Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pet Stu 05, 2010 2:30 pm Naslov poruke: FJ-4B Fury 1:72 |
|
|
Bok društvo.
Odlučio sam za promijenu raditi neki manje zahtijevni pojekt, pa sam počeo ovaj FJ-4B Fury koji sam kupio od ZAGOR-a.
Spojile su se dvije stvari koje volim. Avion koji mi se sviđa (bio je jeftin) i maketa koja je smeće.
Premda sam se na početku zavaravao da će sve ići oob, vrag mi nije dao mira, pa ipak nisam bio zadovoljan maketom kao takvom, (već sam rekao da je kramp), te sam morao napraviti neke preinake...
Radi se o ovoj maketi:
Po sastavnici se vidi kako je jednostavno sklapanje, odnosno koliko je maketa kvalitetna. Kada se tome pridodaju izbočeni paneli na mekoj nekvalitetnoj plastici.....
....onda je stvarno neophodno napraviti neke dorade.
Zato sam posegnuo u kutiju sa rezervnim dijelovima i našao ovaj kokpit iz starog F-86, koji ću dotjerati i postaviti u ovu maketu. Neka sve ostane u obitelji....
Obzirom sam odlučio da će jedan par zračnih kočnica biti otvoren, (drugi se automatski zatvara kada točkovi dotaknu pistu), iz iste kutije sam izvadio par kočnica od istog F-86. Za sada to izgleda ovako. Dobro sam ih učvrstio sa druge strane da trup ne izgubi oblik....
Za sada toliko.
Nastavak slijedi........ _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pet Stu 05, 2010 3:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Bice ovo jos jedna opaka maketa kad je zavrsis.Jel ces da urezujes panele?Bas me zanima sta ces da uradis sa stajnim trapom i naravno usisnik
pozz _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Pet Stu 05, 2010 4:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Planiram urezivati panele, jer ova izbočena panelizacija je katastrofa i netočna je. Usisnik ću povezati sa usisnikom ispod kokpita kojeg ću ubaciti, a za stajni trap još nemam pojma. Ne mogu o svemu sada misliti zar ne? _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Pet Stu 05, 2010 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Svaka čast na hrabrosti! Imao sam tu maketu i riješio sam je se, zaključih da nemam živce za to dovesti u red. Zbilja spada u top 10 najgorih maketa koje sam ikad vidio, a vidio sam ih puno! Pratim sa zanimanjem! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Stu 05, 2010 10:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan izbor, za promjenu pravi raritet.
Ante, ovo su samo djelovi, možda malo zahtjevniji za obradu, no obzirom na tvoj pristup pripremi i načinu obrade ništa napeto.
O kvaliteti ćemo na kraju.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 06, 2010 7:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mirko S. Zlikovski Napisao/la: | | Zbilja spada u top 10 najgorih maketa koje sam ikad vidio |
Moj moto je : Nema loših maketa, samo loših maketara.
Ante, samo ti udri, pratim sa uživanjem  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Uto Stu 09, 2010 7:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Zadnjih dana sam se malo zezao sa dotjerivanjem kontrolne ploče, koju sam malo preradio od originalne F-86, te upasivanjem cijelog kokpita.
Kontrolnu ploču sam relativno lako dotjkerao sa malo lima od konzerve Osječkog, ali upasivanje kokpita ide teško. Tu će biti problema.....
Kokpit još nije gotov. Treba još odraditi finiš, ali evo, danas sam imao malo vremena za slikanje i stavljanje na forum.....pa pogledajte i ocijenite.
 _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supergru
 | | Član od: 09 Lis 2009 | | Poruke: 151 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Uto Stu 09, 2010 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Puno truda kao i na MiG-25, ali mi nije jasno kako sam kažeš, uzeo kramp maketu i očekujem manje problema
A sigurno će ispast bolje nego miguša..
Evo moja 100-ta poruka na OMF-u. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| husky011
 | | Član od: 28 Ruj 2010 | | Poruke: 307 | |
|
Upisano: Uto Stu 09, 2010 8:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Lepo izgleda pogotovo za 1/72, ali bojim se da ti je kokpit preplitak.
Tehnika ti je dobra! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 1:27 am Naslov poruke: |
|
|
Evo nastavka!!!
Zadnjih dana me najviše mučilo to što sam primijetio da maketa konturno odstupa.
Dizajneri makete, pored toga što su dodali grbu, nisu udebljali trup, pa je ostao niskokrilac kao i F-86, no u stvari FJ-4B je prilično debeljuškast avion i premda je niskokrilac, ispod krila ima mase koju je trebalo dodati.
Naravno, slijedilo je nevjerojatno puno kitanja i šmirglanja u čemu su se izgubili i onako oskudni detalji, no to ću srediti kasnije.
Za sada sam samo donekle sredio kokpit, koji zahtijeva još puno rada, a prije nastavka rada na njemu, moram ga dobro oprati jer je jako prašnjav od silnog šmirglanja.
Osim toga, još sam promijenio ispuh, koji je donekle moja konstrukcija, premda sam se što sam više mogao, oslanjao na dokumentaciju koju sam imao.
Naravno, bio bih zahvalan na kritikama potkrijepljenim argumentima u obliku slika, kako bih još stigao promjeniti ono što treba.
Za sada je to to, nastavak slijedi.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| husky011
 | | Član od: 28 Ruj 2010 | | Poruke: 307 | |
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 2:24 am Naslov poruke: |
|
|
| Dobar rad! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 2:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Mda, nema loših maketa, ne znam što se trudiš toliko uopće onda...
Dobar napredak za sada, dobro uočeno ovo s dubinom trupa! A kako to da nisi otvore topova riješio prije sklapanja trupa? Ja to rješavam tako da vrlo čvrsto (ljepilom iz tube te cijanofiksom) zalijepim cijev odgovarajućeg promjera na odgovarajuće mjesto te onda režem i brusim dok otvor ne bude u ravnini trupa, nadam se da me razumiješ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Čet Stu 18, 2010 6:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Razumijem, samo sam zaboravio.......ja volim na teži način.......to mi je prvi puta rekao učitelj skijanja kada sam bio klinac (čovjek nije znao da se nešto može napraviti da izgleda dobro, a na potpuno naopak način, ali to sam ja ) _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|