Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Uto Sij 25, 2011 9:43 am Naslov poruke: Stiren iz kućne radinosti |
|
|
Kako sam uvijek u potrazi za stirenima naletio sam na par dobrih ambalaža pa ću podijeliti s vama:
Meggle svježi sir - veliko je pakiranje i ima dosta ravnih površina, debljina je oko 1 mm
Dukatino dječji voćni jogurt - jako je tanak i mekan, izvrstan za savijanje i oblikovanje
Ariel vrečice za pranje rublja - ovo je prozirna kutija od stirena, malo je deblji ali ako nekome treba prozirni onda je odličan
Čašice iz onih instant kafe aparata - jako je tanak
nadam se da će nekom pomoći, pozdrav! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Sij 25, 2011 10:22 am Naslov poruke: |
|
|
Plastični tanjuri za jednokratnu upotrebu.
Treba samo naći one koji nemaju rebrasto nego ravno dno i stirena koliko hoćeš! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5800 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 9:01 am Naslov poruke: |
|
|
Pakiranja od torti i kolača iz slastičarni-velike ravne površine bijelog stirena. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zorro
 | | Član od: 30 Tra 2012 | | Poruke: 306 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Ruj 07, 2012 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Ledo twice sladoled, crveni stiren, oko 0,5mm debljina na dnu a sa strane tanji  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sub Ruj 08, 2012 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
PS plastika, ofortisima 7kn (20x40 tacna), duplo veća 10kn
proba ljepljenja, ljepi smo malo duže topi plastiku, nije ko kod maketa da odma omekani
nemam šubler da izmjerim ali mislim da je 1,5 mm debelo, dobi se ploča cca 35cm x15cm kad se maknu rubovi tacne |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Sri Ruj 12, 2012 9:07 am Naslov poruke: |
|
|
| Upit:a što bi mogli za aletrnativu za styren štapiće raznih profila oni najtanji? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
|
Upisano: Sri Ruj 12, 2012 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
| mustang Napisao/la: | | Upit:a što bi mogli za aletrnativu za styren štapiće raznih profila oni najtanji? |
Koliko znam, jedino rastezati spruove, ovisno o tome kako rastežeš možeš dobiti različitu debljinu. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Ruj 12, 2012 11:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Zorro Napisao/la: | Ledo twice sladoled, crveni stiren, oko 0,5mm debljina na dnu a sa strane tanji  |
Nevalja, isprobao. Maketarsko ljepilo ga skoro uopće ne topi.
Sve što sam napravio sa plastikom od Ledo pakovanja za sladoled odljepi se na najmanji dodir. Nije svaka plastika stiren.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sri Ruj 12, 2012 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | Zorro Napisao/la: | Ledo twice sladoled, crveni stiren, oko 0,5mm debljina na dnu a sa strane tanji  |
Nevalja, isprobao. Maketarsko ljepilo ga skoro uopće ne topi.
Sve što sam napravio sa plastikom od Ledo pakovanja za sladoled odljepi se na najmanji dodir. Nije svaka plastika stiren.  |
To je polivinilklorid, a ne polistiren...dakle, laičkim žargonom rečeno, PVC, a ne stiren.
Ako nisi siguran što je točno...isprobaj sam. U biti...briga te koja je plastika u pitanju ako ju maketarsko ljepilo hvata kako treba. Tada najvjerojatnije JESTE stiren...ali ako radi, baš te briga i ako nije.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sri Ruj 12, 2012 6:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Na poledjini ambalaze morate pogledati oznaku treba da pise PS 4ili 5 ne znam tacan broj. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sri Ruj 12, 2012 7:31 pm Naslov poruke: |
|
|
br. 6 treba biti
| Kod: | | Polistiren je aromatski polimer izgrađen od monomera stirena i predstavlja jedan od najčešće korištenih plastičnih materijala. Polistiren je termoplastični materijal koji je u čvrstom stanju pri sobnoj temperaturi i prelazi u tečno stanje iznad tačke prelaza u staklo, te nakon hlađenja opet prelazi u čvsto stanje. Čist polistiren je bezbojna, čvrsta plastika sa ograničenom fleksibilnošću. Može se izljevati u kalupe i proizvesti kao transparentan ili u boji. Može se reciklirati i ima identifikaciju kao broj 6. Koristi se za proizvodnju plastičnog posuđa, CD i DVD kućišta, kućišta za detektore dima, itd. |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| thomcro
 | | Član od: 07 Pro 2007 | | Poruke: 262 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Ruj 12, 2012 7:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Možete mi razjasniti nedoumicu:
- koliko sam shvatio stiren se može ljepiti modelarskim ljepilom, može li se upotrijebiti koje drugo a da ga ne rastopi? Konkretno mislim na CA ljepilo. Ili bolje rečeno, koje ljepilo rastapa stiren a koje ne ... _________________
http://zeljeznice.forumhr.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
|
Upisano: Čet Ruj 13, 2012 9:37 am Naslov poruke: |
|
|
Stiren ima oznaku PS 6, na svakoj plastičnoj ambalaži je negdje oznaka, neki broj u malom trokutu. Dakle, PS 6 je stiren. On se može ljepiti maketarskim ljepilom jer je isti materijal kao maketa. Može se ljepiti i CA ljepilom, ali to nije poanta - s CA ljepilom možeš ljepiti sve.
Ako je oznaka bilo koji drugi broj osim 6, onda se neće moći ljepiti maketarskim ljepilom
Stiren služi baš zato da ga ljepiš maketarskim ljepilom jer onda postane dio makete - s CA ljepilom je skroz druga priča. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|