Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Početak jedne nadam se uspijesne avanture!

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
theone365

Član od: 13 Pro 2010
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Pro 15, 2010 11:55 am    Naslov poruke: Početak jedne nadam se uspijesne avanture! Citiraj ovaj komentar

Odavno sam zaljubljenik u maketarstvo al naravno najvise u jedrenjake rađene ručnom izradom drvetom (ne gotove makete).Totalni sam početnik pa mogli bi mi dati sad koji vrijedan savjet za početak.Ono sto mi najvise treba je volja,a nju imam.E sad sto mi treba od alata,neki strojčić,koje drvo,gdje da nabavim nacrte za brodove i slicne stvari koje mi trebaju da se otisnem na pučinu u izradi maketa brodova....Evo sad svaki savjet dobro došao.Hvala unaprijed svima i nadam se jednom ljepom ugodnom druzenju tu sa vama u koje niti ne sumnjam!!!!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Pro 15, 2010 3:00 pm    Naslov poruke: Pozdrav i dobro nam došao Citiraj ovaj komentar

Mislim da ti je sada najvažnije odlučiti što ćeš raditi! Kojim stilom ćeš se koristiti! Ima ovdje na forumu dosta gotovih maketa, neke su ofarbane, neke nisu itd. Pa onda je pitanje da li ćeš raditi konkretno neki brod, recimo sa imenom, onda ti to zahtjeva dužu pripremu i nabavljanje nacrta i slika Osobno sam u fazi učenja i odlučio sam se brodice našeg jadrana. Moj ti je savjet da ne uzimaš previše težak model za početak, uzmi nešto jednostavnije da vidiš neke osnovne tehnike. Osobno sam koristio "Priručnik za izradu Trabakula", Keberova knjiga, imaš nacrt i opisan postupak kako se radi maketa. Meni je knjiga jako pomogla.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Ned Pro 19, 2010 1:13 pm    Naslov poruke: Priručnik... Citiraj ovaj komentar

Priručnik, koji ti je spomenuo kolega, možeš nabaviti u Centru tehničke kulture u Rijeci. Knjiga je dobra. Ja sam počeo s leutom, kao jednostavnijim projektom, pa i tebi preporučam nešto razmjerno jednostavno.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma