Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB British sherman Mk.III
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 11:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja cu koristit mobihel na iducem auticu... nadam se da ce mi ovako lec kao tebi na tenku. Very Happy Bas se sjaji kako treba. Smile

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je! Sve je fenomenalno sjelo...od boje, maskirne sheme pa do laka..ali da se sjaji..ufff. Baš kao disco kugla. Wink
Nego, ako ti nije problem poslikat šta si sve to dobio za 100 kn s lakom da znam šta tražiti.
Slika govori 1000 riječi.
Kao i šta slike tvog Sherma ukazuju da je na putu da bude masterpiece. Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 12:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tamo di sam kupio lak nisu imali manje pakiranje, pa su mi prelili u manje kantice. Nisam htio kupiti litru laka. Sta ce mi toliko? Tako da nemam original kantice i nemam sta slikati. Pakiranje mozete vidjeti ovdje:

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=17108&postdays=0&postorder=asc&start=15

Ali samo trazis dvokomponentni zavrsni sjajni autolak i to je to. I obavezno pripadajuci akrilni razredjivac, jer je inace pregust. Ja sam ga bas jako razrijedio. Jbg, ipak se po autima ne prska maketrskim ab-om, a niti na samo 1 bar pritiska:)

Ima vjerojatno i boljih autolakova, ali mislim da nisu neophodni.
Vukic

PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 5:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima. Posto se lak odlicno osusio jos sinoc, odlucio sam se danas pozabaviti dekalima. Sjeli su odlicno. Imam primjedbu, ali o tome samo malo kasnije.

Evo slike:

38-ca je rezana tokom lijepljenja, naravno:

Ovo moram popraviti. Samo malcica CA ljepila i rijeseno:

E sad, sa lijeve strane ovog dekala na kojem pise HQ je trebao biti onaj crveno bijeli dekal kao i sa druge strane kupole. Medjutim, nema ga. Ne postoji. Dragon je isporucio kit sa jednim crveno bijelim dekalom manjka, a jednom 38-com viska. Sta da sad radim? Da bojam tu oznaku ili da ga ostavim bez? Strah me bojati cisto zbog nijanse crvene. Lako je za maskiranje:

Sta da radim?
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 5:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

farbanjem neces postic isti izgled kao drugi dekal, radi nijanse crvene, pogotovo ako podloga nije bijela. Neznam koliko bi kvario dojam, ali bez bi moglo proc, zagrizeni povjesnici, tenskisti ce skuzit al "normalni" ljudi nece ni primjetit...bar ja mislim...
Vukic

PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 5:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
farbanjem neces postic isti izgled kao drugi dekal, radi nijanse crvene, pogotovo ako podloga nije bijela. Neznam koliko bi kvario dojam, ali bez bi moglo proc, zagrizeni povjesnici, tenskisti ce skuzit al "normalni" ljudi nece ni primjetit...bar ja mislim...

Obojao bi prvo kopletan taj di ou bijelo, pa onda crvene, naravno. Ali bojim se cisto zbog te nijanse. Glupo bi mi bilo da odudara. Sacekajmo da vidimo sta imaju za reci bolji poznavaoci nijansi boja. Na forumu ih ima milion. JA tek pocinjem raspoznavat RLM 02 od RLM 66 Smile
veliko_pile

PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 5:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jedino skinut drugi dekal ako nije lak preko njega, i oba napravit pa nemas brige o nijansi Wink
Vukic

PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 5:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ali takva cetiri ista su na maketi. Morao bih sva cetiri skinuti. Nije lak jos preko njih.
veliko_pile

PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 6:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha ja sma mislio samo kupola...a neznam, te dvije su mogucnosti pa ti vidi, svakako, pozelit cu ti srecu
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 7:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih na tvom mjestu obojao bijeli kvadrat točne veličine, a zatim bih na nekom drugom bijelom komadu platike "tražio" točnu nijansu crvene. To i nije toliko teško, ipak je ovo obična crvena boja. Uostalom, kasnije preko toga ipak dolazi kakav-takav weathering pa će on još više ubit eventualnu razliku u nijansi crvene.
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 7:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja bih išao na farbanje AB-om i to maskiranjem tamiya trakom.
Prvo crveni pravokutnik pa onda bijeli.
Ne bi trebalo biti teško budući se radi o pravokutnicima.
Moraš biti svjestan da će ti, unatoč maskiranja trakom, prelazi boja svejedno biti malo blaži nego na dekalima. Ali to nije tako strašno jer se da to sve na kraju dotjerati uljanim weatheringom. Pa će i nakon svega dekali dobiti nekakav prizvuk mekših prijelaza boja.
Bijelu kao bijelu nije problem kod odabira. Uzmi gloss ako imaš.
Za crvenu ti preporučam da uzmeš neku najsvjetliju nijansu. Znači neku žarko svjetlo crvenu. Isto gloss. Ne bih sad o RAL-ovima. Rolling Eyes
Lakše će ti biti "gasiti" tu svjetlinu crvene tretiranjem kupole uljima i weatheringom nego posvjetljavati neku tamniju crvenu.

Inače ovo do sada izgleda perfektno. Very Happy
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 8:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle, bojanje samo jednog dekala nakon jos jednog sloja gloss laka. Imam 2-3 crvene nijanse, pa cu probati na nekom komadu plastike dobit pribliznu nijansu crvene. Bijelu preko crvene i crvenu preko bijele.

Sretno mi.
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 9:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Crvenu preko bijele...

mozda najbolje i najjednostavnija solucija...ofarbas u bijelo sto treba...naravno zamaskiras kvadrat odredenih dimenzija, i onda samo po sredini stavis komad trake di treba biti bijelo, uzmes crvenu i spricaj misko...i eto ti decala Very Happy

Lijep pozdrav
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 9:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:

Zašto ovo?

Ako bude prvo bojao crveno, pa onda bijelo preko toga, da bi mu bijela skroz pokrila crveno i postala bijela trebat će mu nekoliko slojeva a tada je "stepenica" na prijelazu iz crvene u bijelu neizbježna. Znam to iz vlastitog iskustva, probao sam već. Prvo treba prskat bijeli kvadrat veličine kompletne oznake, a zatim maskirat onaj bijeli dio koji ne treba bojat i zatim crveno na bijelu podlogu. Uostalom, zar jedno od zlatnih pravila bojanja ne glasi "od svjetlijeg ka tamnijem". Wink
Crvena će bijelo pokrit u jednom sloju i neće bit stepenice između boja.
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Pon Ožu 14, 2011 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
Bero Napisao/la:

Zašto ovo?

Ako bude prvo bojao crveno, pa onda bijelo preko toga, da bi mu bijela skroz pokrila crveno i postala bijela trebat će mu nekoliko slojeva a tada je "stepenica" na prijelazu iz crvene u bijelu neizbježna. Znam to iz vlastitog iskustva, probao sam već. Prvo treba prskat bijeli kvadrat veličine kompletne oznake, a zatim maskirat onaj bijeli dio koji ne treba bojat i zatim crveno na bijelu podlogu. Uostalom, zar jedno od zlatnih pravila bojanja ne glasi "od svjetlijeg ka tamnijem". Wink
Crvena će bijelo pokrit u jednom sloju i neće bit stepenice između boja.

Potpuno si u pravu. Nisam vodio računa o tome pa sam ispalio redosljed bez razmišljanja.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed
Stranica 5/7

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma