Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tu ćeš me naći! Čekam te na Dravi!
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 1:30 pm    Naslov poruke: Tu ćeš me naći! Čekam te na Dravi! Citiraj ovaj komentar

Jedan naš kolega maketar se ponudio da mi preciznije premjeri M48-slika imam dovoljno, ali ne i dimenzija, a njih je prilično teško preračunavat za pojedine dijelove jer su mnoge slike detalja u "perspektivi".
Dok čekam mjere, primilo me ovo.
Dakle bista hrvatskog vojnika oko 915g. Par stvari sam htio postić: lice okorjelog ratnika, odlučnost u izrazu lica, tekstura i bore na koži. Koliko sam uspio reći ćete mi vi [Wink]

Naravno ići če neizostavna brada, nešto duža i neuredna kosa te kapa...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 2:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super izgleda,jedino mi djeluje malo pospan,al vjerujem da ce kad dođe kosa i brada sve biti u redu
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 2:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne znam vise kako komentirati tvoje radove, sve pohvale sam odavno ispucao, sad se samo mogu ponavljati Hail you
darko

PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 2:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:
Ne znam vise kako komentirati tvoje radove, sve pohvale sam odavno ispucao, sad se samo mogu ponavljati Hail you

Jednostavno, reci što misliš, pogotovo mislim na ono "što ti ne paše oku", to mi je velika pomoć Wink
Natrag na vrh
darko

PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 2:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

josipww2 Napisao/la:
super izgleda,jedino mi djeluje malo pospan,al vjerujem da ce kad dođe kosa i brada sve biti u redu

A ne znam, trebao je biti "islužen i umoran", možda je ispao "pospan", ali postići tu razliku je iznad mojih mogućnosti Wink

Ovo bi trebao bit otprilike "generalni" izgled:
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 6:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svakako mi ne izgleda pospan.

Upravo tako, "islužen i umoran", to mi je u biti i najbolji dio ove biste.

Fenomenalna je, od bora, crta lica pa nadalje...

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
fallschimjager

Član od: 21 Tra 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 6:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast, super izgleda. Kapu misliš slično ko na slici, kacigu ili?

CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen
Natrag na vrh
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan! Pogled i lice mu je baš "dosta mi je svega"
Odmah bi se reklo da živi u Hrvatskoj Wink

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Velj 19, 2011 9:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bore i ispačena faca je postignuta,
Malo me bode u oči brada koja je nekako, neznam kako bi opisao, predebela ili preširoka kad se gleda od naprijed (3. slika). Možda da se malo vrh brade "zaoštri" ili ništa ne dirati pa kad dođe brada (dlakava) biti će sasvim druga faca
darko

PorukaUpisano: Pon Velj 21, 2011 2:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 21, 2011 3:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Doista izgleda pospano. Možda bi mu više odgovarao nekakav herojski pogled u daljinu i malo manje tužno spuštena usta.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pon Velj 21, 2011 3:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fakat ko živ ,složio bi se ovo za usta ,ali koliko vidim i onako će imati brkove i bradu .Ako skrolate sliku tako da se vidi samo gornji dio lica vidjet će te da u stvari ima opak pogled ,pravoga Hrvata kojemu je pun kufer svega , i nedaj bože mu se zamirit.Moja ocjena -fenomenalan rad-
Very Happy
darko

PorukaUpisano: Pon Velj 21, 2011 4:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To bi bio stereotip (na stranu što u "herojstvo" kao stvarnu pojavu i ne vjerujem a imam nešto ratnog iskustva), a to sam htio izbjeć i u slučaju Tigra i pa i ovdje.
Ako izgleda isluženo i umorno nakon što je jurio Mađare preko cijele Panonske Hrvatske, moj cilj je postignut Wink
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pon Velj 21, 2011 4:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mala "primjedba" ili bolje samo razmišljanje, gledajući crtež zamijetio sam nekakav ožiljak na desnom obrzu ili barem tako izgleda ?
E sad da li bi pasalo, naravno ne onaj "gusarski " šav već stari ožiljak koji tek jedva primjetno deformira obraz i razbija simetriju ?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
darko

PorukaUpisano: Pon Velj 21, 2011 4:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neš vjerovat i ja sam Laughing Laughing Laughing
Problem je što ne znam kako napravit da bude uvjerljiv. Bojim se da ne ispadne onakav kao kad mali Ivica crta brkove i ožiljke po plakatima Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naprijed
Stranica 1/7

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma