Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 11:29 am Naslov poruke: Primer / temeljna boja |
|
|
| Gledam tj čitam po forumu da treba izbjegavati revell, uzeti tamiyu. pa me zanima dal ima ono neki sprej temeljni u trgovinama boja i lakova, pevecu, bauhausu ili tak nekaj. Koji mogu poslužiti svrsi ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 12:09 pm Naslov poruke: Re: Primer / temeljna boja |
|
|
| nono_zg Napisao/la: | | Gledam tj čitam po forumu da treba izbjegavati revell, uzeti tamiyu. pa me zanima dal ima ono neki sprej temeljni u trgovinama boja i lakova, pevecu, bauhausu ili tak nekaj. Koji mogu poslužiti svrsi ? |
..u kroničnom nedostatku primera / /, na zadnjih deset maketa umjesto originalnog, stavljao sam Revell 75 (boju) kao zamjenski primer i ništa joj ne fali. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| eh da nema se airbrush već se radi kistom, tak da bi mi pasao kakav sprej |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 12:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Iskreno, teško da će ti neki vulgaris prajmer u spreju biti dobar...Iako nikad nisam probao, uvjeren sam da su ti industrijski prajmeri iz bauhausa daleko pregusti i da bi ti jako zapunili panele, pogotovo ako radiš s manjim mjerilima...
Možda će te netko iskusniji razuvjeriti, ali ja bih izbjegavao nemaketarske prajmere na tvom mjestu i pokušao nabaviti Tamiyu... Sigurno je sigurno  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 12:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| nono_zg Napisao/la: | | eh da nema se airbrush već se radi kistom, tak da bi mi pasao kakav sprej |
..oprosti, to nisam znao. Da, u tom slučaju kako kaže PowerPlant. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 12:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| ok znaci onda alpha shop |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 2:31 pm Naslov poruke: Re: Primer / temeljna boja |
|
|
| nono_zg Napisao/la: | | Gledam tj čitam po forumu da treba izbjegavati revell, uzeti tamiyu. pa me zanima dal ima ono neki sprej temeljni u trgovinama boja i lakova, pevecu, bauhausu ili tak nekaj. Koji mogu poslužiti svrsi ? |
Ti tzv. vulgaris primeri se mogu koristit bez problema, ali ne iz bočice nego se prvo špricaju u neku posudicu i kasnije nanose AB-om. Dizna na sprej-bočici iz trgovine je prevelika i nanosi boje/primera za maketarske potrebe su predebeli i pregrubi. Pošto nemaš AB, onda bolje nabavi neki specijalni maketarski , najbolje Tamiyu kao što ti je Power Plant rekao. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 2:55 pm Naslov poruke: Re: Primer / temeljna boja |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | nono_zg Napisao/la: | | Gledam tj čitam po forumu da treba izbjegavati revell, uzeti tamiyu. pa me zanima dal ima ono neki sprej temeljni u trgovinama boja i lakova, pevecu, bauhausu ili tak nekaj. Koji mogu poslužiti svrsi ? |
..u kroničnom nedostatku primera / /, na zadnjih deset maketa umjesto originalnog, stavljao sam Revell 75 (boju) kao zamjenski primer i ništa joj ne fali. |
Potpisujem, ne samo da ništa ne fali nego se meni pokazalo puno bolje od recimo MM primera. Samo ja koristim Revell 76, al to je manje bitno, siva je. A ako je potrebno da je primer taman onda je idealna Revell 9. _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 4:34 pm Naslov poruke: |
|
|
nono_zg
Ima. Ovaj.

Antonio: poruka promijenjena dana: Čet Ožu 03, 2011 1:55 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 5:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| e super jel ima veća slika ili kako se zove |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Velj 22, 2011 8:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Antonio Napisao/la: | nono_zg
Ima. Ovaj.
DUPLI COLOR Color sprey PRIMER |
Ne znam kakva su tvoja iskustva, ali moja su očajna i ovo smeće treba zaobilazit u širokom luku, kao isve ostale proizvode marke "Dupli Color". _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|