Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mr.Burns
 | | Član od: 11 Pro 2009 | | Poruke: 69 | |
|
Upisano: Pet Sij 28, 2011 1:18 am Naslov poruke: Fiat G.50bis 1/72 restauracija |
|
|
Jedna od mojih prvih maketa (AML). Svašta je "preživjela" ali žao mi bilo da je bacam. Sad pokušavam da je dotjeram u neko solidno stanje....Naime, planiram raditi ZNDH Fiata.
Nemam niti jednu fotku prvobitnog stanja, ali evo nekoliko procesa "restaurcije"

Ovo je jedan od neuspješnih pokušaja "pronalaženja" odgovarajuće boje.

Ovako trenutno izgleda, mislim da boja (zelena) ovaj put može proći. Koristio sam razne mješavine zelene (revell 45, 67 MM1713...)
Uskoro nastavak..nadam se |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pet Sij 28, 2011 8:12 am Naslov poruke: |
|
|
Dobra maketa, stvarno bi je bilo steta baciti...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 02, 2011 4:45 am Naslov poruke: |
|
|
| Onaj ton boje na starijoj maketi uopće nije loš, tek malo pretaman s obzirom na mjerilo - ako radiš letjelicu koja nije puno apšisala uslijed vremenskih utjecaja. Meni se više sviđa od ove nove, koja mi je nekak previše khaki, odnosno nije mi toliko "talijanska" bottle green, kakva bi valjda trebala ići. A ova, barem mi se čini po onim "dijačima" u boji iz F-N-P knjige, i apšisa (ak si to htio postići) u nešto sivo-plavičastiji zeleni ton ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Burns
|
Upisano: Sri Velj 02, 2011 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Iskreno ne znam niti sam. Zbog sve te nedoumice sam nekako i "otezao" s ovom maketom. Ona prva mi se činila nekako pretamno (mada su mi i te fotke očajne), pa sam je i pokušao prepraviti prema F-N-P knjizi. Nema mi druge nego malo postariti maketu i praviti se da je boja izblijedila od sunca . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Burns
|
Upisano: Sub Ožu 19, 2011 12:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Osnovna zelena je malo potamljena. Dekali (šahovnice) su printane na krtom dekal-papiru pa sam imao dosta problema oko postavljanja. Naročito ova mala na krilu; raspala mi se u 100 komada, te sam je jedva nekako posložio. Tek predstoji muka oko ostalih oznaka koje većinom treba ručno ucrtati
   |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ožu 19, 2011 9:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo napreduje. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|