Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2011 9:13 pm Naslov poruke: Eurofighter 1:48 |
|
|
Evo započeo sam ga prije dva dana polipio sve šta se može spojit prije ubacivanja kabine i stajnog trapa,maketa meni više nego dobra,tu i tamo nešto će se pokitat,obrusit,uglavnom želim ga napravit u tjedan dana.I kako sam sebi obećao striktno OOB,ali...eto stavio sam malo botunčića na ekrane kontrolne table jer me taj dio nekako iznervira,i to mora bit to,neću ni pokušat nikakve žice u otvorima stajnog trapa jer ako krenem filozofirat.....hoću nešto na polici i dosta mi je detaljiranja oko nečeg šta nikad neću ni pogledat.Danas treći dan obojao sam unutrašnjost kabine,ujutro bi trebalo dugmad i sitnice u crnu ili antracit i sklapanje trupa.Do zastoja može doć ako odem do Splita na nekakav sajam naoružanja u Spaladiumu,nadam se da su odabrali hostese koje će svojim naoružanjem odvlačit pažnju od izložaka
nisam dugo bio na photobucket,uvik me šokiraju nekim novim sistemom,nadam se da će nešto ostat na stranici |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2011 9:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo izgleda za sada,zanima me bojanje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
| Svaka cast jako bogato izgleda ovo naoruzanje i avion a sto se tice photobucketa stvarno je kriminal koliko vrse ye prepravke svaki put neka izmena. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sneni
 | | Član od: 05 Svi 2008 | | Poruke: 446 | | Mjesto: Banjaluka |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 8:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar početak. Ne zaboravi dodati težinu u nos - što više to bolje Koju ćeš šemu bojenja i označavanja raditi? Ovih dana su aktuelni britanski Tajfuni iznad Libije... _________________ To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 9:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Sneni Napisao/la: | Dobar početak. Ne zaboravi dodati težinu u nos - što više to bolje Koju ćeš šemu bojenja i označavanja raditi? Ovih dana su aktuelni britanski Tajfuni iznad Libije... |
Definitivno "Nemca",nos ću nabit olova bez brige,ali danas se lomim oko boje u kokpitu,pa to je za ispalit,ova u sastavnici u odnosu 75% R57 i 25%R5 mi je nekako tamnija od potrebne,a opet tu igra i blic na fotografijama,a pronaša san i u boji R 76,sam više ne znam da li da je skidam ili ostavim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nemsy_29
 | | Član od: 26 Velj 2010 | | Poruke: 78 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Čet Ožu 31, 2011 3:04 am Naslov poruke: |
|
|
Trenutno radim ovo al u 1/72 tako da cu pratiti ovaj projekat. Mene buni jedino boja, tim mixom cu se pozabaviti kad dodje vreme za to. Pratim ovaj rad  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Čet Ožu 31, 2011 7:40 am Naslov poruke: |
|
|
| boja cockpita na eurofighteru bi trebala biti kao i na američkim avionima dark gull gray FS 36231 (barem mi je na slikama tako vidljivo), ne znam koja je to boja po RAL standardu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Cehtunger
 | | Član od: 19 Jul 2010 | | Poruke: 44 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Pet Tra 01, 2011 1:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Citirat ću cjenjenog kolegu Vikinga i dat ću moja zapažanja:
"Kokpit: Kitanje pin markova, sjedalo je preko mm preširoko, a kada kokpita preplitka - sjedalo viri preko 3mm preko ruba canopy-a. Potrebno srezati sjedalo i odrezati dno kade canopya na mjestu sjedala".
-ovaj problem nisam primjetio,sic je ušao sa malo pritiska i pod određenim kutom,možda malo stanjit stranice kokpit kade ili stanjit bočne strane tjela maketei ove pomaknut za 1/4mm u stranu,maketa je debela ima se prostora za skidat plastiku,sic ne udara u pokrov sve san provjerio
"Wheel bay - 1 pin mark po cm kvadratnom"
-ima ih,nisu baš toliko kritični,ima san 10 min posla
"Krila - užasno pripasavanje - puno kitanja na svim spojevima, obilno korištenje cijanofixa, loša nivelacija trupa i krila"
- puno kitanja...
-provjrio u "suho" sve dobro pritegao,idealno paše
"Zračna kočnica - najveći problem na maketi ukoliko se stavlja zatvorena - viri gotovo milimetar - preko tjedan dana mi je trebalo da to porežem i pokitam - užas"
-tu sam imao sa desne strane višak plastike u utoru i za 2min ga stanjio i doveo u red,kočnica upada ko metak
"i sad dvije bizarnosti. Uvodnici zraka su izvedeni kao da im se to nije dalo raditi... totalno pojednostavljeni... najbolje je rješenje (koje sam i ja primijenio) napraviti poklopce. Kad smo kod poklopca, Eurofighter na vertikalcu ima dva ispušnika koja se revellu nisu dala raditi, pa je IZLIO poklopce za te ispušnike ?!? skupa sa vertikalcem, - rješenje je ili mukotrpno bušenje ili pofarbati u crveno i staviti RBF-ove... isti slučaj sa ovom rupom na spoju krila i trupa - po defaultu je treba probušiti - ja sam napravio poklopac i stavio RBF"
-uvodnici malo komplicirani ali ne da se ne želiš zabavit,na fotografijama originalaidu unazad u padu i to se da lako rješit,ja sve te uvodnike napravim sam od glinamola tako da ovaj postoječi uvodnik nabijem kroz glinamol i izađe mi kroz cjev onaj višak kao tuba,po prilici ga savijem kako bi bio na slici opet da bude šta vjernije,oblikujem rubove,premažem kad je suho odvajačem za kalupe,nakon toga ide poliesterska smola ili epoksi kit prva ruka,lagana poliesterska zavjesa za armaturu i malo više iste mase sa kojom radim druga ruka,kad se osuši potopim u vodu,glinamol i odvajač se rastope a ostane nastavak uvodnika zraka u cjevastom obliku lipo glatkih unutarnih stranica,posli još kakva fiksiranja i ojačanja sa strane da se drži sve dobro u tjelu makete,ispušnici na vertikalcu,imam već ideju opisat ču je kroz rad
"Nos je malo prevelik - opet kitanje"
-naliježe savršeno to mi je najbitnije
"ispušnici - preveliki - ili je rupa premala ?!?"
-upadaju savršeno
Sve u svemu mislim da ja i kolega Viing nismo dobili istu maketu jer postoje dva različita serijska broja na kutiji šta sam nedavno saznao,ova moja bi mogla bit dosta dorađena i ne izgleda tako opako a vidim da se on dobro namučio.Ipak je nakon svih problema doveo na visok nivo i ima kvalitetan rad,ako sam u krivu slobodno me ispravite,sve u svemu mislim da ču je savladat,na svaki problem na maketi sjetite se nažalost preminulog Ivice i jednostavno ga rješite bez živciranja(aludiram na njegova jednostavna i efikasna rješenja bez puno kompliciranja,da ne bi neko pomislio da mislim da ga je ubilo živciranje oko izrade maketa,on je to brzo rješava s onim šta mu je pri ruci i bolje nego sa skupim ekstra setovima),uvik se može i izač van na sunce kad zapne,evo još malo napretka,postarivanje sa tušem i nakon pranja,na slici ne izgleda dobro kao uživo,već je sve sklopljeno i spremno za dalje
tuš Rotring za rapidografe razrijeđen sa vodom daje fini sivkasto crni filter zaprljanja i može se ispiranjem uz blagu sapunicu nakon sat sušenja lagano skidat višak koji ne želite,koristim ga i za uvodnike zraka i dobijem odličan efekt,uzmete li klasični Pelikan-tuš crnilo možete se pripremit za novo bojanje,ništa ga ne skida tako lako |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 9:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Rekao sam OOB ali već se mesari kabinu a tek ovaj eksperiment sa produženjem uvodnika zraka,uh oće li ovo završit ikako i na dobro
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|