Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

T-80 B revell 1:72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Tandrax

Član od: 08 Ožu 2010
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Velj 10, 2011 3:08 pm    Naslov poruke: T-80 B revell 1:72 Citiraj ovaj komentar

evo kupia san ovo u mulleru u zg-u neki dan, i pocea san ga slagat...

zasad je trup spojen i radi se na kupoli. nisam po sastavnicam a isa, jer mi se cinilo bolje da trup gornji i donji sredim odma, a kotace i gusjenice dodam posli...
inace nemam bash iskustva sa oklopom pa eto.. komentirajte.evo par slika ...
Smile

http://img841.imageshack.us/img841/8620/spa0342.jpg

[img=http://img821.imageshack.us/img821/2866/spa0341.th.jpg]

[img=http://img209.imageshack.us/img209/8427/spa0340.th.jpg]
[img=http://img823.imageshack.us/img823/3002/spa0339.th.jpg]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Pet Velj 11, 2011 1:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemoj me drzati za rijec, ali mislim da ta maketa ima nekih sitnijih pogresaka, kazem da ne bude na kraju da ti nitko nije rekao. Sad tocno sto, nemam ti pojma, davno citao negdje. Ne razumijem se previse u moderan oklop, no netko ce se vjerojatno javit sa savjetom vise...
Ako ti je prva maketa, nemoj se time onda zamarati. Bolje sastavi takvu kakva je, glavno da ucis i uzivas u maketarenju, a poslije ganjaj preinake kad se malo uvjezbas...

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Tandrax

PorukaUpisano: Pet Velj 11, 2011 3:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma skuzia san da nije bas ka na slici di se vidi onaj dio prednjeg donjeg oklopa, izmedju prednjih gusjenica i prednih svjetala, da fali nekakav dio koji tenk cini " brutalnim" . Confused

meni je taj dio samo onako ravan i bez detalja a na slici je pun nekih okomitih detalja.. ma blah zaboli me ... lipos se slaže i mislim da ce ispast dobro...

nebi tribalo bit problema..
Natrag na vrh
Tandrax

PorukaUpisano: Pet Ožu 25, 2011 3:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo nastavia san polako radit na maketi. sastavnica je trazila da za zeljenu zelenu boju mišam bronze green matt i light grey matt, ali kako san bia lin otisa san u LOM i kupia Russian armor green od model mastera, ali je problem ispa sta boja nije mat nego je vise onako silky kao one revellove boje oznacene brojevima 300+ ...
uglavnom to sad nakon prvog premaza izgleda ovako Sad

previse se sjaji i izgleda plasticno a da je mat izgledalo bi realnije. Sad mene zanima dali mi se isplati stavljat na maketu nakon sta ju opituran sloj matt laka prozirnog, oce li on neutralizirat ovaj "gloss" shit. ????

Nadalje ima san plan uzet malo rust boje i stavit je u maramicu i kapnut razredjivača na to i da na kraju na kistu ostane jako malo/skoro nista boje, te tako proc dio di su kotaci, kotace same i neke djelove oklopa da bi dobia izgled ko da je tenk bia u upotrebi.... jel mi ta ideja valja ili je glupa ?? pomoc....
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pet Ožu 25, 2011 4:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ide to, koliko citam moro bi mat pobiti sjajni lak, jel koliko sam skužio da se dekali ljepe tj. stavljaju na sjajnu površinu dal lakiranu ili prontom da nema silveringa i poslje kad se dekali osuše pukne mat lak.
Natrag na vrh
Tandrax

PorukaUpisano: Pet Ožu 25, 2011 4:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hmm Surprised

a sta sa ovim drugim djelom sta san pita???
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Sub Ožu 26, 2011 1:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jos bolje ako je sjajna, zbog deklala. No prije nego sto stavljas dekale probaj nanijeti sloj gloss laka da lijepse sjednu, ako nemas laka moze posluziti i pronto za parkete, samo ga naneses kistom po maketi, Na to naneses na kraju matt lak. Sto se tice sjaja, neki maketari tenkove skroz matiraju, neki naprave polumat, mislim da je i jedno i drugo ispravno. No ako ces ga nanositi svakako ga dosta razrijedi sa razredjivacem, ako ga kistom nanosis, slobodno cijelu maketu prijedji sa prontom da ti nanosenje mat laka ne digne osnovnu boju, biti ce ti jednostavnije posto kazes da si pocetnik.
Za hrdju ti nije glupa ideja. Ako zelis napravit curak hrdje najbolja kombinacija bi ti bila na tu bazu akril boja hrdje, sa time da ju pomijesas vodom u kojoj je malo detergenta za sudje (otprilike 2 kapi na 1 dl), sa tom otopinom razrijedis u omjeru 8:1 otprilike, mozes i slabije i onda nanosis pomalo i lagano tamo gdje treba. Na taj nacin ce ti hrdja samo lagano prekrivati osnovnu boju, a po potrebi mozes dodavati slojeve kako ti odgovara.
Ne znam koliko imas boja i kakva su ti sredstva za maketu, no ako radis prontom, mozes njime napraviti i wash. Dodas akrilnu boju u pronto ili malo vodene boje ako nemas crnu akril

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Tandrax

PorukaUpisano: Ned Ožu 27, 2011 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@ Ilija Smile

Pitaš šta iman od "alata" za bojanje? Iman samo revell ENAMEL(njih oko 60 komada Smile ) boje i neman niti jednu akrilnu( one za mišat sa vodon). Iman Rust od revella isto je enamel. Iman razrjeđivač od revella i mislon kupit sutra priksutra matt lak od itallieria u lokalnom LOM-u. Sad nisam bash svatia kako nanosim lakove te? Naime iman samo kistove, a ne kužim šta mišam s čim prije nanošenja.
skonta san ovako nekako :

Sloj ove gay zelene sjajne
/
Sloj gloss laka
/
Decale stavit
/
Stavit mat lak na kraj

Jesam li u pravu?

E sad me zanima jel triban ta dva laka razrjeđivat sa nečim ili ne?

A za ovo Wash neznam ni šta je to više/manje Smile
U biti to je onaj izgled ko da je tenk/avion bio korišten i onda simulira prljavštinu i izlizanost. Am i right??

Kako se to radi ???

LOL
Ispadam naporan Laughing
Natrag na vrh
Tandrax

PorukaUpisano: Čet Ožu 31, 2011 12:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo uvatia san malo vremena i evo sta san napravia.

Na ovoj maketi san isprobao nekoliko meni novih tehnika, što ljepljenja , što brušenja/šmirglanja, i prezadovoljan sam. Npr spojevi bočnog oklopa i glavnog se uopče ne vide jer je ljepilo stavljeno s unutrašnje strane Smile ( ovaj zutio dio i zeleni) .

A brus/šmirgl papir mi je otkriče stoljeca. Prije ga nisan koristia, nego obicnu rašpicu za nokte i rezultat je uvik izosta, a sad san prezadovoljan, naime kupola je iz 2 djela , gornjeg i donjeg, i spoj pri dnu viri malo u stranu. pa san ga šmirgla i sve 5 Smile

enivej evo par slika....

sad to počinje ličit na nešto...
Natrag na vrh
Cehtunger

Član od: 19 Jul 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ožu 31, 2011 11:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slagao, ima tu negdje pod projekti u radu...moram priznati da me nije nešto previše oduševila sama maketa...
Natrag na vrh
Tandrax

PorukaUpisano: Ned Tra 03, 2011 12:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

je nije neka uber tocna maketa, ali meni je ok i ono ... vježbam se a zasad mi je sve ispalo više nego dobro. S obzirom da mi je ova maketa i još jedna koja je pod " projektiu u radu" , su mi povratničke makete.
neznam meni je ovo ok...
probat cu ubacit josh nekih kerefeka, planiram napravit nakon ove gloss zelene, smeđi wash po tenku ko da je kroz blatu i prašinu iša, a onda na to matt lak.
wash ide sa smeđom akrilkom....
Natrag na vrh
Tandrax

PorukaUpisano: Pon Svi 09, 2011 5:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo polako nastavljan sa radom...

kupola gotova ceka bojanje, trup ceka drugu farbu i tako ...

Natrag na vrh
Tandrax

PorukaUpisano: Uto Jul 17, 2012 1:37 pm    Naslov poruke: Update i gotovo 95 % Citiraj ovaj komentar

Evo mog tenka konačno je skoro gotov Smile

obojan je bojam modelmaster russian tank green a ostale su revell neka odokativna i gusjenice mix 91 i rust mislim

pošto je glavna boja silky gloss boja onda sam stavio malo akrilnih smiksanih na njega da docaram prljavštinu i da izgleda malo življe Smile
To su neke akrlke iz dm-a Hobby Acryl u tubi od 60ml. Iman neku crnu i nekakva smeđecrvekasta... pa sam ih miksao i s njima zaprljao tenk i gusjenice ...

Nisam još stavio onaj glavni mitraljez gore na kupolu jer ga ne znam kako obojat, nisam našao slike na netu ... ( pomoć) Exclamation

e da i trebam ga još opiturat u matt lak da se ne sjaji ovoliko.....

ugl evo slike i dajte komentirajte jel valja jer ovo mi je 1. gotova maketa nakon DUUUUGOOOOO vremena....

Natrag na vrh
Tandrax

PorukaUpisano: Sri Jul 18, 2012 10:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Komentari ??? Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Čet Jul 19, 2012 9:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao laik za oklop napisat cu:
- Hoce li doci i chipping?
- Za sada mi izgleda ok, ali bi bolje fotke rekle vise Wink
- Samo nastavi - point maketarstva je gustanje Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma