Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| hemza
 | | Član od: 06 Ožu 2008 | | Poruke: 208 | |
|
Upisano: Ned Sij 09, 2011 8:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja bih ti dao jedan savjet ako se nećeš ljutiti.Onim blastovima na topovima skini gornju grbu izgledaju nerealno.Oni su u prirodi obješeni tj. leže na topovima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
 | | Član od: 24 Tra 2010 | | Poruke: 186 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 09, 2011 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma to sam i ja mislio ili pobrusiti ili malo nekako zaravnati. Donjet ću ga da vidiš uživo, pa ćemo prokomentirati ima tu još puno posla. Kad spojim palubu s ostatkom onda ću još popravljati detalje, jer još dosta stvari mogu popraviti. Pozdrav, _________________
http://wargamehobby.blogspot.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 10, 2011 12:20 am Naslov poruke: |
|
|
| fkova Napisao/la: | | Imam jedno pitanje vezano za naoružanje Musashija u 1944 godini prije nego što je potopljen, da li netko ima shemu točnog rasporeda topova i mitraljeza? Imam točnu listu koliko je čega bilo, pretpostavljam da je to izgledalo kao i na Yamatu |
Nije.
Da ne dužim sad šta i kako. Tvoj upit zahtijeva kopanje po arhivi, ruku zavučenih do laktova. Pošto sam umoran a i kasno je očekuj to sutra ili tijekom narednih dana |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Pon Sij 10, 2011 8:05 am Naslov poruke: |
|
|
| Essex Napisao/la: | ]Nije.
Da ne dužim sad šta i kako. Tvoj upit zahtijeva kopanje po arhivi, ruku zavučenih do laktova. Pošto sam umoran a i kasno je očekuj to sutra ili tijekom narednih dana |
Super, unaprijed zahvaljujem kolega! _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Sij 10, 2011 6:00 pm Naslov poruke: |
|
|
YAMATO (gore), MUSASHI (dolje), operacija Sho-Ichi-Go, listopad 1944.
Ne zaboravi zatamniti palubu (čađa iz dimnjaka + voda) kao mjeru maskiranja prilikom noćnog prolaza kroz tjesnac San Bernardino |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Sij 11, 2011 1:45 am Naslov poruke: |
|
|
| fkova Napisao/la: | | hemza Napisao/la: | | Filipe ovo izgleda izvrsno,nego reci mi onaj spoj palube i trupa na pramcu ćeš pokitati ili će to ostati tako. |
Trenutno je to samo prislonjeno za fotku, kad postavim sve tri glavne kupole, onda ljepim i kitam. Moram pričekati s kupolama jer se ljepe od ispod da se mogu okretati, ali čim to napravim spajam i sve ću pokitati. |
Topove nemoras precvrstit od ispod, zamisli sav taj posao na kulama i sve, i onda ides kitat i brusit blizu toga, moze doc do ostecenja itd. Najbolje palubu pokitaj i spoji, a topove na kraju stavis gore i fiksiras ih sa CA ljepilom na mjestu, ili ih pustis slobodni da rotiraju, neces maketu naopako drzat kad ju zavrsis. A rotirajuci topovi nije da trebaju, nije to igracka, stavis jednom i gotovo. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 12:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav ekipa,
Nakon duuuuuuuuuuggeeee stanke ponovno sam našao malo vremena da radim na musashiju. Nikad nije nedostajalo volje, jedini je problem vrijeme kojeg nažalost nemam dovoljno. Još je jedana stvar što s je brodom napredak jako spor. Svake prijestupne napravim neku sitnicu, pa se kroz zadnjih pola godine skupilo tih sitnica da vrijedi i poslikati fotke nažalost nisu ništa osobito pogotovo zato, jer je brod prevelik za neku jednostavnu pozadinu pa sam morao stavljati tri različite a šta sad...
Danas sam na zadnje pofarbao blast bagove i vreće s pijeskom, naravno tu još nedostaje wash, drybrush i slično... evo pa pogledajte.
..nastavak za pola godine  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 12:46 pm Naslov poruke: |
|
|
paluba djeluje bas prvljava, nije lose iz daleka, samo sto je taj bijeli trag kod 2. kupole? nekako mi je prevelik i nerealan, ko da je netko sipao prasak neki _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Ned Lis 16, 2011 1:30 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | paluba djeluje bas prvljava, nije lose iz daleka, samo sto je taj bijeli trag kod 2. kupole? nekako mi je prevelik i nerealan, ko da je netko sipao prasak neki |
Kad sam rezao panele, ovdje sam radio prijelaz (kako daske kreću pod nagibo prema drugoj kupoli kao mali uspon) pa sam putyjem popravio te preduboke panele... to se neće vidjeti kad popravim  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kapitän zur See
 | | Član od: 17 Ruj 2010 | | Poruke: 83 | | Mjesto: Konjščina |
|
Upisano: Uto Lis 18, 2011 8:26 pm Naslov poruke: |
|
|
| meni se sviđa paluba,no od čega; kojeg drveta su Japanci to radili- "Švabe" su koristili tikovinu,Englezi isto a to bi bila nekakva "žućkasta" nijansa boje. Navodno da postoji i varijanta sa linoleumom na palubi ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fkova
|
Upisano: Uto Lis 18, 2011 9:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kapitän zur See Napisao/la: | | meni se sviđa paluba,no od čega; kojeg drveta su Japanci to radili- "Švabe" su koristili tikovinu,Englezi isto a to bi bila nekakva "žućkasta" nijansa boje. Navodno da postoji i varijanta sa linoleumom na palubi ? |
Paluba na musashiju i yamatu je bila od svijetlog drveta (za razliku od ostatka flote), a linoleum su one dvije smeđe linije na krmi kod katapulta za poljetanje aviona.... to je jedini linoleum na palubi  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|