Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Baraba
 | | Član od: 15 Velj 2011 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 02, 2011 7:30 pm Naslov poruke: Proxxon KS 230 |
|
|
Htio bi samo vaša mišljenja o ovom cirkularčiću Šta mislite jel vrijedi tih novaca i jel ima netko iskustva s tim modelom? Ukucajte na google model pa će izbaciti slike. Mogao bi ga možda dobiti za 800 kn.
Model: KS 230
Radni napon: 220 V
Snaga: 85 W
Broj okretaja: 5000/min
Težina: 1800 g.
Ostalo: - promjer lista pile 58 mm
- maksimalna visina reza – drvo 8mm
plastika 3mm
obojeni metali 1,5mm
- dimenzije 240x180x80 mm _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 02, 2011 10:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| JA ti imam takav strojček i zadovoljan sam! Inaće, samo da znaš da sam jedan motor već spržio i sada smo se naštalali on i ja. Radi ljepo, ali ipak je to mali cirkular. Uvijek se treba vidjeti što imaš namjeru raditi sa njime . Uglavnom 5-7 mm radi dobro. Ako želiš raditi letvice sam, potrebna ti je još jedva faza, a to je da ti neko ispili dasku od bilo kojeg drva na fete od 5-8 mm (recimo tračna pila), nakon toga ide ovaj cirkular u funkciju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Sri Ožu 02, 2011 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Svakako bi na njemu pilio letvice za oplatu i ništa više, možda još koje kakve sitnice, ali nikako nešto veće jer je ipak premali za neke veće pothvate
Samo me zanima jel dobar i precizan, jer sam čitao po forumima pa ga neki baš i ne hvale, a onda bi se možda upustio u homemade izradu ako ljudi nemaju dobra iskustva s njim.
A jel mi imaš nekoga za preporučiti za piljenje letvica na 2 mm debljine?  _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 03, 2011 3:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je za te stvari ok, precizan je i to je dosta važno, sa druge strane meni je i veličina bitna jer nemam baš previše mjesta pa mi paše da ga spremin, hoću reći nije prevelik. Nisam profić pa mi ne treba više.
E sada gdje da radiš prvu fazu neznam, ja imam sreće da mi kum ima malu tračnu pa kod njega ispilim na koju debljinu letvice želim. Probaj vidjeti kod nekog stolara, to je njima tik tak. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Pet Ožu 04, 2011 9:18 am Naslov poruke: |
|
|
Ipak je odluka pala na homemade, jer doma imam jedan dobar el. motor koji ima osovinu taman za proxxonovu pilicu ni sam nisam mogao zamisliti bolje Tražio sam po internetu po cijele dane kako da ga složim i na kraju odem u podrum i vidim da je na tom el. motoru osovina ko rođena za to, di ćeš bolje Kad ga napravim šaljem slike da vidim mišljenja  _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Ožu 04, 2011 11:54 am Naslov poruke: |
|
|
Koliki ti je broj okretaja na njemu? _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Pet Ožu 04, 2011 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
0.25 kW i 1750 o/min
Koliko je onaj tvoj motor što si uzeo u metrou? _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivica
 | | Član od: 14 Sij 2009 | | Poruke: 56 | |
|
Upisano: Pet Ožu 04, 2011 2:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja ga imam i zadovoljan sam , samo oprez to je ipak za manje stvari idealan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Sub Ožu 05, 2011 12:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Isti je motor samo šta sam mu ja priko kolotura poveća broj okretaja na 4000-5000, jer oni listovi od proxxona rade na tim okretajima. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Sri Ožu 09, 2011 10:37 am Naslov poruke: |
|
|
jel bi mi netko mogao dati preporuku di bi mogao istokariti osovinu u Zagrebu? I koliko bi to otprilike koštalo ako je promjera 20 mm i duljine 150 mm? _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
|
Upisano: Sri Ožu 09, 2011 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
E da si u Splitu odma bi ti riješia. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Pon Ožu 14, 2011 9:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo da se malo pohvalim, stari i ja smo napravili pakleni stroj Pili sve u šesnaest Hvala svima koji su pomogli sa svojim savjetima  _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dovla
 | | Član od: 30 Pro 2009 | | Poruke: 38 | | Mjesto: Gradište |
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| daj koju sliku da vidimo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 11:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Valjda sam to dobro napravio  _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Uto Ožu 15, 2011 11:50 pm Naslov poruke: |
|
|
evo uspjelo je. Malo se na drugoj slici vidi stalaža za zimnicu, rakiju i vino ali šta je tu je, hehe... Osovinu sam direktno montirao na motor. Kvaliteta slika nije neka jer je slikano mobitelom. _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|