Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
ne znam tko smije a tko ne smije imati bazu podataka o kreditnim karticama, ali znam da hobby easy i R10 imaju takve baze.
dakle, ako netko njima upadne, mozemo ocekivati jos jednu ovakvu temu.
sto vise svu kupnju prebacivati na paypal, kartice vise nikome ne davati _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2445 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 3:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Mukas, ne znam, nisam pitao. Ženska iz banke je sama zvala nakon prvog razgovora i rekla je da je 9000kn bilo na čekanju da se naplati za nekakve dijelove u Francuskoj ali sam imao sreće pa se nije naplatilo jer smo karticu obustavili na vrijeme.
Poučen svime ovime, sutra otvaram u PBZ-u devizni račun u eurima samo za narudžbe, nema nikakvog limita što znači da se ispod nule ne može i pred svako naručivanje si uplatim na taj račun točan iznos narudžbe da dućan može naplatiti i bok. Nema brige. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 4:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | Mukas, ne znam, nisam pitao. Ženska iz banke je sama zvala nakon prvog razgovora i rekla je da je 9000kn bilo na čekanju da se naplati za nekakve dijelove u Francuskoj ali sam imao sreće pa se nije naplatilo jer smo karticu obustavili na vrijeme.
Poučen svime ovime, sutra otvaram u PBZ-u devizni račun u eurima samo za narudžbe, nema nikakvog limita što znači da se ispod nule ne može i pred svako naručivanje si uplatim na taj račun točan iznos narudžbe da dućan može naplatiti i bok. Nema brige. |
upravo tako, ja cekam karticu iz PBZa, trebao bi ju dobit za desetak dana. Inace kupujem preko WEMa, Hobbyeasya, ponekad HLJ, jel bi se isplatilo otvoriti PayPal? jer mi se cini sigurniji _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | ne znam tko smije a tko ne smije imati bazu podataka o kreditnim karticama, ali znam da hobby easy i R10 imaju takve baze.
dakle, ako netko njima upadne, mozemo ocekivati jos jednu ovakvu temu.
sto vise svu kupnju prebacivati na paypal, kartice vise nikome ne davati |
Ne razumijem, čemu onda upisivati svaki put broj kartice prilikom kupovine na HE? Nigdje nisam vidio opciju pohranjivanja kartičnih podataka?
Nakon provedene transakcije, podatci se uništavaju - ako su ih u shopu uopće i vidjeli, često im samo banka dojavi da je plaćeno.
Paypal i debitna valjana kartica su najsigurnije rješenje, to je odavno poznato. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 4:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: | Ne razumijem, čemu onda upisivati svaki put broj kartice prilikom kupovine na HE? Nigdje nisam vidio opciju pohranjivanja kartičnih podataka?
Nakon provedene transakcije, podatci se uništavaju - ako su ih u shopu uopće i vidjeli, često im samo banka dojavi da je plaćeno. |
evo iskustvo sa HE - kupio ja maketu, platio karticom, poslali oni meni, paket ne stize 30 dana, javljaju mi sa HE da se paket vratio njima jer ga nisam preuzeo i da li se slazem da ga ponovno posalju ako platim postarinu ponovno. ja kazem OK ali kako cu platiti postarinu? tip veli nema problema, imamo vas broj kartice, skinut cemo iznos postarine i sutra saljemo paket.
pa ti meni sad reci ko je tu lud? svaki puta ko majmuni upisujemo brojeve kartice, a kinezi to sve uredno cuvaju.
ista stvar i na R10, ali oni od prije neku godinu primaju i paypal. ali sumnjam da su bazu podataka sa kreditnim karticama unistili. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| T34
 | | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 275 | | Mjesto: Dalmacija |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Matija nisam mislio ništa loše - pitao samo jer sam recimo na Amazonu ostavio podatke kartice tj. vidio takvu opciju, ili na vlastitu zamolbu kod nekih shopova ostavljao podatke kako ne bi morao svaki put ukucavat iste. Stoga ne mogu pretpostavit da ih HE i sl. čuvaju, no vjerojatno ništa što se ne može riješiti jednim mailom. Na HE inače uredno prolaze naše debitne kartice deviznih računa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 5:39 pm Naslov poruke: |
|
|
ma nisam ja ni mislio da si ti mislio nesto lose
samo sam malo ljut na cijelu ovu situaciju (iako osobno nisam pogodjen).
zelim naglasiti koliko smo ustvari nezasticeni kad shopovi koji ne smiju cuvati te podatke - ih ipak cuvaju pa se onda dogodi ovakvo sranje i onda ljudi ostanu bez ogromne love. ne zelim ni pomisliti kako bih se ja osjecao sad u timmijevim cipelama. a kamoli da nije uspio stopirati naplatu.... joooooooojjjjjjjj.......  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2445 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 6:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| mukas Napisao/la: | | Kak se zove ta trgovina? Na mom ispisu je transakcija pod nazivom HOLLIDAY AUTO, jel i kod tebe tako? |
Iako sumnjam da je to postojeći dućan već je izmišljen s izmišljenim računom na kojeg bi se isplatili novci s kartice čiji su broj i podaci ukradeni u ovom slučaju.
| Low Napisao/la: | ne zelim ni pomisliti kako bih se ja osjecao sad u timmijevim cipelama. a kamoli da nije uspio stopirati naplatu.... joooooooojjjjjjjj.......  |
A to što sam se danas skoro olakšao za 9000kn nije nimalo lijep osjećaj.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mukas
| | Član od: 15 Sij 2010 | | Poruke: 63 | |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 7:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | Mukas, ne znam, nisam pitao. Ženska iz banke je sama zvala nakon prvog razgovora i rekla je da je 9000kn bilo na čekanju da se naplati za nekakve dijelove u Francuskoj ali sam imao sreće pa se nije naplatilo jer smo karticu obustavili na vrijeme.
Koliko dana je prošlo od transakcije do tvog poziva u banku? Moje transakcije su napravljene 23 i 24.10, a tek danas sam pozvao banku. Čitam na ARC forumu da su banke obavještavale korisnike o sumnjivim transakcijama, te tražile odobrenje za provođenje transakcija. Naravno, u Hrvatskoj to nije slučaj. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo frend je nedavno kupovao na hanantsu i javili su mu se iz banke i pitali da li je on neki dan potrosio 900 kuna u kockarnici nekoj na netu.
Naravno da nije, pa su odmah karticu blokirali. Sreca u nesreci je da su mogli potrositi najvise 900 kuna jer je toliko falilo do limita _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 8:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | tip veli nema problema, imamo vas broj kartice, skinut cemo iznos postarine i sutra saljemo paket.
|
Đizs !!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 8:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Timmy Napisao/la: | A to što sam se danas skoro olakšao za 9000kn nije nimalo lijep osjećaj.  |
Gle, imaš sve razloge da počastiš, a ne da udaraš glavom u zid, zar ne? SKORO si se olakšao, za razliku od mnogih koji su ZAISTA naje.ali, stoga baš i nema mjesta dramatiziranju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 9:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam baš siguran da možeš kupovati na netu sa debitnim karticama!
Tom logikom sam i ja išao, napravio karticu i naručio par stvari sa HE. Drugi dan se javi čiča i veli da su 5x probali naplatiti i da se lova ne skida. nakon toga mi je službenica na šalteru objasnila da debitne kartice ne funkcioniraju za net ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Trimaran
 | | Član od: 17 Ruj 2010 | | Poruke: 23 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="Brommann"] | Timmy Napisao/la: | | .. nakon toga mi je službenica na šalteru objasnila da debitne kartice ne funkcioniraju za net ... |
Od PBZ-a VISA debitna od tekućeg deviznog funkcionira kao kreditna (no samo dok je love na računu), kod ZABA-e ne funcionira. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st999
 | | Član od: 19 Stu 2009 | | Poruke: 85 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Lis 27, 2010 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="Trimaran"] | Brommann Napisao/la: | | Timmy Napisao/la: | | .. nakon toga mi je službenica na šalteru objasnila da debitne kartice ne funkcioniraju za net ... |
Od PBZ-a VISA debitna od tekućeg deviznog funkcionira kao kreditna (no samo dok je love na računu), kod ZABA-e ne funcionira. |
Zna li neko kako ide sa Erste debitnim karticama? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|