Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

tražim aute vođa

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
miller

Član od: 15 Ruj 2010
PorukaUpisano: Sri Stu 03, 2010 11:05 am    Naslov poruke: tražim aute vođa Citiraj ovaj komentar

Zanima me gdje mogu nabaviti (u Hrvatskoj ili vani) sljedeće modele iz drugog svjetskog rata u bilo kojoj skali (1:18. 1:24 ili 1;35), može i gotov napravljen model

- mercedes 770k (hitlerov)
- mercedes 540k (pavelićev)
- horch 930 (ss-ov)
- horch 951 (titov)
- zis 101 (staljinov)
- lancia astura (musolinijeva)

unaprijed hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 03, 2010 11:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako se ne varam, od gore navedenih jedino Mercedes 540K postoji kao plastična maketa...
Proizvodio ga je Italeri u mjerilu 1/24, ali riječ je o dosta rijetkoj maketi nabavljivoj jedino online...
Što se ostalih tiče, plastične makete tih vozila u standardnim maketarskim mjerilima, koliko ja znam, ne proizvodi nitko...
Eventualno se mogu naći metalni die-cast modeli, ali mi se time na ovom forumu ne bavimo baš previše.
Bolje bi bilo da to pitaš na www.autici.net

PorukaUpisano: Sri Stu 03, 2010 12:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zahvaljujem na odgovoru
Natrag na vrh
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Sri Stu 03, 2010 4:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imaš od Hasegawe u 1/72 Firerov Mercedes G4 :

http://tinyurl.com/37qlkpf
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Stu 03, 2010 4:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Revell radi Mercedes 540 K u 1/48 i lako je nabavljiv preko ebaya i nije skup. Osim Pavelića u njemu se vozio i Goering. Auto je jako lijep i interesantna maketa, ali su mi vlasnici mrski, tako da me njihova vozila ne privlače.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
miller

PorukaUpisano: Čet Stu 04, 2010 12:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
Revell radi Mercedes 540 K u 1/48 i lako je nabavljiv preko ebaya i nije skup. Osim Pavelića u njemu se vozio i Goering. Auto je jako lijep i interesantna maketa, ali su mi vlasnici mrski, tako da me njihova vozila ne privlače.

neću u politiku ali kome su pak oni dragi Question , počeo sam tražiti vozila poznatih vođa, kasnije idem na amere, titovu ergelu i ostalo, možda i ovoga mislim da je sa bornea koji ima oko 1000 vozila Very Happy
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Čet Stu 04, 2010 10:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ideš... Shocked
Namjeravaš li sakupiti sve modele ili makete auta koje posjeduje sultan od Bruneja, nadam se da planiraš proživjeti barem dva-tri života Laughing
Naime, taj lik posjeduje najveću privatnu kolekciju vozila i neke od najrjeđih auta na svijetu, ukupno 7000 njih...doduše, ima po par stotina primjeraka potpuno identičnih, bijelih Mercedesovih G klasa da bi mu se pratnja imala u čemu voziti... Razz
Zanimljiv podatak je i da je frajer navodno vlasnik većine Koenigsegga ikad proizvedenih...luđak totalni sa mnogo previše para Rolling Eyes

Član od: 03 Svi 2010
PorukaUpisano: Čet Stu 04, 2010 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Ideš... Shocked
Namjeravaš li sakupiti sve modele ili makete auta koje posjeduje sultan od Bruneja, nadam se da planiraš proživjeti barem dva-tri života Laughing
Naime, taj lik posjeduje najveću privatnu kolekciju vozila i neke od najrjeđih auta na svijetu, ukupno 7000 njih...doduše, ima po par stotina primjeraka potpuno identičnih, bijelih Mercedesovih G klasa da bi mu se pratnja imala u čemu voziti... Razz
Zanimljiv podatak je i da je frajer navodno vlasnik većine Koenigsegga ikad proizvedenih...luđak totalni sa mnogo previše para Rolling Eyes

ideš Shocked

nisam znao za taj podatak, sad sam baš malo guglo malo, evo i skromne liste sa registracijama i brojevima šasija Very Happy http://www.germancarforum.com/pit-general-discussion/5703-list-sultan-bruneis-complete-car-collection.html
miller

PorukaUpisano: Čet Stu 04, 2010 3:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

@PowerPlant - njega sam izabrao kao šalu, imam u planu skupiti vozila samo ljudi tj.vođa (dobrih i loših) koji su promijenili povijest svijeta, prvenstveno mislim na ljude kao tito, staljin, hitler, truman i hirohito. Zasada Smile,
novi auti su mi ko jaje jajetu tako da su se od njih suzdržati, (možda r8 i dbs)
Natrag na vrh
Shmeegy

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Čet Stu 04, 2010 7:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lik je luđak... ima ferrarije u karavan izvedbi Very Happy

Član od: 06 Tra 2010
PorukaUpisano: Sub Sij 15, 2011 8:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ti mogu nabavit italerijev mercedes 540k 1:24 mjerilo za 200 kunica
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sub Sij 15, 2011 9:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tomislav gogic Napisao/la:
Ja ti mogu nabavit italerijev mercedes 540k 1:24 mjerilo za 200 kunica

nema smisla,ima u hanichu isti za 150kn

http://www.alpha.hanich.hr/artikli.asp?str=2&tip=AUTO-MOTO
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori i kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma