Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Hannants - krađa - važna objava!
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Kameraden
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 28, 2010 4:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zilkan Napisao/la:
Treba njih tuziti debelo, nisu imali prava da u vlastitu bazu podataka upisuju kreditne kartice, oni su prvi ukrali podatke, a onda je netko njima ukrao; a ko bajage oni nista nisu krivi. Lopovi uklali od lopova...

Ti znaš detalje koji drugi ne znaju ili samo naklapaš? Gdje piše da su u svojoj bazi podataka drzali podatke o karticama? Hrvatski nacionalni sport - naklapanje i pljuvanje. Treba pričekati da se ustanove činjenice a onda donositi zaključke a ne ljude olako proglašavati lopovima.
Natrag na vrh
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 28, 2010 4:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo momci, i meni skinulo 2 zarez nešto dolara s kreditne... odma sam ju stopirao... a zadnji put sam ju koristio na hannantsu prije ne znam kad, a i inače je koristim svake prestupne... dakle, ako sumnjate da bi mogli bit oštećeni ovom krađom, isplati se odmah naručiti novu kreditnu...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Čet Lis 28, 2010 4:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kameraden, ja znam kako se rade web shopovi i vecina firmi koje imaju web shopove funkcioniraju na pohrani podataka o prijasnjim kupcima, medju tim podacima se cesto nadju i brojevi kartica korisnickih racuna. To je inace protuzakonito ako tvrtka koja posluje nema sklopljen ugovor sa nekom bankom koja vodi karticno poslovanje, inace u protivnom nije moguca samo krađa podataka, nego i pranje novca bez ikakve kontrole, zataskavanje poreza i slicne stvari... moguce je lako prepravljati ulazne i izlazne racune
Znam za nekoliko takvih slucajeva kao sto je Hannants, kod nas i vani. U vecini slucajeva je sve proslo tako da su optuzeni neki hakeri... Krivi su hakeri, ali i firme koje to objave tek nakon par dana kada se ucini puno stete... Kradljivce brojeva se ulovi za manje od 2 sata nakon prve prijave i sve se stopira, pogotovo nacin na koji su isli koristiti brojeve kartica uokolo i rasipali se brojevima sa hannantsa...

LP

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
budvaa

Član od: 13 Lip 2008
PorukaUpisano: Čet Lis 28, 2010 5:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da li imate u hr na karticama sms notifikaciju ? jer recimo cim bude neka uplata ili isplata dobojem na sms obavestenje o tacno iznu i o kom se radi . znaci cim neko koristi karticu vi to znate . i imate onda mogucnost stopiranja izvrsenja rezervisanih srestava.
Natrag na vrh
mukas

Član od: 15 Sij 2010
PorukaUpisano: Čet Lis 28, 2010 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni ukradeni iznos raste iz dana u dan, svaki dan mi se pojavi nova transakcija. Sad je premašilo 1000€!
Natrag na vrh
Kameraden
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 28, 2010 6:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zilkane, jasno da su sve opcije otvorene, svasta se moglo dogoditi, ali nema smila napadati, optuzivati i zlocesto kombinirati do besvjesti, treba cekati da se ustanove cinjenice, sve ostalo je neozbiljno i pomalo zlocesto.
Natrag na vrh
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Čet Lis 28, 2010 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cinjenica je da se napad na serveru dogodio u cetvrtak u kasnim satima, kad tocno ne znam. U petak su vec pocele zloupotrebe kartica za sto je Hanants bio obavijesten. Oni su tvrdili da nemaju nista sa time, da bi par dana nakon toga dali tocno vrijeme u utorak 26. listopada a kartice su vec debelo kruzile internetom. Pa jel nije onda od njih zlocesto i neozbiljno sto nisu prije reagirali? A dobar dio ljudi koji je ostao bez novaca nece dobit pare...
Ljudi, jedini koliko toliko siguran nacin je imat posebno karticu za online kupovinu i po potrebi prebacivati novac na nju. A i tako vam maznu pare, kao meni naprimjer... Ostaje jos i paypal, znalo se i sa njime desavat raznih cuda.... Ne postoji ni jedan sustav tako siguran da se ne moze provaliti, samo ako se dogodi sa bankom, banka snosi odgovornost i nadoknadjuje stetu, sa online ducanima je malo drugacije. jasno da sam sebi nitko nece unistit posao, ali neki potezi hannantsa su prekrsajna djela i za to trebaju odgovarati, a ne prebacivati krivnju na hakere. Nisu hakeri pohranjivali brojeve kartica na njihovom serveru....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Lis 28, 2010 7:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mukas, pa jel ti nisi stopirao karticu? kako onda jos dobivas obavjesti o transakcijama ako je stopirana?

PorukaUpisano: Pet Lis 29, 2010 5:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:
mukas, pa jel ti nisi stopirao karticu? kako onda jos dobivas obavjesti o transakcijama ako je stopirana?

Kartica jest blokirana, ali nisu sve transakcije bile proknjižene. Prvo su bile 3, pa su se tijekom srijede i četvrtka pojavile još 2 transakcije. A 100% znam da jedna legalna (moja) transakcija od ovog mjeseca još nije proknjižena, tako da mogu očekivati još poneko neugodno iznenađenje. Mad
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Lis 29, 2010 1:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo ako nekoga zanima kako WEM stoji stim

citiram mail:

"Hi Sandro,

When Hannants moved to a “Third Party Card processing” system, that is when their problems started. WEM do not use a Third Party Card Processing system.. nor do we store customer’s details online. Only Dave, Lizzie, John and myself, ever get to handle credit card details.

In 17 years of taking credit card payment, we have not had a single instance of credit card fraud reported.

Best regards,

Caroline Snyder

White Ensign Models"
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Lis 29, 2010 7:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo šta kažu=pišu na ARC-u o ovoj temi:
http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=218894
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Nihongo

Član od: 13 Lis 2009
Mjesto: Čakovec
PorukaUpisano: Sub Lis 30, 2010 9:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, počele su čudne naplate i s moje kartice. Sredio sve s bankom, ali hannants me jako razočarao. Problem je što očito drže podatke o kartici u bazi i nakon što ju obrišeš u svojim korisničkim postavkama. Siguran sam u to jer je hannants jedini webshop u kojem sam plaćao karticom a ne paypalom i siguran sam da sam obrisao broj kartice iz preferenci.
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Lis 31, 2010 11:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nihongo Napisao/la:
Evo, počele su čudne naplate i s moje kartice. Sredio sve s bankom, ali hannants me jako razočarao. Problem je što očito drže podatke o kartici u bazi i nakon što ju obrišeš u svojim korisničkim postavkama. Siguran sam u to jer je hannants jedini webshop u kojem sam plaćao karticom a ne paypalom i siguran sam da sam obrisao broj kartice iz preferenci.

...pa Hannants će svakako i te kako osjetiti na svojoj koži ovaj svoj kiks.
Što god oni govorili , krivnja je ipak na njima. Evil or Very Mad
Natrag na vrh
Tanelorn

Član od: 08 Tra 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Lis 31, 2010 2:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Od tamo nisam nista barem 2 god narucivao pa sam svejedno dobio u petak na posao poziv od gospodje sa karticnog poslovanja PBZ-a kako mi je netko pokusao naplatiti 1200 eura na karticu i da su mi na svoj trosak stornirali karticu te da mogu navratit po novu kad god mi odgovara.
Sva sreca pa oni automatski blokiraju sve cudne transakcije.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
mukas

PorukaUpisano: Uto Stu 02, 2010 12:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nihongo Napisao/la:

I ja sam sve sredio s bankom, neću snositi nikakve troškove. A s Hannantsom više ne poslujem dok ne omoguće plaćanje Paypal-om. Surprised
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 4/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma