Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bandolero
| | Član od: 10 Sij 2011 | | Poruke: 15 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Sij 11, 2011 11:18 am Naslov poruke: Re: Drvena pasara |
|
|
Barba svaka čast na pasari,super prva je liga na sličnoj sam ja odrastao pa pukala nostalgija.Dali slučajno imaš kakav nacrt probao bi ju raditi.
to bi mi bila prva novogradnja,Dida me napalio sa svojim leutom.Za sada
spremam sve podatke,malo se mučim sa čitanjem nacrta ali ću nadam se i to svladati.Pozdrav Bandolero. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 11, 2011 12:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Imam, po tome sam ja radio, javi se kad ti bude trebalo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bandolero
|
Upisano: Ned Sij 16, 2011 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pošalji mi kada budeš ima vrimena.Kako sam počeja razmišljati o mirovini tako me puklo da radim modele. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bandolero
|
Upisano: Ned Sij 16, 2011 7:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| barba Napisao/la: | Moje je mišljenje da je to "nerealno" relativan pojam pogotovo kada su u pitanju naši brodovi. Jedna je stvar kada se radi maketa nekog konkretnog broda (Bounty, Victory). Tu se znaju pravila, ali opet se postavlja pitanje da li je to maketa tek porinulog broda ili nakon drugog remonta ili poslije teške bitke. Kada radim drvenu pasaru, moje je mišljenje da je mogu napraviti kako želim, 5m, 5,5m, da li ći je cijelu piturivat ili ću pokazati drvo. Vidio sam i jednu pasaru u ovom stilu što sam napravio. Bila je u Medulinu, ne znam da li je još? Bila je lijepa, gledao sam je izbliza i vidjelo se da je nekad bila opiturana i nakon toga pobrušela i prelakirana, svejedno je bila lijepa. Znači, želim reći da po meni imamo više slobode kada radimo tip broda ili brodice. Recimo razma koju ste rekli, na mojoj je barci napravljena baš kako sam je ja složio i evo već 13 godina drži bez ikakve promjene. Samo da naglasim da je majstor bio jako cjenjen i to se vidi i na poslu koji mi je napravio. Ja bi ga osobno prije svrstao u umjetnike.
Ovakve informacije što nam dajete su dobre, lijepo je znati kako se stvari ocjenjuju u svijetu takmičarskog maketarstva. Bilo bi lijepo da napravite što ste rekli i postavite neki rad pa d možemo usporediti.
Ja vam osobno nemam takmičarskih ambicija, radim svoje brodiće kako želim i osjećam veliko zadovoljstvo u tom stvaranju. | [url][/url]Čitam malo ove komentare dali ovako dali onako.Dali popiturati ili lakirati,malo me to zbunjuje.Neko na forumu reče da je ovo umjetnost te se sa time potpuno slažem.Ako je umjetnost a muza je naše tradicionalno plovilo e sada je samo dali mi to doživljavamo uistinu tako.
Ja osobno kada gledam brod gledam ga kao lijepu ženu jer te dvije stvari su za mene savršene.Tako kod gradnje broda gradimo ga onako kako ga zamišljamo da mora biti jer je isti upravo tako nastao.Uzmimo našu falkušu veličina broda i površina jedara plus vitar mnogi drugi brodi bi se raspali a ona plovi jer je savršena. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 27, 2011 12:46 pm Naslov poruke: Malo sviježih slika |
|
|
Evo nakon dužeg vremena sam slikao pasaru u gotovom obliku, malo sam piturao i stavio nova jedra. Ugradio sam i kormilo.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Ned Kol 28, 2011 12:51 am Naslov poruke: |
|
|
Fantastično ti izgleda! Čestitam na lijepom uratku.  _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Kol 28, 2011 1:38 am Naslov poruke: |
|
|
iako nije moje podrucije, moram priznat da izgleda fantasticno! _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Morski vuk 67
 | | Član od: 27 Ruj 2010 | | Poruke: 47 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2011 6:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijep uradak, ja osobno više volim sa razvijenim jedrima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2011 8:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedna mala primjedba:
na kormilu i kobilici je utvor za propeler, e sad ili bi trebalo postavit sanduk motora i propeler ili bi trebalo biti bez tog otvora |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| maksy
 | | Član od: 07 Tra 2011 | | Poruke: 29 | | Mjesto: Pakoštane |
|
Upisano: Ned Stu 27, 2011 9:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije me cilo lito bilo na forumu.. posa i visoke temperature stavile komp u drugi plan, pa evo vidim da je projekt jako lipo dovršen, svaka čast super izgleda  _________________ www.matemaksan.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|