Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB Sherman - M4A1 Operation Cobra
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 9:57 pm    Naslov poruke: GB Sherman - M4A1 Operation Cobra Citiraj ovaj komentar

Bok ekipa, evo od mene za sada sadrzaj kutije, ponavljam o samom tenku ni dvi lipe recenice nebi znao sloziti, tako da ne iskljucujem mogucnost postavljanja glupih pitanja... Wink
evo kakvo je stanje u kutiji - meni se iskreno cini klasik Dragon, vrhunska maketa, ne zelim se zamarati nekim sitnicama...

kao sta san reka u osnovnoj temi - vise cu paznje posvetiti starenju i pravljenju neke prave ratne masine, a sada koliko ce mi uspit - neman pojma, ali mi je bas drago sto se upustam u takvo nesto... Wink
a uz to pokusat cu hvatati malo bolje slike prilikom izrade...
vec bi sada tu bile slike da sutra ne pisem glupi kontrolni iz logaritama, ali, ipak skola je na prvom mjestu, tako da cu vjeojatno tokom vikenda pokusat sastavit oko 70-80% makete...
a shemu jos nisam sa sigurnoscu odlucio ali mi se jako svidja ona maketa iz knjige koju je Bero stavio u osnovnu temu za GB, sa strane ima natpis 'in the mood'...

a bio bi i vise nego zadovoljan kada bi rezultat bio negdje oko ovoga http://www.guntruck.com/Resources/JimLewisM4A176pic.jpeg
Wink

btw. jos jednom hvala priajtelju i vrhunskom coviku Andri/T34 koji mi je ustupio ovu krasnu maketu! Smile

eto, vec vidim kako ce neke makete iz GB-a biti vrhunske, tako da ce svakako biti zanimljivo sudjelovati...
pozdrav,
Josip
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 10:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sretno s ovim. Ako ja mogu napravit nesto iz te plastike, mos i ti:)

Ma jel ovo ona varijanta sa preko 900 djelova? Ako je to ta, ja bi toooooo Smile

Vukic: poruka promijenjena dana: Čet Ožu 10, 2011 10:24 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pratimo sa velikim zanimanjem. Slobodno pitaj sve. Iako smo svi više manje "google stručnjaci" za shermane, ali vjerujem da ćemo zajedničkim snagama naći odgovore.
Natrag na vrh
T34

Član od: 20 Ruj 2010
Mjesto: Dalmacija
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 10:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je vrhunska, što je je, ali ja sam daleko od te definicije u svakom pogledu Very Happy
Kutija koja skuplja prašinu nema smisla; nek ti je sa srećom, bit će to super na kraju. Imam negdje još dodataka za nju, mislim čak i WEM Olive Drab ali nisam siguran, ako što nađem šaljem.
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 10:41 pm    Naslov poruke: Re: GB Sherman - M4A1 Operation Cobra Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
tako da cu vjeojatno tokom vikenda pokusat sastavit oko 70-80% makete...

Stop, stop, stop, staaaniii..... Very Happy

Ovo nije maketa koja se sastavlja tako... 70-80% makete za jedan vikend. Shocked To je siguran recept za grešku, katastrofu, frustraciju...
Daj si vremena, ovo nije utrka na sto metara... radi polako, ako treba i mjesecima, ali najvažnije u svemu je da na kraju budeš zadovoljan i da maketa ispadne kako treba. A tako neće bit budeš li s njom trčao maraton.

Uspori malo. Ti si odličan maketar, znaš rađu, imaš i znanje i volju, samo poradi na strpljivosti. Wink
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 10:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Josipe, samo naprijed Very Happy
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 11:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično! samo naprijed!!! Very Happy Vidjeti ćeš koliko hebade sa kotačima, koliko ih ima.... moj miruje, ćim završim f-15 ide daljnji radovi na moe shermanu! Cool
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Čet Ožu 10, 2011 11:49 pm    Naslov poruke: Re: GB Sherman - M4A1 Operation Cobra Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
st65uka Napisao/la:
tako da cu vjeojatno tokom vikenda pokusat sastavit oko 70-80% makete...

Stop, stop, stop, staaaniii..... Very Happy

Ovo nije maketa koja se sastavlja tako... 70-80% makete za jedan vikend. Shocked To je siguran recept za grešku, katastrofu, frustraciju...
Daj si vremena, ovo nije utrka na sto metara... radi polako, ako treba i mjesecima, ali najvažnije u svemu je da na kraju budeš zadovoljan i da maketa ispadne kako treba. A tako neće bit budeš li s njom trčao maraton.

Uspori malo. Ti si odličan maketar, znaš rađu, imaš i znanje i volju, samo poradi na strpljivosti. Wink

da, u pravu ste, malo jesam pretjerao sa tom izjavom, nego samo ne zelim da mi se vrti tjednima i tjednima po stolu cekajci da skupim volju da ga dovrsim, sto brze maketu radim to vise volje imam za nju, a suprotno mi se dogodilo sa Pantherom, iako je full opremljen i sve, rvo, trebam odmora od njega, jer radovi jaaako sporo napreduju, pa mi se onda tek pojave frustracije, a kao drugo, onaj King Tiger sto sam ga napravio od Dragona, napravio sam ga u rekordnom roku sa poprilicno zadovoljavajucim rezultaima, a na ovoga cu cise vremena potrositi tako da bi i rezultati trebali biti bolji... Very Happy
nego i moram malo refreshat svoj status maketara, puno maketa radim a malo ih dovrsavam, a uostalom, nas dragi Ivica mi je u zadnjem postu rekao da se pobojao da sam presao u analiticare, a i bio je u pravu, tako da mi je i on na neki nacin dao veliki poticaj da se za nesto potrudim ali i da to dovrsim...
...i hvala na ovom lipom komplimentu na kraju Borise! Very Happy

Mario jedva cekam vidjeti F-15-ku medju gotovima, bit' ce to vrhunska maketa, pa onda na Shermana... Very Happy
ostali hvala puno na javljanju, nadam se da vas necu iznevjeriti, ali dati cu svoj maksimum!
Andro - za shemu nemam nista pojma, ni koje boje niti ista, a ako je gledati po onome liku sto je radio istog u knjizi shema je dvobojna ovakva, no mozda je jos rano za to:

i malo zanimljivog teksta o istom, ali bas mi se svidja ova kamuflaza, pa ce vrlo vjerojatno biti ta...
http://www.3ad.com/history/wwll/pool.pages/pool.photo.pages/in.mood.3ad.htm
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 12:00 am    Naslov poruke: Re: GB Sherman - M4A1 Operation Cobra Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
moram malo refreshat svoj status maketara, puno maketa radim a malo ih dovrsavam,

I ja isto. Wink

To je i razlog zašto se nisam pridružio ovom GB-u iako imam dva Shermana na lageru. Jednostavno ne mogu sebi dozvolit luksuz otvaranja još jedne kutije pored toliko započetih maketa koje čekaju dovršenje.
Vukic

PorukaUpisano: Pet Ožu 11, 2011 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znaci, nisam jedini. Laknulo mi je, moram priznati. Napravio sam dvije makete do sada, ili tri, a dovrsenje ceka jos toliko najmanje. Strasno. Chaffee, sherman, hs129... U zavrsnoj su fazi, a nikako da se potrudim, recimo, obojati lopatu i kramp.

Sorry na OT:)
st65uka

PorukaUpisano: Sub Ožu 19, 2011 7:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo, do ovdi sam dosao...

ovaj drugi otvor nije zalipljen jos...

jedino sto me nervira kod Dragon maketa je njihova sastavnica, daju dijelove za nesto napraviti a u sastavnici ne pise, tako da sam dio toga stavio kako sam shvatio gdje bi moglo ici..
sve u svemu, polagano napreduje...
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sub Ožu 19, 2011 10:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super izgleda,jedva čekam bojanje,a za dragonovu sastavnicu ja pop**** svaki put kad ju otvorim,ništa nije označeno baš koma mogli bi se malo ptruditit!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Sub Ožu 19, 2011 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super si ti to složio. Popuni još pukotinu na spoju one horizontalne "letve" sa nizom vijaka i prednjeg dijela tj. kućišta diferencijala.
Na zadnjoj slici se vidi to.
Natrag na vrh
Vukic

PorukaUpisano: Sub Ožu 19, 2011 11:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, mi je da je krenulo. A sto se rice sastavnice, vec smo negdje pisali o tome. Uzas zivi. One strelice upere u mjesto gdje bi otprilike trebalo zalijepiti dio, pa s ti misli i trazi po netu kako to treba stajati.
st65uka

PorukaUpisano: Ned Ožu 20, 2011 5:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala ekipa, Bero kasno sam vidio post, bio je vec u bojanju tako da ce to ostati takvo, a mozda stavim jedan kotac tamo, ili neke vrece ako ih uspijem iskemijat'.
uglavnom, shemu sam odokativno napravio, mijesao sam dosta boja i mislim da sam blizu sa bojama...
i ovi stitnici su me ubili, jednostavno nisu nikako mogli leci na pravo misto, tako da imam u planu nekako pokrtapi rupe...

bojao sam sa revell enamel 67 u zamjenu za olive drab + zuta da joj da malo svjetliju nijansu, a crna je MM akril, pa me sada zanima, posto imam plan malo izvoditi sa uljima i to, hoce li bit problema ako predjem sada jedan deblji sloj akrilnog laka, tj, hoce li biti reakcije sa ovim ispod (olive drab)?

svi komentari dobrodosli
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma