sam osobno bio doista fasciniran ...
Inače, vidim da su neki provalili i Sretena Firstića iz Travnika, ali vidim nitko nije i Oblt. Lügea (pogledajte u njem. riječniku što je "die Lüge"). Naravno, riječ je o aparatu Oblt. Waltera Dahla ...
No, da ne bude sve na prevari, podloga je doista moj rad - jedino nemojte pitati od kada se ovaj miks pijeska, gipsa i pastela već suši u ovom okviru ... Prava pravcata terra antiqua ...
Na koncu, nadam se da nitko od “nasukanih” neće zamjeriti (btw. Karaya je ispao kralj kraljeva - ovo s hiperscaleom … ), jer ponajprije i u konačnici je sve ovo ipak i šala na moj vlastiti račun … |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2430 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 01, 2011 5:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Poky, da ne misliš da sam bio ozbiljan oko mog prijašnjeg posta.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5402 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 01, 2011 8:31 pm Naslov poruke: |
|
|
@Timmy
Ma kaj bi ,tek sam sad sjeo opet za komp pa nisam stigao reagirati, ono sam rekao u skladu sa ostatkom posta: zeka peka ,kaj ne!
Vidim sastanci u klubu su postali vrlo šaljivi....
Btw di je nabavljen taj Die-cast, kod nas negdje il je kupljen vani? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| profa
 | | Član od: 01 Lip 2007 | | Poruke: 77 | | Mjesto: Pančevo |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 2:38 am Naslov poruke: |
|
|
A taman sam se obradovao , al' sam nekako nesvesno povezao datum i ime mehaničara, pa onda nastavio čitati topic...
No, nema reči, sastavio si ga, to je to
'ajde sada plastiku u ruke, i radi nešto kako treba!! _________________ u radu: davno sam zaboravio broj i redosled... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2011 8:23 am Naslov poruke: |
|
|
| E odlično Robi, ja volim takve makete koje su napravljene uredno i točno, sa mjerom za weathering po vlastitom izboru. Bravo!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 02, 2011 10:58 am Naslov poruke: Fw-190A, u odbrani 3. Reicha |
|
|
Bravo!
(Hrabri!)Drago mi je da se još jedan istraživać autodidakta vratio "Velikom cirkusu", borbi izrade maketa. Evo zapljeskah i ja.
Lijep pozdrav, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 02, 2011 4:02 pm Naslov poruke: |
|
|
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|